Lucas Vázquez: Bocsánat

A Real Madrid váratlan eredménnyel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, miután 1-4-re kikapott az Ajaxtól a Bernabéuban. A találkozót a játékosok is értékelték.

Lucas Vázquez: 
„Eljött a bocsánatkérés ideje. Nagyon szomorúak és idegesek vagyunk amiatt, ahogy ma teljesítettünk. Túl korai lenne azt mondani, hogy egy korszak lezárult. Az elmúlt három idényben megnyertük a BL-t. Idén ez már nem lehetséges, de jövőre egy újabb győzelem reményében térünk vissza. Mi vagyunk a Real Madrid, kötelességünk minden sorozatot megnyerni.”

„Nehéz a történteket elemezni, mivel még nagyon friss az élmény, vissza kellene néznem a találkozót és meg kellene néznem, hogy mi is történt. Az Ajax jobb volt nálunk, a futballban így mennek a dolgok. Ha az ellenfeled jobb, akkor azt be kell látnod és keményen kell dolgoznod azon, hogy ilyen ne fordulhasson elő többet.”

Lucas

„A labdarúgás is sport, mi pedig emberek vagyunk. Van, hogy jobban mennek a dolgok, van, hogy rosszabbul. Fel kell ismerni az adott helyzetet, mindig meg kell próbálni a legjobbat kihozni belőle. Nem tudjuk megmagyarázni, ami történt, nagyon idegesít minket, hogy kiestünk a kupából és kikaptunk a bajnokságban is, nehéz hónapon vagyunk túl. Meg kell próbálnunk levonni a megfelelő következtetéseket.”

„Az ilyen esték csak azt mutatják, hogy milyen nehéz volt megtenni azt, amit az elmúlt három évben tettünk. Ezek az esték azt bizonyítják, hogy milyen nehéz volt sorozatban háromszor megnyerni a BL-t.”

Kroos:
„Nagy csalódás ez számunkra, nem szoktunk hozzá, hogy ilyen korán kiessünk ebből a sorozatból. De hogy őszinte legyek, az Ajax volt a jobb csapat a két mérkőzés alapján, ez az igazság. Megértem, hogy mérgesek a szurkolók, mi is azok vagyunk, de egységesnek kell maradnunk, hiszen olyan sok nagyszerű pillanatot éltünk át együtt az elmúlt három évben. A Real Madrid szurkolói mindig mögöttünk álltak, ez is a futball része. Az elmúlt öt évben négy BL-cím megnyerésével nyilván magasabbak lettek az elvárások.”

„Jó csapatunk van, de ezen a héten elveszítettük az esélyét, hogy trófeával zárjuk az idényt, az emberek pedig túl könnyen felejtik el a dicső időket. Nem gondolom, hogy amit elértünk, újra meg fog történni a BL-ben. Gratulálunk az Ajaxnak, ők voltak a jobb csapat.”

„Madridban az emberek sokat beszélnek különböző játékosokról, történésekről. Nem ez volt a legjobb hetünk, de mi vagyunk a Real Madrid, ha pedig a trófeák kicsúsztak a kezünk közül, lehet, hogy egy kicsit a közelmúltból kellene táplálkoznunk. A szurkolóink mindig mögöttünk fognak állni azok után, amit az elmúlt öt évben tettünk. Újra megpróbálunk csapatként működni, visszatérni a győztes útra.”

Carvajal:
„Nem gondolom, hogy valaha is lettem volna ilyen mérges. Nem tudom megmagyarázni a történteket. Minden kicsúszott a kezünkből egyetlen hét alatt, ráadásul hazai pályán. Nem kereshetünk kifogásokat, az Ajax idejött, a saját játékát játszotta, ők voltak a jobb csapat, megérdemelten jutottak tovább.”

„Sosem könnyű két, Barcelona elleni hazai vereség után pályára lépni. Szerettünk volna jó teljesítményt nyújtani és nyerni, de két hiba után már 2-0 volt az eredmény. Jól kezdtük a második félidőt, de megsemmisítettek minket.”

Carvajal

„Nem úgy tekintünk erre, mint egy korszak lezárása. Fiatal keretünk van, ami tud javulni, de ez az idény már véget ért számunkra. A végsőkig harcolni fogunk a bajnoki címért, mivel profinak kell lennünk. Fel kell állnunk, nem szabad megbújnunk, fel kell ismernünk, hogy ez egy lehangoló idény volt. Ez az igazság.” 

Nacho:
„Teljesen össze vagyunk zavarodva, nem maradt már trófea, amiért küzdhetnénk. Kiestünk a sorozatból, ami a miénk volt, ahol mi voltunk a címvédők, most látszik igazán, hogy milyen nehéz volt megtenni azt, amit elértünk. Emberek vagyunk, tűrnünk kell a pofonokat.”

„Jó keretünk van, több címért is harcban kellene állnunk. Nem voltunk a megfelelő szinten. Nehéz pillanat ez, de mi vagyunk a Real Madrid, azonnal össze kell szednünk magunkat.”

„A szurkolók velünk vannak, akár veszítünk, akár nyerünk. Ők is ugyanúgy szenvednek, mint mi. Mi is emberek vagyunk. Túl kell lépnünk az ilyen estéken. Az Ajax tökéletesen játszott, itt és hazai pályán is. Gratulálnunk kell nekik, a szurkolóinknak pedig meg kell köszönnünk a támogatást.” 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK