2020. February 20., Thursday

Solari: Matematikailag még van esélyünk a bajnokság megnyerésére

  • B. Dániel
  • March 9, 2019, 10 p.m.
Santiago Solari nyilatkozott a Real Valladolid elleni mérkőzést megelőzően.

Következő bajnoki

Professzionálisan fogunk hozzáállni a következő mérkőzéshez is. Igaz az a mondás, miszerint a viszontagságok közepette mutatkozik meg az emberek valódi jelleme. Ekkor derül ki, ki az, akire számíthatsz, és ki az, akire nem. Valaki eltűnik, valaki ekkor is kiáll melletted, valaki boldog, van, aki maga alatt van, és van olyan is, aki felkészült a küzdelemre az adott szituációban.  

Nagyon nehéz mérkőzés lesz, csakúgy, mint az összes többi. A Valladolid a maximumot akarja majd kihozni a mérkőzésből, és nekünk is így kell tennünk, hiszen pontokat akarunk gyűjteni a már meglévőekhez. Kulcsfontosságú lesz, hogy csapatként játsszunk. 

Mindenki készen áll arra, hogy a Real Madridot képviselje? 

A legtöbben igen, aki pedig nem, annak saját magam mondtam ezt el. 

A lehetséges menesztése tisztességtelen lépés lenne? 

Nem az én tisztem ezt megítélni. Holnap az lesz a feladatunk, hogy kimenjünk a pályára, és mindenki nyújtsa a lehető legjobbját. Nem most éljük a legszebb időszakunkat a legutóbbi mérkőzésnek köszönhetően, de profiként kötelességünk teljesíteni. Tizenkét meccsünk van még, és a lehető legjobb pozícióban kell végeznünk a tabellán. Sőt, matematikailag még mindig van esélyünk a bajnokság megnyerésére. Nagy a hátrányunk, ez igaz. De az első feladatunk, hogy jól teljesítsünk holnap. 

Ramos a kerettel tartott

Nem kellett engem megkérdeznie, beszéltünk erről, és velünk utazott. Jelen pillanatban jót tesz a csapatnak, hogy eljött velünk, hogy támogassa a csapatot, a csapattársait, a klubot, és hogy tegye a dolgát csapatkapitányként. 

Találkozó a játékosokkal

Vannak olyan dolgok, amelyeket az emberek magánügyként kezelnek. Ez csak az öltözőre tartozik. Előfordulnak olyan események, amelyeket nem lehet megosztani egy sajtótájékoztatón. Mi mindig kritikusan tekintünk saját magunkra. A játékosok nagyon szigorúak saját magukkal szemben, ha a teljesítményüket vizsgálják. És ez nem csak akkor történik így, amikor éppen veszítünk. Ez egy napi szintű jelenség, különösen egy győzelem után. Könnyű valakit bűnbaknak kikiáltani, amikor veszítünk, de nehéz beazonosítani a gyengeségeket, amikor éppen jól megy a csapatnak. 

Ugyanúgy tudok válaszolni erre a kérdésre, mint az első napon, amikor munkába álltam. Mindannyian korlátozott ideig vagyunk a jelenlegi helyünkön. A legfontosabb a következő mérkőzés. Erre, és a napi munkánkra koncentrálunk. Ma is azzal a szándékkal jöttünk, hogy keményen fogunk dolgozni, holnap pedig ugyanígy fogunk tenni. Az elhivatottságunk nem is lehetne nagyobb, megtiszteltetés ezért a címerért dolgozni. 

Isco

A fegyelmi ügyeket belső ügyként kezeljük. Ez sportszakmai kérdés, mint mindig, ebben nincs változás, ez így van a mi csapatunknál és máshol is. Ahhoz, hogy valaki játsszon, elsősorban jó formában kell lennie, megfelelő erőállapottal kell rendelkeznie, és a mérkőzéseken szükséges versenyképességet is el kell érnie. 

Képesnek tartja magát arra, hogy folytassa a munkáját? 

Ezt Önöknek kell megítélnie. Az én feladatom az, hogy folytassam a munkát, a lehető legjobban. Mindig a legjobbamat akarom majd nyújtani, ahogy az első napomon is kijelentettem ebben a pozícióban. Mindannyian korlátozott ideig vagyunk itt, amint azt a bemutatásomkor is említettem. A legfontosabb a következő mérkőzés, még 12 van hátra, de legfontosabb mindig a soron következő. 

Üzenet a szurkolóknak

Ez egy szomorú és fájdalmas időszak. A fájdalom nem összeférhetetlen a szomorúsággal, ugyanez igaz a hálára és az elismerésre, a büszkeségre és a megtiszteltetésre. A csapat több, mint ezer nap után esett ki a Bajnokok Ligájából, címvédőként. Igyekeznie kell a következő csapatnak, aki meg akarja ezt ismételni.

A fájdalom, szomorúság, és az elismerés kéz a kézben járnak. Mindannyiunk elismeréssel tartozik ennek a csapatnak, a klub alkalmazottai, de a szurkolók is, mert ez az együttes egy aranykorszakot teremtett. A csapat kieshet egy sorozatból és ez szomorúsággal töltheti el, de rászolgált arra, hogy elismerést és tapsot kapjon, utána pedig a játékosok önkritikát gyakorolnak, mint mindig, ha nem érik el a kitűzött célt. 


Hozzászólások

Tabella