Solari: Jól kell játszanunk és ki kell javítanunk a hibáinkat

Egy héten belül a harmadik El Clásicójára készül a csapat. A mérkőzés előtt Santiago Solari válaszolt az újságírók kérdéseire.

A mérkőzés
Visszatértünk a helyes útra, minél több pontot akarunk gyűjteni. A sors és a sorsolás úgy akarta, hogy egy héten belül kétszer is ugyanazzal az ellenféllel csapjunk össze. Ugyanolyan elánnal fogjuk belevetni magunkat a mérkőzésbe, mint szerdán. Megpróbáljuk a jó dolgokat megismételni, de a hibáinkat ki akarjuk javítani. Nagy öröm lesz újra a szurkolóink előtt játszani. Ők is tudják, hogy ott vannak velünk a pályán.

Mindig a következő találkozóra koncentrálunk. Csökkenteni akarjuk a hátrányunkat az előttünk állókkal szemben. Akkor is ez lenne a célunk, ha nem az El Clásico jönne. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. Erre kell a játékosoknak a legjobban felkészülnie. Ezt a sportot lábbal játsszák, de a mérkőzéseket a fej és a szív nyeri meg. Mindent bele kell adnunk.

Vinícius Jr.
Szeretem a pozitív dolgokat kiemelni egy futballistával kapcsolatban. Neki rengeteg ilyen van: a fiatalsága, a frissessége, a bátorsága, a képességei, az alázata, a tanulni vágyása, a felelősségtudata… És még csak ilyen rövid ideje van itt. Van még miben fejlődnie, de a munkája példaértékű.

Minden mérkőzés más
Soha sincs két egyforma találkozó. Az edzők próbálkoznak különböző dolgokkal, melyek vagy működnek, vagy nem. Mindig van egy ellenfél, és a körülmények is változnak. A csapat rendben van, szerdán mindent megtettünk a győzelemért. Most a bajnokságra gondolunk, mindenki a holnapi találkozót akarja megnyerni.

Isco
Még nem dőlt el a kezdőcsapat. Pozitív, hogy majdnem minden játékos egészséges és játékra kész. Isco sérült volt, és csak öt napja tért vissza a társakhoz. Jól teljest, és fontos tagja a csapatnak. Szeretnénk, ha Llorente is visszatérne. 

Gólhiány
Lőttünk gólokat, igaz nem az előző találkozón, de előtte sokszor betaláltunk az ellenfelek hálójába. Egy csapatnak mindig a gólszerzés a célja, miközben mindenáron meg akarja akadályozni, hogy az ellenfél is megtegye ugyanezt. Szerdán sok lövés nem ment be, aminek be kellett volna. Ez a futball. Holnap újra lehetőségünk lesz gólokat szerezni. Edző vagyok, nem elemző. A fontos dolgokon dolgozunk, próbálunk javítani a befejezéseken.

Ramos eltiltása
Nem fogok erről beszélni, mert bajnoki találkozó következik. Hétfőn majd visszatérhetünk erre, ha szeretnétek. Most csak a Barcelona elleni találkozóra koncentrálunk. Jól kell játszanunk, csökkentenünk kell a hátrányunkat és ki kell javítani a hibáinkat.

A védekezés
Jónak tűnt, hiszen csupán két alkalommal lőttek kapura. Sok dolgot kell jól csinálni ahhoz, hogy ebből a néhány lehetőségből se szülessenek gólok. Még jobban kell koncentrálnunk, hogy egy lövés se jusson el a hálónkba. Az eredményt nehéz megmagyarázni, ettől függetenül jól játszott a csapat. Erről szól a futball – jól időzíteni a kulcspillanatokat.

Játékosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak
Nem értek egyet azzal, hogy ők ne lennének ugyanolyan fontosak. Gareth a visszatérése óta minden találkozón játszott, és gólokat is szerzett. Tudjuk, hogy mit jelent Marcelo ennek a klubnak és a csapatnak. Asensio hosszú ideig volt sérült, de azóta 8-9 mérkőzésen már pályára lépett, és gólt is lőtt az Ajax ellen.

Minden játékos számít, nem csak a kezdőcsapat tagjai. Egy sorozatot a teljes keret tud megnyerni. 25 játékosunk van, és mindenki megkapta már a lehetőséget – persze van, aki többet, van, aki kevesebbet. Majdnem mindenki egészséges, és nem sokára Marcos is visszatér közénk.

Sok mérkőzés
Ez teljesen természetes, nem tudunk rajta változtani. Ezek a játékosok már hozzászoktak ehhez, nem az első évük ezen a szinten. Ők is emberek, ezért nem minden mérkőzésen jön ki a befektetett munka. Örülök, mert mindenki jó formában van.

Bale kifütyülése
Nincs mit mondanom a szurkolóknak. Mindenki ismeri Bale-t, és azt, hogy mit adott ennek a klubnak. A Bernabéu közönsége rendkívül tisztelettudó, nem felejtik, mit adott ez a csapat a klub történelméhez.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…