Solari: Gól nélkül képtelenség mérkőzést nyerni

Santiago Solari osztotta meg gondolatait a Barcelona elleni hazai bajnoki mérkőzést követően a látottakról.

A mérkőzésről: „A legjobbunkat akartuk nyújtani, nem adtuk meg magunkat. Küzdelmes, intenzív mérkőzés volt ez mindkét fél számára. Gól nélkül képtelenség győzelmet aratni. Jól játszottunk, sok kérdésre választ adtunk, de egyszerűen képtelenek voltunk betalálni. Továbbra is keményen fogunk dolgozni azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat. A játékosok elvégezték, amire kértük őket, egységesek voltunk. Kiegyenlített mérkőzés volt, a különbséget az jelentette, hogy az ellenfelünk képes volt betalálni. Mi elpazaroltuk a saját lehetőségeinket. Minden lehetséges módot megkíséreltünk, csapatként léptünk fel, de nem tudtunk gólt szerezni.” 

Kilátások a bajnokságban: „Nagy a különbség a két csapat között a tabellán, de nem adjuk fel, elkötelezettek vagyunk. A végsőkig kell harcolnunk, ahogyan ma is tettük. A bajnoki címet a szezon utolsó játéknapján osztják ki, nem számít a különbség, minden mérkőzést le kell játszani.”

Solari

Bale: „Nagyszerű dolgokat tett ezért a klubért, de a szurkolóknak joguk van ahhoz, hogy kinyilvánítsák a véleményüket. Ő is a legjobbját akarta nyújtani, csakúgy, mint mindenki más. A labdarúgás csapatjáték, amit mi jól csináltunk ma, az a letámadás, védekezés, kontratámadás… a pontot nem tudtuk feltenni az i-re, csakúgy, mint szerdán, így a pályát sem tudtuk győztesen elhagyni.” 

Gólképtelenség: „A gólokhoz sok összetevő kell. Vannak olyan időszakok, amikor minden összejön és a labda szinte mindig a hálóban köt ki, de ma este nem ez volt a helyzet. Az ellenfelünk jól védekezett, és mindenki biztos lehet benne, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy azok a helyzetek, amelyek ma kimaradtak, a jövőben bemenjenek. 20 lövésünk volt ma, minden lehetséges módon kísérleteztünk. Dolgozni fogunk rajta. Ez nem mehet csapatmunkánk, a tartásunk, és az elkötelezettségünk rovására.” 

Az előző Clásico hatása: „Minden meccs más. Talán taktikailag volt jelentősége, hiszen egy edző mindig próbál valamit változtatni. Ők megpróbáltak magasabban letámadni, de tudtuk kezelni ezt a helyzetet. A pálya minden egyes pontján nagy küzdelem zajlott a mérkőzésen.” 

Kroos: „A csapattársaihoz hasonlóan ő is mindent megtett. Valverde érkezett helyette, aki nagyon fiatal, és akire a reményeink szerint fényes jövő vár ennél a klubnál – csakúgy, mint Viníciusra, Reguilónra, és Odriozolára. Ők olyan fiatal játékosok, akik folyamatosan törnek előre, és a klub jövőjét jelentik. Az emberek mindig akarnak új játékosokat látni, ez a klub történetének is a részét képezi. Valverde esetében frissességet akartunk hozni a pályára. Bárki találhatja magát a kezdőcsapatban és a cserepadon is.” 

Szurkolók: „A drukkerek mindig hangot adnak a véleményüknek. Ezt tiszteletben kell tartanunk, azért jönnek ki a mérkőzésre, hogy élvezzék a futballt, és hogy lássanak bennünket győzni. Azon leszünk, hogy győzelemmel ajándékozzuk meg őket a következő mérkőzésen.” 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK