Odriozola: Új edző, tiszta lap

A játékosok közül Keylor Navas, Odriozola, Ceballos, és Valverde értékelte a mérkőzést.

Keylor Navas
Játéklehetőség:
„Elégedett vagyok, ugyanis már régóta vártam a játéklehetőségre. Nagyon intenzíven dolgoztam, köszönjük a bizalmat. Zidane a támogatásáról biztosított, bízott bennem már az első időszakában is, most pedig megadta nekem a lehetőséget, hogy a visszatérését követő első mérkőzésen én védjek. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy a továbbiakban is számíthasson rám.” 

„Minden edzőnek megvan a saját módszere. Zidane az általa legjobbnak vélt kezdőtizenegynek szavazott bizalmat a mai napon. Mindannyian nagyon akartunk a mai napon. Egy futballista akkor kerül a legjobb formájába, ha mérkőzésről mérkőzésre szóhoz jut, így nyerjük a mérkőzéseket is. Csak három edzésünk volt vele a héten, és máris jó érzésekkel vetettük magunkat a munkába. Elmagyarázta a mérkőzés előtt, hogyan is kell játszanunk.” 

Bravúr az első félidőben: „Mindig meg kell tenned mindent, és a lehető legjobb pozícióban kell lenned. A lábaidnak a földön kell lenniük, hogy minél gyorsabban tudj reagálni, fontos az egyensúly megőrzése, és az, hogy a tekinteted mindig a labdán legyen.” 

Kapott gól nélküli mérkőzés: „Ehhez az elöl játszók, így Benzema, Asensio, és Isco is hozzátették a magukét, ők is keményen védekeztek. Minden játékos tisztában volt vele, hogy ha kapott gól nélkül akarjuk lehozni a mérkőzést, akkor mindent bele kell adnunk.” 

Szerződés a klubbal: „Két év van még hátra a szerződésemből. Senki sem lát a jövőbe, de amíg itt vagyok, mindent meg fogok tenni ezért a címerért, amelyet a mellkasomon viselek. Minden nap az edzésekre kell koncentrálnom, és fel kell vállalnom a felelősséget, ha én kapom meg a bizalmat. Fogalmam sincs, hogy épp a kezdőcsapat tagja leszek-e. Készen állok a játékra, és ha ezután több lehetőséget fogok kapni, akkor ki fogom ezt élvezni.” 

Navas

Odriozola
Példakép: „Új edző, tiszta lap. Zidane a labdarúgás és a Real Madrid történelmének is a részét képezi. Gyerekkoromban ő volt a példaképem. Az edző útmutatása mindig észrevehető egy csapaton. Megértette az elképzeléseit a csapattal, és ez meg is látszott a pályán. Új időszak kezdődik most, és a mai teljesítményünknek hála elégedetten mehetünk ma haza. Mindenki nagyon koncentrált. Olyan edző érkezett, aki még többre vágyik, és ha ez a helyzet, akkor mindenki igyekszik minél jobb benyomást tenni rá.” 

„Ez a klub azt tanította nekem, hogy minden mérkőzés egy döntővel ér fel. Mindenki száz százalékot nyújtott ma. A sikernek ez az egyetlen titka. Nagyszerű keretünk van, az egyik legjobb az egész világon, ugyanis rengeteg a minőségi játékos.” 

Isco és Bale: „Isco ugyan nem játszott egy ideje, de ma kiváló mérkőzése volt, gratulálnunk kell neki. Örülünk Bale teljesítményének is, ugyanis ő is egy kiváló játékos, aki nagyon sokat tud adni a csapatnak.” 

Ceballos
Győzelem: „Fontos volt a mai három pont, hogy ismét jól érezhessük magunkat. Az edzőváltás meghozta az eredményét. A csapat boldog, megszereztük a három pontot, ez a legfontosabb. Tisztában vagyunk vele, hogy egy célunk lehet, az, hogy a maradék 10 mérkőzés mindegyikét megnyerjük. Isco és Bale fontosak a számunkra, csakúgy, mint a keret összes játékosa.” 

Zidane döntései: „Tiszteletben kell tartanunk minden döntését, és mindenkinek készen kell állnia egészen a szezon végéig. Az első perctől kezdve érzem a bizalmát, én voltam az első csere a mérkőzésen egy kulcsfontosságú pillanatban. Annyit mondott, hogy játsszak, és élvezzem a pályán töltött időt.” 

Valverde

Valverde
Taktika: „Boldogok vagyunk. Járattuk a labdát az egyik oldalról a másikra, amilyen gyorsan csak tudtuk, az edzőnk ugyanis ezt kérte tőlünk. Közben pedig próbáltuk keresni Iscót a labdákkal, aki a legtöbbet foglalkoztatott játékosunk volt ma. Nagyon fontos, hogy gyorsan visszaszerezzük a labdát, ugyanis az ellenfél arra vár, hogy lecsaphasson, és nehéz a nyomás alól szabadulni.” 

Zidane: „Csodálom őt. Játékosként is mindent megtett, most pedig tanulnunk kell tőle, mint edző. Volt néhány remek edzésünk a héten, nagyszerű volt a dinamikánk, ezt kell fenntartanunk egészen az idény végéig.” 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK