Solari: Fáj a végeredmény

A Real Madrid búcsúzni kényszerült a Király-kupa aktuális kiírásának küzdelmeitől, miután hazai pályán szenvedett 0-3-as vereséget a Barcelonától. Santiago Solari értékelte a találkozót.

Csalóka végeredmény: „Miután mindent kiadtunk magunkból és a hármas sípszóig küzdöttünk, valamint helyzeteket alakítottunk ki, illetve sokáig uralni tudtuk a mérkőzést, a végeredmény igazán fájó. Felemelt fejjel jöttünk le a pályáról, de nem vagyunk boldogok, immár a következő, Barcelona elleni összecsapásra koncentrálunk. Ma megmutatták, mennyire erősek is valójában. Annyi lehetőségünk volt, ha az egyiket értékesítjük, talán mi jutunk a döntőbe. Még egygólos hátrányban is volt lehetőségünk visszajönni a párharcba. Nem hiszem, hogy a mérkőzés folyamán bármikor is elveszítettük volna a kontrollt, de ők az első kaput eltaláló lövésükből betaláltak, aztán pedig egy öngóllal tudták növelni az előnyüket. Beszélhetünk a mérkőzésről, arról, hogy milyen jók és szervezettek voltunk, sok energiával játszottunk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ha egyszer nem tudtunk gólt szerezni.”

Solari

Jövő: „Megpróbálunk a következő mérkőzésekre koncentrálni. Úgy kell folytatnunk, ahogy eddig dolgoztunk, és még több helyzetet kell kialakítanunk a győzelem megszerzéséhez. Munka, szervezettség, rengeteg mozgás… mindent megtettünk ma. Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, ami nagyon hiányzott, ez pedig a gól.” 

A kupaszereplés értékelése: „A futball erőteljes játék. Hiába teljesítünk jól, ha nem tudjuk eldönteni a mérkőzést. Méltósággal búcsúztunk, de ez egy nagy csalódás a számunkra. Ettől függetlenül nem nevezném kudarcnak a szereplésünket, hiszen mégis csak a kupa elődöntőjéről beszélünk, igaz, ezúttal nem jutottunk a döntőbe, de a következő alkalommal ismét meg kell próbálnunk.” 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK