Zinédine Zidane: Imádom ezt a klubot, jó újra itt lenni

A Real Madrid legendája visszatér a klubhoz, hogy újra kivezesse a gárdát a gödörből. A bemutatásán elhangzott szavait hoztuk el nektek.

Florentino Pérez: „A világ legjobb edzője újra csatlakozott hozzánk. A madridisták elégedettek, hiszen visszatértél. Köszönjük, hogy újra velünk vagy. Köszönjük a hűségedet. Isten hozott!”

Zidane

“Ez egy különleges nap mindenki számára. Nagyon boldog vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy itthon lehetek. Biztos lesznek kérdések, csak annyit tudok mondani, hogy nagyon boldog vagyok. Vissza szeretném vezetni ezt a klubot oda, ahová tartozik. Holnap kezdődhet a munka.”

„Örülök, hogy újra itt lehetek. Jó érzés. Nem voltam túlságosan távol az elmúlt időszakban. Itt éltem Madridban. Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek a klubnál, újra együtt lehetek a játékosokkal. Amikor távoztam, azért döntöttem úgy, mert úgy éreztem, hogy a klubnak változásra van szüksége. Lehet, hogy a klub nem érezte így, nem tudom, de a játékosoknak szükségük volt erre.”

„A játékosoknak szükségük volt erre, mert mindent megnyertek. Most viszont azért vagyok itt, mert az elnök felhívott telefonon. Nagyon kedvelem őt, nem tudtam nemet mondani. Azért vagyok itt, mert itt akarok lenni. Ennek ellenére a változásokra szükség volt, mielőtt távoztam.”

„Egy vagyok a sok közül. Valaki, aki ezért a klubért dolgozik. Nem fogom elfelejteni, hogy mit vittünk véghez, de azt sem, hogy mit csináltam rosszul. Ott volt az előző idény: a Király-kupa elúszott, a bajnoki versenyfutásból hamar kiszálltunk. Tudom, hogy hol vagyok. Úgy védelmezem ezt a címert, ahogy mindenki más a klub kötelékében.”

„Vannak dolgok, amiken változtatni kell. Itt vagyok, le fogok ülni az elnökkel, hogy átnézzük, mit kell tennünk. Ma azonban nem ennek van itt az ideje. Azért vagyok itt, mert az elnök hívott. 11 meccs van hátra a jelenlegi idényből, meglátjuk, hogy mi fog történni.”

„Imádom ezt a klubot. Amikor távoztam, úgy éreztem, eljött a megfelelő idő a lépésre. A játékosoknak szüksége volt a változásra. Úgy éreztem, hogy a két és fél év alatt megnyertünk mindent, így a klubnak új pillanatokra volt szüksége. Őszintén, tényleg így gondoltam. Jól tudom, miről szól ez a klub.”

„Voltak más ajánlataim, de nem akartam máshol lenni. Itt a helyem. Itt kell lennem a Real Madridnál, sehol máshol. Florentino annyit kért, hogy jöjjek vissza most, én pedig mondtam, hogy ’itt vagyok’.”

„Kilenc hónapja úgy hagytam el a klubot, hogy azóta nem adtam interjút. Amikor az elnök felhívott, egyszerűen nem mondhattam nemet. Megérti, hogy mi történt és mi történik velem. Keresztülmentem mindazon, amin a játékosok keresztülmennek.”

„Figyeltem a csapatot kívülről, mindent éreztem, amit a játékosok éreztek. Valahol még mindig a menedzserük voltam. Nem volt könnyű kívülről nézni, ahogy szenved a klub, de most meglátjuk, hogy mit tehetünk.”

„Cristiano visszatérése? Ennek a kérdésnek nincs itt az ideje. Mindenki tudja, hogy mit ért el itt, ő egy élő legenda. De most nem erről kell beszélnünk. Nem tudom, hogy ezen tudunk-e változtatni…”

„Ez a világ legjobb klubja. Most a következő mérkőzésre kell koncentrálnom, amire hétvégén kerül sor. Újra együtt lehetek a játékosokkal, és ez a legfontosabb számomra. Ha úgy érezném, hogy kockázatos visszatérnem, akkor most nem lennék itt. Pozitív személyiség vagyok, kipihentem magam. Vissza akartam térni.”

„Ez a megfelelő idő a visszatérésre. Ha nem így lenne, nem lennék itt. Nem érzem úgy, hogy tartoznék bármivel is a klubnak a távozásom miatt. Akkor úgy gondoltam, hogy az a legjobb döntés mindenki számára. Ez ennyiről szól. Most újra itt vagyok.”

„Nem éreztem úgy, hogy a játékosok nem vágynak már a sikerre, egyszerűen csak úgy gondoltam, hogy miután mindent megnyertünk, új impulzusokra van szükség. Semmi több. Ezek a dolgok érzésekről szólnak.”

„Az elmúlt kilenc hónapban itt éltem Madridban, pihentem, tettem a dolgom, most pedig készenállok arra, hogy újra edző legyek. Nagyon szeretem ezt a klubot, ezt nem is tudom másképp kifejezni.”

„Ami a stábot illeti, ugyanazokkal az emberekkel fogok együtt dolgozni, akikkel korábban.”

„Nem lehet mindig győzni, ez lehetetlen. Ilyen a futball. A játékosok jól tudják ezt. Néha, amikor a csúcson vagy, újra meg kell ízlelni a kudarc ízét. Ez történt most itt is. Nagyon nehéz volt kintről végignézni mindezt, de a kemény munka újra felemelhet minket.”

„Nem mindig egyszerű az utcán sétálva hallgatni a kommenteket. Vannak köztük jók, persze, de nem elemzek semmit. Most csak a jövőre kell koncentrálnunk. Első lépésként le akarok ülni a játékosokkal, hogy átbeszéljük a dolgokat. Ami a szurkolókat illeti, megértem, hogy dühösek voltak a távozásomkor, nem volt könnyű.”

„Nem hibáztatok senkit a jelenlegi helyzetért. Lopetegui és Solari mindent beleadtak. Nem fogom kielemezni a munkájukat, csak a jövőre gondolok. Az elnök és a szurkolók miatt vagyok itt. Nagy kihívás ez, jól tudom, de nagyon várom, hogy újra edzőként ülhessek le a padra.”

„Néha szükség van arra, hogy a háttérbe vonuljunk. Nem gondolom, hogy májusban önző döntést hoztam. Egyedülálló dolog a Real Madrid edzőjének lenni, ezt megtapasztalhattam. Most viszont még inkább éhes vagyok a sikerre.”

„Fontos, hogy a lehető legjobb módon zárjuk le ezt a szezont. Isco és Marcelo? Ez nem olyan helyzet, amivel rossz lenne foglalkozni. Ezek a játékosok mindent megnyertek, de most újra együtt dolgozhatunk.”

„A következő idényről még nagyon sok időnk lesz beszélni, most csak az előzzünk álló 11 mérkőzésre koncentrálunk. Nem azért vagyok itt, hogy kiderítsem, mi történt a játékosok és az edzők között, sosem tennék ilyet. Azért vagyok itt, hogy újra elkezdjük a közös munkát és hogy megfelelően dolgozzunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK