Kroos: Nem szoktam ideges lenni az ilyen meccsek előtt

Toni Kroos egy LaLiga-interjúban beszélt a ma esti összecsapásról.

„Négy és fél éve érkeztem, rengeteg Clásicón játszottam már. A hangulat mindig csodálatos. Már az esemény előtti napokban is érzékelhető a készülődés, a mozgolódás a szurkolók körében… Van egyfajta bizsergés, tapintható az izgatottság. Különleges esemény, hiszen két nagyszerű klub összecsapása. Ezért is kivételes érzés.”

„Ez a mérkőzés a világ két legjobb csapatát hozza össze, az öltözőben olyan, mintha egy utánozhatatlan meccsről lenne szó, mintha nem lenne ehhez fogható a játékosok számára, a múlt miatt. Olyan sok örömteli összecsapás volt a két klub között, az intenzitás pedig még erősebbnek érződik, mint más meccseken. Ez egy nagyszerű mérkőzés, a két csapat nagyon jól ismeri egymást, a Barcelona ellen nagyon nehéz védekezni, minden poszton minőségi játékosaik vannak.”

„A Bernabéuban játszani kivételes dolog, néha nagyon nehéz szavakba önteni az érzést, hiszen minden Real Madrid mérkőzés különleges, minden hazai mérkőzés speciális érzés, de a Barcelona elleni találkozók még ennél is többek.”

„Az ellenféltől függetlenül elmondható, hogy ha a középpályán te irányítasz, akkor hatással vagy a védelemre és a támadásokra is, de persze bármelyik játékos képes egy villanással eldönteni a meccset. A középpálya nagyon fontos, ha irányítani akarod a mérkőzést és ha meg is akarod nyerni.”

Kroos

„Általában nem vagyok ideges az ilyen meccsek előtt, mert olyan sokszor szerepeltem már hasonlókon a karrierem során. Volt szerencsém olyan csapatban szerepelni, ami rengeteg címet nyert, úgyhogy nem stresszelem magam azon, hogy nyerünk-e vagy kikapunk, egyszerűen a találkozóra összpontosítok. Élvezem, hagyom, hogy a legjobbat hozza ki belőlem, ez a karakteremhez tartozik, tisztában vagyok azzal, hogy rendelkezem a szükséges képességekkel.”

„Az utánpótlás játékosok felnéznek ránk azért, amit elértünk. Remélem, hogy még évekig itt leszek és segíthetem a csapatomat. A középpályán rengeteg tehetségünk van. A fiatalok egyre több játéklehetőséget kapnak, mivel az edző hisz bennük. Ez számunkra is előnyös, hiszen mi is tudunk fejlődni. Nagyszerű munkát végeznek, teljesen normális, hogy nagy meccseken is kezdők lehetnek. Ez is a fejlődésükhöz tartozik. Ha nem játszol, nem tudsz javulni, idén pedig mindenki kap némi időt. Van néhány kiemelkedő tehetség. Valverde, Reguilón… Izgatottan figyelem a fejlődésüket.”

„Nagyon élvezem a játékot Luka mellett, jól tudunk összedolgozni. Egy ideje már egymás mellett játszunk, de az olyan srácok, mint Casemiro, szintén nagyon fontosak nekünk. Hárman nagyon jól összeillünk, a kulcs pedig az, hogy ez egy lökést ad a csapatnak.”

„Az edző megérti, hogy mi történik a pályán ezen a szinten. Tudja, hogy mit élünk át, így többet tud nekünk segíteni, mivel ő is megtapasztalt hasonlót karrierje során. A játékosmúlt mindig segít.”

„Lépésről lépésre kell haladnunk, folyamatosan kell fejlődnünk. Az idény eleje nehéz volt. Az előző idényekben nagy dolgokat értünk el, sok játékosunk volt a Világbajnokságon, később érkeztek vissza. Lopetegui miatt is kemény időszak volt. Szerintem nagyszerű munkát végzett, de nem volt szerencséje, ha pedig nem jönnek az eredmények, az rossz a klubnak. Mindannyian átmentünk némi fejlődésen az elmúlt hónapokban, most esélyünk van a címek megnyerésére. Ez egy pozitív jel számunkra.”

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben jó úton haladtunk. Nem nyertünk hazai pályán a Girona ellen, de közel voltunk hozzá. Az időbeosztásunk nagyon szoros, de ezzel nem szabad foglalkoznunk, folytatnunk kell a megkezdett munkát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK