Calderón: Tudom, hogy Pérez felhívta Zidane-t

Ramón Calderón, a Real Madrid korábbi elnöke nyilatkozott a csapat jelenlegi helyzete kapcsán. Az újságírók kérdései Bale helyzetét és az edzőkérdést érintették.

„Igazság szerint Bale nem töltötte be azt a vezér szerepet Cristiano Ronaldo távozása után, amit vártak tőle. Nem látszott rajta, hogy elkötelezett lenne. Az embereknek nem tetszik, amit látnak. Lerázta magáról a csapattársait, akik ünnepelni szerették volna vele a gólját, sokszor sérült. Sajnálom, de nem gondolom, hogy jövőre is itt fog játszani.”

„Bale ügynökének nyilatkozata nem volt szerencsés. Szerintem nincs tisztában azzal, hogy a Bernabéu közönsége rendkívül tisztelettudó, de egyben hatalmasak az elvárásai is, leginkább két dolog tekintetében. Az egyik az elkötelezettség, aminek nyomát sem látták Gareth Bale-ben.”

„Több mérkőzésen is elhagyta a stadiont, még a találkozó lefújása előtt. Ez a fajta viselkedés a csapattársakkal szemben, illetve a tény, hogy nem beszéli a spanyol nyelvet, azt sugallja a szurkolók felé, hogy egyáltalán nem kötelezte el magát a klub irányába. Ez az, amit a szurkolók elítélnek.”

Mourinho és Bale

„Tudom, hogy az elnök szerda reggel felhívta Zidane-t, hogy visszahívja, de ő nemet mondott. Annak lehetőségét azonban nyitva hagyta, hogy júniusban visszatérjen.”

„Nincs kétségem afelől, hogy Florentino Pérez első opciója az edzői posztra José Mourinho. Ez mindig is így volt. Korábban már fel is hívta, amikor Zidane távozott, Mourinho pedig a United edzője volt, a portugál elutasító volt, mondván nem az a megfelelő pillanat a visszatérésre. Talán most. Szerintem nagyon jó esély van rá, hogy a következő idényben ő ül a csapat kispadján.”

„De tényleg az a probléma, hogy ki fogja irányítani a csapatot? Zidane-ról és Mourinhóról beszélnek, két teljesen különböző karakterű edzőről, akiknek gyökeresen ellentétes a futballról alkotott véleménye. Ez egy furcsa, szeszélyes helyzet, ami az elnöknek köszönhető.”

„Van lehetőség, hogy visszahozza Mourinhót, de számomra ez nem opció. Most bárkit is hoznál, rossz döntés lenne. Szerintem várni fognak az idény végéig, de túl hosszú idő ez ahhoz, hogy folyamatosan elviseljék a szurkolók haragját és kritikáit.”
 

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK