2020. February 25., Tuesday

Ramón Calderón: Az új stadion kizárólag Florentino megalomán megszállottsága

  • Gy. András
  • Feb. 22, 2019, 1:40 p.m.
A Real Madrid korábbi elnöke, Ramón Calderón szokásához híven nem fogalmazott finoman, amikor Florentino Pérezzel kapcsolatos gondolatairól kérdezték. A korábbi elnök beszélt a stadion projektről, illetve Cristiano és Zidane távozásáról is.

„Az egyébként már most is lenyűgöző stadionunk megújítása Florentino megalomán megszállottsága. Azért tudtam 2009-ben ide hozni a BL-döntőt, mert az UEFA is úgy kezeli a stadiont, hogy ott van Európa két-három legjobbja között. Soha, senki nem panaszkodott róla. Pérez most el akar költeni 575 millió eurót. És ez nem befektetés, hanem költekezés, hiszen az embereknek nem kell. Ez már most is egy csodás stadion, modern adottságokkal.”

„Ráadásul ez oda vezet, hogy Pérez nem fog játékosokba invesztálni. A szurkolókat a tartalom érdekli, nem a csomagolás. Az emberek címeket akarnak ünnepelni a Cibelesen, nem pedig egy szép stadion modelljét. A Bernabéu ráadásul Madrid egyik ikonja. Lehet, hogy szükséges némi átalakítás, de egy ilyen árú teljes újjáépítés biztosan nem.”

Calderón

„Cristiano elengedése történelmi hiba volt. Ronaldo a BL megnyerése után fizetésemelést kért, Florentino ezt megtagadta. Ráadásul az is a játékos fülébe jutott, hogy a Madrid hatalmas pénzt fizetne Neymarért. Florentino elmondta neki, hogy ha hoz egy 100 millió eurós csekket, akkor elengedi. És hozott.”

„Florentino sosem tudta elfogadni, hogy Cristiano az én igazolásom volt. Nem tagadom, hogy nagyszerű elnöke a Real Madridnak, de nem fogadja valami jól azt, amit megörököl. Ugyanez történt Casillas, Raúl, Robben vagy Sneijder esetében is.”

„Solari megteszi, amit tud. Nem ő az oka annak, hogy rossz a helyzet. Azzal főz, amit kapott. Átvette a csapatot egy kirúgott edzőtől, aki még azt a Zidane-t követte, aki tisztában volt azzal, hogy mi történik és távozott. Teljesen egyértelmű, hogy Zidane olyat kért Florentinótól, amit nem tudtak neki garantálni. Az egyik ilyen kérése az volt, hogy Cristiano sose hagyja el a csapatot.”


Hozzászólások

Tabella