Solari: Be akarunk jutni a döntőbe

Santiago Solari a Barcelona elleni Király-kupa-elődöntő visszavágója előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. Az argentin mester beszélt Bale-ről, Marcelóról, Viníciusról, de a csapat céljairól és Casemiro tizenegyes szituációjáról is.

„Ennek a meccsnek igazi thrillernek kell lennie, egy tipikus Clásicónak, amit Spanyolországban megszokhattunk. Ez a mérkőzés a világ futballközpontjává változtatja Spanyolországot, ez is az egyik dolog, ami ilyen nagyszerűvé teszi ezt az országot.”

„A szurkolótáborunk az egyetlen biztos kezdő a holnapi meccsen. A lehető legtöbb szurkolót szeretnék a stadionban látni. Kulcsfontosságú találkozó ez, mindannyian tovább akarunk jutni, csodás meccset akarunk látni. Keményen dolgoztunk, hogy messzire jussunk ebben az idényben, jelenleg mindhárom sorozatban versenyben vagyunk, így kell folytatnunk. A célunk az, hogy egységesek, fókuszáltak maradjunk, a lehető legjobban koncentráljunk az első pillanattól kezdve.”

Solari

„Ez egy kupa-elődöntő, a visszavágó. Az odavágón már túl vagyunk. Nagyszerű meccs volt, remélhetőleg holnap is hasonlót láthatunk. A párharc első mérkőzésének második félidejében nagyon jóljátszottunk, különösen a meccs végén és amikor betaláltunk. Jó eredményt értünk el. Folytonosságra van szükségünk, jól teljesítettünk. A csapat tudja, hogy jó munkát végez, tudja, hogy hol a helyünk.”

„Garethről már beszéltünk a múltkor, most a holnapi meccsre koncentrálunk, reméljük, hogy megfelelünk majd a párharc elvárásainak. Sok egyenes kieséses párharcon vagyunk túl. Az első meccs nagyszerű volt a szurkolóink számára, Gareth és a többiek pedig a mostani meccsre koncentrálnak. Egységesek vagyunk, csapatként szeretnénk nyerni holnap.”

„Teljes mértékben erre a hatalmas mérkőzésre koncentrálunk, nem arra, amit az emberek mondanak. Ti bármilyen statisztikát elővehetnétek. Megnézhetnétek az előző meccseinket, amiket ahhoz kellett lejátszanunk, hogy versenyben maradjunk. Beszélhetnétek róla, hogy ezek a játékosok 1000 napja Európa legjobbjai, ami tényleg kivételes és hajlamosak vagyunk elfelejteni, de még ötven év múlva is beszélni fogunk róla. A koncentrációnk sokat elmond rólunk. A holnapi meccsel foglalkozunk, földöntúli élmény lesz, nagyszerűnek kell lennie.”

„Hogy félünk-e Messitől? A félelem nem létező szó, ha a futballról van szó. Élvezzük a versengést, szívünket-lelkünket kitesszük a pályára. Keményen harcolunk minden meccs megnyeréséért. Élvezni akarjuk a játékot.”

„Nem fogom megmondani, hogy melyik balhátvéd kezd. Sőt, semmit nem árulok el a kezdőről.”

„Viníciusnak sokat segítenek a csapattársai. Az, hogy a veteránok mennyi időt szánnak a segítésére, megmutatja, hogy a tehetségével milyen tiszteletet vívott ki magának. Megérkezett, megmutatta a tehetségét és alázatosságát. A többiek elkezdtek segíteni neki. A legfontosabb a fejlődése érdekében a tehetsége és a munkamorálja, de az is, hogy mit ad a csapattársainak. Én mindent megteszek azért, hogy segítsem őt.”

Solari

„Marcelo? Minden meccs egy új kezdet, új kihívás. Meglátjuk, hogy holnap ki játszik. Egységesek vagyunk, a mérkőzésre koncentrálunk. Döntőbe akarunk jutni. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, le kellett győznünk a Gironát, Leganést, Melillát… Nagyszerű, hogy ilyen sok fronton érdekeltek vagyunk, mindent meg akarunk nyerni.”

„Casemiro esete? Ha technológiát hívsz segítségül egy eset értelmezéséhez, mindig lesznek eltérő vélemények. Nem gondolom, hogy bármilyen kétségnek fel kellene merülnie a büntető jogosságát illetően, ha megfelelően értelmezi valaki a szabályokat. Tudom, hogy az emberek mérgesek lesznek, ha a bíró hibázik, de hogy akkor is ugyanez van, ha igaza van…”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK