Owen: Zidane visszatérése fantasztikus hír a Real Madrid számára

A csapat korábbi játékosa, Michael Owen adott rövid interjút az AS-nek Londonban.

Hogyan magyarázod a Madrid gyengélkedését az idei szezonban?
A tavalyi fantasztikus év után döcögősen indult be az idény. A csapat nehéz helyzetben volt a legjobb játékos és az edző távozása után. Solari, a korábbi csapattársaim egyike, jó munkát végzett, de ez nem volt elegendő.

Mit gondolsz arról, hogy senkit sem igazoltak Cristiano pótlására?
Egy olyan játékost, mint Cristiano Ronaldo, nem lehet pótolni. Egy kisebb csapat játékosok százait is leigazolhatja, de egy nagy klubnál erre nincsen lehetőség, nekik sokkal szűkösebb piacról kell választani. Van mondjuk tíz olyan labdarúgó, aki egyáltalán felmerülhet a Real Madriddal kapcsolatban. Komplikált dolgok ezek. Emellett pedig azt is érdemes megjegyezni, hogy most egyetlen topklub sem küzd anyagi nehézségekkel, mindenhol bőven van pénz, tehát nincsenek rászorulva a legjobbjaik eladására. Mindez talán megmagyarázza, hogy miért nem igazoltak senkit. Egyetlen előnye persze van a Real Madridnak a játékosvásárlásokkor, az pedig a csodálatos történelme, múltja. Mindenki arról álmodik, hogy magára öltse a Real mezét.

Zidane visszatért.
A kedélyek le fognak csillapodni az ő irányítása alatt. Hamarosan megkezdik a munkát, hogy visszatérjenek a legjobbak közé.

Zizou is volt a csapattársad. Számítottál arra, hogy edző válik belőle?
Rengeteg nagyszerű játékossal futballoztam együtt: Raúl, Figo Ronaldo… és persze Zidane is közéjük tartozik. A személyisége, a lénye miatt biztos voltam abban, hogy a pályafutása lezárulta után belevág az edzői szakmába. A magánéletben is nagyon intelligens ember, szakmai szempontból pedig lenyűgöző dolgokat vitt véghez. A visszatérése fantasztikus hír a Real Madrid számára.

Mi a legjelentősebb erénye mint tréner?
Mindig képes nyugodt maradni, sosem borul ki. Érti a játékosait és a játékot is. Szerintem a világ jelenlegi legjobb edzői (rajta kívül Klopp, Guardiola és Pochettino) azért a legjobbak, mert van tapasztalatuk, illetve megértik a játékosaikat. A régebbi idők trénereinek talán nem volt ennyi tapasztalatuk.

Mire gondolsz?
A futball folyamatosan változik, ahogy a módszerek is. Zidane jól ismeri a játékosait, mindenki tiszteli és szereti őt. A klub remek döntést hozott.

Brit exjátékosként mit gondolsz Bale jövőjéről? Miért nem kedvelték meg őt a szurkolók?
Amit Gareth elért Madridban, az önmagáért beszél. Ha csak tisztán a teljesítményét nézzük, és elvonatkoztatunk minden mástól, akkor azt mondhatja az ember, hogy „wow”. Fontos gólokat szerzett BL- és kupadöntőkben, de a sérülései beárnyékolják a róla alkotott képet. Nincs könnyű helyzetben. Én csak azt tudom mondani, hogy amikor majd elhagyja a Real Madridot, akkor minden oka meglesz rá, hogy büszke legyen. Mi is itt, az Egyesült Királyságban büszkék vagyunk rá.

Kane, Hazard… megállnák a helyüket Madridban?
Mindketten a Premier League egyik élcsapatában alkotnak maradandót. A Bajnokok Ligájában bárki láthatja, hogy milyen magas minőséget képviselnek. Remek futballisták, természetesen megállnák a helyüket Madridban.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK