A Real Madrid megkezdte a tárgyalásokat José Mourinho ügynökével

  • Gy. András
  • March 7, 2019, 10:47 a.m.
Az AS értesülései szerint a Real Madrid már azon dolgozik, hogy José Mourinho ismét a habfehér alakulat kispadján üljön. Ennek érdekében a blancók már fel is vették a kapcsolatot Jorge Mendessel, a portugál tréner ügynökével.

A klubvezetés szeretné, ha a 2010-2013-as időszak után újra Mourinho irányítani a csapatot, ám ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen meggyőzőnek kell lenniük. A portugál szakembernek vannak kétségei afelől, hogy jó döntés a visszatérés. Tekintettel arra, hogy a játékosokkal és a vezetőség néhány tagjával való megromlott viszonya vezetett a távozásához a legutóbbi alkalommal, van benne némi bizonytalanság.

A lap szerint a mai nap lehet a fordulópont az ügyben. A Real Madrid harcol az idővel. Az elnök célja állítólag az, hogy vasárnap este már ne Solari üljön a kispadon a Valladolid elleni mérkőzésen, a bajnokság 27. fordulójában.

Mourinho

Mindenesetre a habfehér alakulatnál nem Mourinho volt az első számú célpont a pozíció kapcsán, hanem Zinédine Zidane. A francia azonban nem szeretné újra a tavaly elhagyott keret élén látni saját magát. Távozásának egyik oka az volt, hogy nem szerette volna levezényelni a keret megreformálását, és tisztában van azzal, hogy ha most visszatér, akkor néhány nagyon nehéz döntés meghozatalára lenne szükség.

Az AS belső forrásai szerint Solari közel áll a kirúgáshoz, tekintettel arra hogy a csapat néhány nap alatt három sorozatban is eljátszotta a győzelmi esélyeit, ráadásul a vezetőség nagyon szeretné, ha a gárda a bajnokságban a második helyen végezne. Ennek a presztízsen kívül még egy fontos oka van, mégpedig a spanyol szuperkupa formátumának megváltozása, amit a következő nyáron már négycsapatosra tervez módosítani a szövetség.

Az angol The Telegraph mindeközben címlapon hozza a hírt, miszerint szinte 100%, hogy Mourinho a Real Madridban folytatja. Az angol lap nem tért ki arra, hogy már most, vagy csak az idény végén érkezne a portugál szakember.


Hozzászólások

Tabella