Solari: Ez a pillanat rávilágít az elmúlt évek óriási sikereire

Az Ajax elleni csúfos vereséget követően Santiago Solari értékelte a látottakat.

Az eredmény: „Nagyon fájdalmas, nagyon sajnáljuk a szurkolóinkat, akik fantasztikus módon támogattak minket még a legnehezebb pillanatokban is. Szomorúak vagyunk, nagyon fáj a vereség. A lehető legnagyobb erőfeszítéseket tettük a győzelem érdekében, de nem volt elég. Ez egy szomorú este.”

A mérkőzésről: „Sok minden történt. Olyan mérkőzésen vagyunk túl, amely során folyamatosan változtak a körülmények. Mindenből történt egy kicsi: voltak kényszerű cserék, kapufák, a labda nem ment be a hálóba, ott volt az Ajax klinikai pontossága, a VAR… Végtelen mennyiségű dolog, amit ki kell értékelni.”

A keret: „Ezek a játékosok megnyerték a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását, ám ma este kiestünk a jelenlegi sorozatból. Bajnokok alkotják a csapatot, akik az elmúlt öt év során négyszer nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Ez most egy szomorú pillanat, ami rávilágít arra, hogy mi mindent értek el a játékosok az elmúlt években, illetve hogy mennyire nehéz megnyerni ezt a sorozatot.”

A jelenlegi idény: „Nehéz idény a jelenlegi, de azért vagyunk itt, hogy mindent beleadjunk és megmutassuk a csapatunk karakterét a legnehezebb időszakokban is. Könnyű túllépni a jó időszakokon, de a nehéz pillanatokban is felül kell kerekedni a bánaton, sosem szabad feladni. Most nyugodtnak kell maradnunk, a lehető legjobb szellemiséggel kell folytatnunk. Az idénynek még nincs vége. A bajnokságban nagy a szakadék, de profikként kell folytatnunk. A Real Madrid mindennél nagyobb intézmény, ám még nagyobbként, erősebbként fog visszatérni.”

Cserék: „Amikor kényszerből kihasználod az első két cserelehetőségedet, akkor tudod, hogy bármi megtörténhet később, ezért is vártam a harmadik cserével. Mindenki láthatta, hogy mi történt. Bale lejött sérülés miatt, így 10 emberrel kellett befejeznünk a meccset, mert nem volt több cserénk.”

Saját állása: „Nem azért jöttem ide a nehéz időkben, hogy feladjam. Azért vagyok itt, hogy dolgozzak, és a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam. A játékosok is mindent bele fognak adni annak érdekében, hogy a holnap szebb legyen, mint a mai nap volt. Edzeni fogunk, hiszen vár ránk egy bajnoki a hétvége folyamán. Mindannyiunknak vannak kötelezettségei, profikként kell viselkednünk. A csapat ott van a szívünkben, így azért dolgozunk majd, hogy a lehető legjobbat adjuk a klubnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK