Lopetegui: Vinícius nálam is játszott volna

A Real Madrid korábbi trénere egy spanyol rádióműsor vendége volt, ahol a blancókkal kapcsolatos kérdésekre válaszolt.

A madridi időszak: „Nagyon hálás vagyok a Madridnak, hogy megadta a lehetőségét annak, hogy egy rendkívüli csapatot edzhessek, tényleg nagyon szeretem az összes játékosomat, szóval a legjobbakat kívánom nekik.”

Vinícius: „Vinícius a beilleszkedés szakaszában volt, az ő esetében nagyon fontos volt az idő faktor. Játszott volna nálam is, hiszen egy idény 10 hónapból áll, nem másfélből, egyértelmű, hogy ő is szerepelt a terveinkben. Később játszott volna, kétség sem férhet hozzá, hogy nagy jövő áll előtte.”

A válogatott: „Krasznodarban más volt a helyzet, mint Madridban. Sokkal furcsább volt az egész, hiszen nem normális, hogy egy edző egy olyan pillanatban távozzon. Azt gondoltam, hogy a Real Madriddal kapcsolatos bejelentés megtételére az a legjobb mód és pillanat, hiszen így mindenki számára átlátható a szituáció. Úgy véltük, hogy ez a legőszintébb, legfelelősségteljesebb lépés, amit tehetünk, figyelembe véve, hogy még a válogatott edzőjeként dolgozom. Akkoriban az egyetlen felelősségünk az volt, hogy szerepeljünk a vb-n, amit nagy reményekkel vártunk.”

„Összességében elmondhatom, hogy két kivételes edzői élményben volt részem, mindkettőt nagyon élveztem. Nagyon jól felkészültünk a világbajnokságra. Madridban nem tartott olyan sokáig a dolog, mint szerettük volna, de az ilyen helyzetek megerősítik az embert és ellenállóbbá tesznek.”

„A Barcelona játékosai is teljesen jól fogadták a hírt, mindenki példaértékű hozzáállást mutatott és megértette a döntésemet. A válogatott meccsei közül nem láttam mindet, sokat utaztam akkor.”

Lopetegui

Isco: „Nem szeretnék véleményt mondani a játékosok helyzetéről. Már nem vagyok a Madrid edzője. Maximálisan tisztelem azokat, akik most irányítják a csapatot. A véleményem Iscóval kapcsolatban megmásíthatatlan. Azt mondanám neki, hogy harcoljon és eddzen.”

Ramos: „Ramosszal kiváló kapcsolatom volt, közel álltunk egymáshoz.”

Voltak öltözői problémák? „Ami az öltözőben történik, nem lényeg, egy ilyen munkakörnyezethez illő, teljesen normális dolgok zajlanak ott.”

A menesztés: „José Ángel tudatta velem a döntést, Florentinóval nem beszéltem azóta. De ezzel sincs semmi gond.”

Erőnlét: „Teljesen normális felkészülést végeztünk, mindent alaposan tanulmányoztunk. Nincs kétségem afelől, hogy a csapat jól fel volt készítve.”

Kérte, hogy folytathassa, hivatkozva arra, hogy könnyebb meccsek jönnek a klasszikus után? „Már meghozták a döntést, amit tiszteletben kellett tartanom.”

Cristiano: „Amikor megtudtuk, hogy nem számíthatunk rá, akkor azokkal a dolgokkal kezdtünk foglalkozni, amiket mi irányítottunk. Az igazolások nem a mi felelősségi körünkbe tartoztak. Jó csapatunk volt, akiket az összes cím megszerzésére készítettünk fel. A dolgok legnehezebb része a helyzetek kialakítása volt, de ez megváltozott.”

Róma: „Jó mérkőzést játszottunk. A kifogáskeresés csak szócséplés lenne. Szerettem volna, ha több időm van.”

Lopetegui

Marcelo: „Három gólt is szerzett, úgy éreztük, hogy a közel van a legjobbjához.”

Visszatérés: „Sosem lehet tudni, hogy mit tartogat a jövő. Nagyon izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mi lesz velünk a későbbiekben. A válogatottal kapcsolatban ugyanezt tudom elmondani.”

Család: „A gyerekeim azt szeretnék, ha az apjuk boldog lenne, én pedig nagyon büszke vagyok a családomra, amely a legfontosabb a nehéz időkben.” 

Még mindig a madridi kinevezése élete legboldogabb napja? „Különleges nap volt, de azóta már sok nap eltelt.”

Bale nem lett vezér: „Fantasztikus képességekkel rendelkezik, az esetében pedig fontos a sok sérülés megemlítése is. Én ’spangolul’ beszéltem vele.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK