Zidane: Örülök a teljesítményünknek

Zinedine Zidane osztotta meg a gondolatait a visszatérését követő első bajnoki mérkőzés után a Celta Vigo ellen látottakról.

A mérkőzés: „Boldogan megyek haza. Jó érzéseink vannak, és végül nagyszerű eredményt értünk el, épp ez volt a célunk. A kezdés nem volt mindent elsöprő, de erre számítottunk is, türelmesnek kellett maradnunk. Az első félidő vége felé már jobb volt a játék, a második játékrészre pedig tényleg feljavultunk. Erősebben fejeztük be a mérkőzést, mint ahogyan elkezdtük, ez pedig azt jelenti, hogy fizikálisan jó állapotban van a csapat.” 

„Szenvedtünk az első félidőben, de az utolsó tíz percben már ott is emeltünk a tempón. A második félidőben pedig látványos volt a fejlődés. A szünetben változtattunk néhány dolgon, és utána már jobban néztünk ki. Tetszett, hogy sűrűbben kerültünk lövőhelyzetbe, és volt 20 beadásunk. Ha ilyen számokat produkálunk, növeljük a gólszerzési lehetőségeinket, éppen ez történt.”

Visszatérés a kispadra: „Kiválóan éreztem magam. Nem sok minden változott, itt mindig is otthon éreztem magam. A klub szinte minden területének ismerem a munkáját, fantasztikus érzések töltenek el. Nagyszerű volt a hangulat, csak arra összpontosítok, hogy minél jobb pozícióban fejezzük be a szezont. A mai nap nem volt tökéletes, de sok volt a pozitívum.” 

„Csak három edzésünk volt, most pedig van két hetünk a munkára, és arra, hogy átbeszéljük a játékosokkal, hogyan ültessék át a gyakorlatba azt, amit az edzéseken gyakorlunk. Remélem, hogy a következő mérkőzésen még jobban fogunk teljesíteni, mint a main.”

Zidane

„A mérkőzés előtti öltözői beszéd egyszerű, de lényegre törő kell, hogy legyen. Ez így is volt. Voltak ma jó dolgaink, de néhány apróságot még helyre kell igazítanunk. Sokan elmennek most a válogatottjukhoz, és vannak, akik itt maradnak velünk. Ha a játékosok jól érzik magukat, minden jobban fog működni. Ma is veszélyesen játszottunk, ami boldogsággal tölt el.” 

A csapat erőállapota: „Az itt lévő játékosok tisztában vannak vele, hogy szeretem a jó futballt, ezzel ők is így vannak. A fizikai állapot is lényeges, és egy jó erőben lévő csapatot láttam ma a pályán, ugyanis bár rosszul kezdtünk, de a befejezés remek volt. A gyenge kezdés a csapatban eszközölt változásoknak is betudható, de idővel jobb lett a helyzet. Ha nincs nálad a labda, akkor futnod kell, hogy visszaszerezd, a labdavesztés utáni visszatámadásoknál pedig láttam biztató dolgokat.” 

Meglepetések a kezdőcsapatban: „Senki nem fogja elvenni azt, amit a játékosok leraktak az asztalra. A keret 25 játékosból áll, mindenki meg fogja kapni a lehetőséget. Courtois és Reguilón is jó teljesítményt nyújtottak az eddigiekben. Keylor nagyon jó, csakúgy, mint Marcelo, Isco, és Bale. Isco ma gólt is szerzett. Mindannyiójukra számítani fogok, mert pozitív dolgokat láttam tőlük. Összetett az edző helyzete abból a szempontból, hogy ugyan minden játékosára szüksége van, de néha vannak olyan futballisták, akiket ki kell hagynia.” 

Kapuskérdés: „Ma Keylor kapta meg a bizalmat, de Courtois is játéklehetőséghez fog jutni, és itt van még Luca is velünk. Három nagyon jó kapusunk van, meglátjuk. A Real Madridnak két vagy három nagyon jó kapusra van szüksége, az edzőnek pedig mindig nehéz döntéseket is hoznia kell. Az idény végéig mindhármukra számítok, utána pedig meglátjuk, mi fog történni. Ismétlem, a Real Madridnak legalább két kiváló kapusra van szüksége, egy bajnoki szezon ugyanis nagyon hosszú.” 

Ceballos: „Örülök a teljesítményének. Védekezésben is jól teljesített, a labdával pedig tudjuk, milyen minőséget képvisel. Nem fogok a múltról beszélni. Most rendben van a helyzet, ebben az irányban fogunk tovább dolgozni.” 

Jövő: „Lesznek változások, de ha mindenki jól játszik, nem ezen mérkőzések alapján fogom eldönteni, hogy ki marad, és ki távozik.” 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…