Gareth, kérj bocsánatot

Tomás Roncero írása egyenesen Gareth Bale-nek címezve a kialakult helyzetről. Az AS újságírója ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét, de nagy valószínűleg a madridisták nagy része azonosulni is tud vele.

Újabb életbevágóan fontos három pontot szerzett a csapat, ami a sokak által már lefutottnak tekintett bajnoki versenyfutásban az utolsó szalmaszálakba kapaszkodást jelenti a Real Madridnak. A csapat vérében egyszerűen benne van, hogy sosem adjuk fel, ráadásul, ha a szombati Clásicón sikerül megverni a Barcelonát, úgy már csak 6 pont lesz a katalán fór. Álmodozni szabad, nem kerül semmibe. Éppen ezért mélyen felháborít Gareth Bale utóbbi időben tanúsított viselkedése, a Levante elleni gesztusa pedig már csak hab volt a tortán. Di Stéfano mondta egyszer: "egyik játékos sem állhat a többiek felett". Valaki fordítsa már le walesi nyelvre is, ha kérhetem. 

Bale minden valószínűséggel mostanában úgy érzi, hogy folyamatos padra ültetése a világ legigazságtalanabb döntése, ráadásul ez a helyzet feljogosítja őt arra is, hogy győztes találata után az őt ünnepelni igyekvő Lucas Vázqueztől úgy szabaduljon meg, mint a véres rongytól. A szituáció azonban tökéletesen megmutatta a két játékos közti különbséget: Lucas él-hal ezért a csapatért, éppen ezért tisztában van egy nagyon nehéz időszakban értékesített büntető értékével, ami után őszintén rohan oda csapattársához. Lucas a csapatért játszik, Gareth Bale leginkább csak saját magáért. A frusztráltság kifejezésének egyik legrosszabb formáját választotta nagyjából 20 kamera kereszttüzében, megalázva ezzel saját csapattársát, ráadásul napokra témát szolgáltatva a sajtónak is. 

A helyzet az, hogy a világ egyik legjobb csapatában senki nem fog csak azért helyet biztosítani valakinek a kezdőben, mert egy, két vagy három éve olyan megmozdulást láttunk tőle, amit talán sosem felejtünk el. Ez nem így működik, erről rengeteg legendás futballista tudna mesélni világszerte. Önmagában a név nem jelent semmit, ha nem társul hozzá teljesítmény. 

Visszatérve az esetre: az, hogy egy játékos nem ünnepli a gólját, alapvetően elfogadható, nincs megelégedve a helyzetével, láttunk már ilyet nagyon sokszor a Real Madridnál is. Na de az, hogy még a társat is ellököm, ráadásul utána még köpök is egy méreteset a stadion gyepszőnyegére, az már másik kategória. Kérj bocsánot, Bale, kérlek…
 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK