Nico Tagliafico: Csapatként kell megpróbálnunk megfékezni Viníciust

Erik ten Hag és Nico Tagliafico álltak a sajtó rendelkezésére a Bernabéuban a ma esti BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt.

Erik ten Hag:

A Real Madridról: „Nyerni akarnak. A Bajnokok Ligájában mindig nagyon erősek, esélyesek, most pedig az utolsó esélyüket próbálják megragadni a szezonjuk kapcsán. Rendkívül tapasztalt gárdáról beszélünk, kiváló játékosokkal, nyomás alá fognak helyezni minket, ebben biztos vagyok. Sok meccsüket megnéztük, és az első mérkőzés tapasztalatait is fel tudjuk használni. Tisztán meghatározott felállásuk van, de nekünk kell dominálnunk a játék különböző aspektusaiban, ha nyerni szeretnénk.”

Kiemelendő játékosok: „Ha egy játékost kéne kiemelnem… Igazi Modrić-fan vagyok. Ha kreativitásra van szükség, ő és Kroos irányítják a játékot, míg a védelemben Ramos az úr. Az ő hiányát meg fogják érezni, de a Real Madrid ettől semmivel sem lesz gyengébb.”

Hosszabb pihenő: „Ez is egy faktor. Sűrű volt a naptárunk az elmúlt időszakban, most többet pihenhettünk, ez pedig egy kicsi előny. Azt nem tudom, hogy ez lesz-e a döntő faktor végül. Végős soron nem számít, ki ellen lépünk pályára, az Ajax mindig is a támadófutball és a magas tempójú játék híve volt. Ilyen a stílusunk.”

Erik ten Hag, Champions League, Real Madrid, Ajax

Nico Tagliafico:

A Real Madridról: „Van néhány egészen kiváló játékosuk, nagyszerű a keretük. Nem számít, hogy ki játszik éppen, mindenki a legjobbját nyújtja a csapatért. A játékosaik a legmagasabb szinten fociznak, ezért készen kell állnunk és száz százalékot kell nyújtanunk. Nem az ellenfélre koncentrálok, hanem magunkra és arra, hogy nyerjünk.”

Mentalitás: „Az odavágón nagyszerűen teljesítettünk, csak a befejezéseink hiányzottak. Képesek voltunk nyomás alá helyezni őket, és sokat birtokoltuk a labdát. A hibáinkból persze tanultunk azóta. Sokkal pontosabbnak, agresszívebbnek kell lennünk, és meg kell próbálnunk minél hamarabb betalálni.”

A csapat hozzáállása: Kilencven percen keresztül nagyon magas minőségben kell teljesítenünk, mint csapat. Azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk továbbjutni. Nagyszerű meccs lesz, és reméljük, elérjük a célunkat.”

Vinícius Jr.: „Nagyon tehetséges fiatal játékos, aki még tovább fog fejlődni. Meg kell próbálnunk csapatként megfékezni őt, hogy ne kerüljön egy az egy elleni helyzetekbe, amik az igazi erősségei.”

Nico Tagliafico, Champions League, Real Madrid, Ajax

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK