Florentino Pérez: Köszönjük, Zizou!

Florentino Pérez az alábbi szavakkal köszönte meg Solari munkáját és vezette fel Zinédine Zidane bemutatását.

„Mi, madridisták a klubunk 117 éves történelmének egyik legsikeresebb korszakát éltük meg együtt. Több mint ezer napja vagyunk Európa trónján. Tudjuk, hogy épp egy viszontagságos úton haladunk, tisztában vagyunk azzal, hogy ez milyen fájdalmas a szurkolóink számára.”

„Mindenesetre azt szeretném egyértelműsíteni, hogy ezek a játékosok rengeteg sikert és néhány felejthetetlen trófeát hoztak el nekünk. Az öt esztendő alatt megnyert 4 BL-cím megismételhetetlen teljesítmény. Ezek a játékosok büszkévé tesznek minket, nem szabad elfelejtenünk azt, amit elértek. Ez a klub minden egyes nap hatalmas kihívásokkal néz szembe. Az elmúlt évek a sikerekről szóltak, de a mostani idényben nem sikerült elérnünk a kitűzött céljainkat. A kötelességünk az, hogy megtegyük a szükséges lépéseket.”

Pérez

„Szeretném megköszönni és egyben elismerni Santiago Solari edzőként végzett munkáját. Nagyszerű szakmaiságról, elkötelezettségről és lojalitásról tett tanúbizonyságot. Ez a klub mindig az otthona lesz. Ő is a Real Madrid része, szereti ezt a klubot és minden tőle telhetőt megtett az utolsó pillanatig. Az első naptól kezdve megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel irányította a csapatot, amelyet rendkívül nehéz körülmények között vett át. Szeretném kifejezni a hálánkat Solari irányába, akit nagyon szívesen látnánk a továbbiakban is klubunk kötelékében, ha ő is így gondolja.”

„Nagyszerű keretünk van, de az elmúlt évek sikerei után be kell látnunk, hogy ebben az idényben nem sikerült elérnünk azt a szintet, amit szerettünk volna. Szeretnénk elkezdeni egy új, izgalmas fejezetet a klub életében. Egy olyan szakaszt, amit az egyik nagy ikonunk vezet, akivel szeretnénk újra felfedezni az izgalmat, ambíciót és a legerősebb versenyképességet, amit az elmúlt években láthattunk. Ma azért vagyunk itt, hogy köszöntsük Zidane-t.”

„Drága Zizou, a Real Madrid iránt érzett szenvedélyed újra összehozott a klubunkkal, ami a világ legjobbja. Ez az örökké tartó kapcsolat kettőtök között 2001-ben indult. Egy nehéz időszakban veszed át az edzői posztot. A tény, hogy ma ismét itt vagy, megmutatja, hogy szereted ezt a címert és mindent, amit képvisel szurkolók milliói számára. Amikor felajánlottuk neked a visszatérés lehetőségét öt nappal ezelőtt, ismét tanúbizonyságot tettél a Real Madrid irányába érzett szeretetedről és lojalitásodról.”

Zidane bemutatása

„A klub iránti elkötelezettséged olyasvalami, ami minden madridistát izgatottsággal tölt el, akik számára te vagy a Real Madrid értékeinek közvetítője. A te irányításoddal 9 trófeát emelhettünk a magasba, aminek köszönhetően a Real Madrid bebetonozta magát a világfutball csúcsára. Büszkék vagyunk arra, hogy ismét velünk vagy. Megtestesíted ennek a klubnak a nagyságát. Köszönjük, Zizou!”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK