Lenne-e helye Jamesnak Solari rendszerében?

Egyre több orgánum és interjú utal arra, hogy van esély James Rodríguez visszatérésére. A játékos maga erősítette meg a hét folyamán, hogy még mindig van háza Madridban, és továbbra is tartja a kapcsolatot egykori társaival. A hírek láttán és hallatán a MARCA összeszedte, hogy milyen lehetőségei lennének Solari Real Madridjában.

Képes mindkét szélen játszani
Santiago Solari előszeretettel alkalmazza Niko Kovač kedvencét, a 4-3-3-as játékrendszert. Ebben a szisztémában a kolumbiai játékos Lucas Vázquez helyén próbálhatna meg helytállni, azaz a jobb szélen –  ahogy teszi ezt gyakran Münchenben is. Meg kell jegyezni, hogy nem ez James kedvenc pozíciója, Carlo Ancelotti és Zinédine Zidane irányítása alatt nem mindig tudott megfelelő teljesítményt nyújtani a jobb oldalon.

Játszhat középpályásként, de ez sem a legmegfelelőbb poszt számára
Niko Kovač játszatta már Javi Martínez és Thiago Alcantara társaként a középpályán, csakúgy, mint Carlo Ancelotti vagy Jupp Heynckes az előző idényben. A kolumbiai játékos nem érzi magát igazán jól középen, a némileg visszább vont szerepkörben, ráadásul a Real Madirdban több klasszis alternatíva is van a középpálya közepére.

4-2-3-1 – James egyik kedvence
Kétségkívül ez az a rendszer, ami a leginkább megfelel James Rodríguez kvalitásainak, hiszen itt igazi 10-esként, közvetlen a támadó mögött szervezhetné a játékot, és kellőképp közel lehetne a kapuhoz, hogy kamatoztathassa kiváló rúgótechnikáját. Igen ám, csakhogy Solari egyáltalán nem preferálja ezt a szisztémát.

Sok minden függ Isco és Bale jövőjétől
Nagy változások jöhetnek a nyár folyamán. Isco és Bale jövőjére minden bizonnyal James is kíváncsi. A spanyol középpályás és a walesi szélső távozása nem kizárt, és mindketten James vetélytársainak tekinthetők. Ha távoznak, egyértelműen út nyílik a kolumbiai visszatérése előtt.

Hazard lehetséges érkezése
Isco és Bale talán távoznak, azonban érkezhet Hazard, aki személyében komoly vetélytársat kaphatna James. A kezdőcsapatba kerülés a belga nélkül sem lenne egyszerű, hiszen ott van Vinícius, Lucas, valamint Asensio, így gyakorlatilag öten versenghetnének két szabad helyért.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK