2020. February 20., Thursday

Solari: Azért vagyunk itt, hogy segítsünk Viníciusnak

  • Zs. Csaba
  • Feb. 23, 2019, 3:27 p.m.
Santiago Solari a Levante elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, hogy beszéljen csapata jelenlegi helyzetéről, valamint a soron következő meccs jelentőségéről.

Elhivatottság: „Minden egyes meccsre a lehető legelkötelezettebben készülünk, és így is játszunk. Holnap a Levante lesz az ellenfelünk. Kötelességünk a legvégsőkig harcolni a bajnoki címért.”

A mérkőzésről: „Óvatosnak kell lennünk, mivel nagyon gyors játékosaik vannak. Ezt bizonyították már az előző mérkőzéseiken, valamint a Real Madrid elleni, korábbi találkozón is. Végig figyelnünk kell, a saját játékunkat kell játszanunk. Szükségünk lesz a magas letámadásokra, birtokolnunk kell a labdát, emellett agresszívnek kell lennünk a kapujuk előtt.”

A különbség csökkentése: „Mindig erre törekszünk, ez a célunk, és ezért készülünk nap mint nap. Sikerült csökkentenünk a különbséget, de a múlt hét végén pontokat hullajtottunk, ami miatt a tabellán is visszacsúsztunk egy hellyel. Most ismét csökkentenünk kell a különbséget. Kötelességünk a végsőkig harcolni a bajnokság megnyeréséért. Holnap egy nagyon nehéz helyszínen lépünk pályára, ezért szükség lesz a koncentráció azon szintjére, amit az ilyen mérkőzések megkövetelnek. Mind tudjuk, hogy mennyire nehéz lesz.”

Versenynaptár: „A versenynaptár érdekes, szórakoztató, de mivel nem mi határozzuk meg a mérkőzések időpontjait, ezért erre is csak egy kihívásként tekintünk. A beosztásnak köszönhetően nincs megállás, folyamatosan más és más körülmények között kell játszanunk. Ez azonban csak egy újabb kihívás.”

Játékosok: „Ők azok, akik pályára lépnek, kialakítják és befejezik a helyzeteket, valamint tanúbizonyságot tesznek a csapat karakteréről és erőnléti állapotáról. Ők azok, akik elismerést érdemelnek a jó mérkőzésekért, valamint a jó sorozatunkért. Szerettünk volna győzedelmeskedni az előző mérkőzésünkön is, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz. A vereség ellenére voltak nagyon jó dolgok is a csapat játékában. A jó edzésmunka eredménye, hogy a holnapi meccsnek, valamint az előttünk álló igen kemény hétnek is jó állapotban vághatunk neki.”

Találkozó az elnökkel: „Teljes mértékben magánügy, hogy beszélek-e az elnökkel vagy sem. Ha igen, az elhangzott dolgok is csak ránk tartoznak.”

Vinícius: „Fiatal, de már így is szerzett gólokat, és még rengeteget fog a jövőben. Minden egyes héten tanul valami újat. Nagyon jó tanárai vannak, hiszen a játék legjobbjai veszik körül. Reméljük, hogy folytatódik a fejlődése. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk.”

Kritikák: „A kritikákat épp úgy kezelem, mint a dicséreteket.”

Marcelo: „Kiválóan edzett, ahogy a keret többi tagja is. Jelenleg Llorente az egyetlen hiányzónk, akit már nagyon várunk vissza. Úgy látom, hogy minden játékosom elhivatott, koncentrált, és valamennyien mosolyognak. Nagyon fontos hét áll előttünk. Profik vagyunk több évnyi tapasztalattal a hátunk mögött, minden játékos jól tudja, hogy miről szól ez a játék. Azzal is tisztában vannak, hogy miként kell kezelni a kritikát és az elismerést.”

Sérültek: „Isco normál edzésmunkát vézett a mai nap folyamán, de tegnap erre még nem volt képes. Llorente még nem tért vissza, de már nagyon várjuk, hogy újra a többiek között üdvözölhessük.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella