Vinícius: Nagyon meg kellett szenvednünk ezért a győzelemért

A Real Madrid egy rendkívül nagy iramú mérkőzésen 1-2 arányban múlta felül az Ajax együttesét Amszterdamban, a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó után több játékos is az újságírók rendelkezésére állt.

Vinícius:
„Nagyon meg kellett szenvednünk ezért a győzelemért, de egy BL-párharctól pontosan ezt várja az ember, a csapatok fel vannak készülve erre. A szünet után jobbak voltunk, sikerült kiharcolnunk a győzelmet, ez a legfontosabb. Amikor mindenki bevethető, a játékosok, akik a kezdőben lépnek pályára, mindent megtesznek a győzelemért. Benzema rengeteget segített, amióta megérkeztem, én csak megpróbálom a legjobbamat nyújtani.”

Vinícius

Ramos:
600 meccs: „Sok szép emlékem van. Rengeteg áldozatot és folyamatos erőfeszítéseket követelt ez a sok év. Nem mindennapi elérni 600 meccshez ennél a klubnál, reméljük, hogy még sok mérkőzést fogok tudni kiélvezni itt. Mindenkinek szeretném megköszönni azt a sok szeretetet és támogatást, amit kapok, ami azt eredményezi, hogy minden egyes napon úgy kelek fel, hogy tovább akarok javulni és kapitányként akarom képviselni ezt a csapatot.”

A mérkőzés: „Brutális hangulat volt. Gratulálni szeretnék a hazai szurkolóknak és a csapatnak is, amely kiváló futballt játszik és igazi karaktere van, még úgy is, hogy ennyi fiatal játszik a csapatban. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, megmutattuk, hogy képesek vagyunk beállni, ha kell, és nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Össze kellett tartanunk, egységesnek kellett maradnunk és a lehető legtöbbet kellett kihoznunk a kontráinkból, hogy megtörjük a nyomást. Végül két gólt szereztünk, ami a párharc szempontjából nagyon fontos. A futball nem csak arról szól, hogy szép dolgokat mutatsz, a játék leolvasása is fontos része a sportnak, a Real Madrid pedig ma ebben nagyon jól teljesített. Kialakítottunk üres területeket a kontráinknál, hogy nagy sebességgel tudjunk megindulni és a lehető legtöbbet hozzuk ki a gyorsaságunkból.”

Ramos

VAR: „Én a VAR nagy szószólója vagyok, fokozatosan fogja igazságosabbá tenni a futballt. Néha ellenünk dolgozott, ma egy gólt nem adtak meg az ellenfélnek, ami fontosnak bizonyult. Pontosan ezért van itt. Zavar, hogy nem tudok ott lenni a visszavágón a mérkőzés végén begyűjtött sárga lapom miatt. Most itt a pihenés ideje, reméljük, hogy fegyelmezett játékkal lehetővé tudjuk majd tenni, hogy a következő körre gondolhassunk.”

Sárga lap: „Az eredményt látva hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kockáztattam. Ez nem az ellenfél lebecsüléséről szól, és nem is arról, hogy lezártnak tekinteném a párharcot. A labdarúgásban nehéz döntéseket kell hozni, és én így döntöttem.”

(kiegészítés: Sergio Ramos kijelentését sokan úgy értelmezték, hogy szándékosan harcolta ki a sárga lapot azért, hogy a visszavágón ne szerepeljen, ellenben továbbjutás esetén már ott legyen a csapatban. A Real Madrid kapitánya Twitteren reagált a felvetésre: „Tisztázni szeretném, hogy nekem fáj ez a dolog a legjobban, nem szándékosan harcoltam ki a sárga lapot és végig fogom szurkolni a lelátókról a visszavágót olyan szurkolóként, aki arról álmodik, hogy ott leszünk a negyeddöntőben. Az ilyen mérkőzéseken óriási a feszültség, rengeteg az érzelem és behatás. Pillanatok alatt kell döntéseket hoznod. A mai nap legjobb része az eredmény. A legrosszabb az, hogy nem lehetek ott a második meccsen.”)

Nacho:
„Az Ajax nagyszerű volt, szinte végig nyomtak, de ha valami pozitívumot el tudunk vinni magunkkal, az a végeredmény. Két idegenbeli gólt szerezni egy ilyen versenysorozatban kritikus fontosságú. A VAR jó dolog, amikor tényleg segít, fontos, hogy minden helyzetben igazságos legyen. A futballban tudnod kell, hogy miként legyél erős, az Ajax pedig ma pontosan tudta ezt, de mi mentálisan nagyon erősek vagyunk, mi vagyunk a Real Madrid és tudjuk, hogy miként álljunk fel az ilyen helyzetekben, a támadóink komoly minőséget képviselnek.”

„Először nagyon nehéz volt, nem volt önbizalmunk, de most már más a helyzet. Fontos, hogy minden játékosunk koncentráljon, mivel nagy mérkőzések állnak előttünk, minden trófeáért harcban állunk. A Real Madrid mindig tiszteli az ellenfeleit, de egy ilyen győzelmi széria esetén a riválisaink láthatják, hogy minden sorozatban harcolunk és nincs hiány a győzni akarásban.”

Nacho

„A legfontosabb most a győzelem és az, hogy Sergio lejátszotta 600. mérkőzését. Mindannyiunk számára példakép, remélem, hogy még sok meccset fog itt lejátszani.”

„Hosszú évek óta ismerem már Karimot, a tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Ez egy nagyszerű év a számára. Örülök, hogy megmutatja, mit tud, remélem, hogy továbbra is segíteni fogja a csapatot, ezzel folyamatosan hajt minket.”

„Vinícius folyamatosan mutatja azt, hogy miért a Real Madrid játékosa. Fiatal, de hihetetlenül tehetséges, sokszor megment minket. Nagyon gyors.”

„Asensio remekül teljesít, reméljük, hogy sok fontos gólt szerez még és segít minket. Az edző megmutatta, hogy mindannyiunknak meglesz a lehetősége a csillogásra az idény során, minden játékos fontos, ha pedig valaki nem kap állandó lehetőséget, az ilyen estéken megmutathatja, hogy mit tud.”

Benzema:
„Az Ajaxnak rendkívül fiatal csapata van, az első pillanattól kezdve nyomás alatt tartottak minket. Nem kezdtünk jól, de nem kaptunk gólt az elején. Mindkét csapat jól játszott a második játékrészben. Az eredmény jó, fontos gólokat szereztünk, de nem gondolom, hogy jól játszottunk volna. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen jó játékra képes az Ajax, nekünk a visszavágón jobban kell játszanunk.”

„Szeretek Vinícius mellett játszani, mivel nagyon keményen dolgozik, amit mindenki láthat, és rengeteg jó dolgot csinál a meccsen. A mérkőzés elején kaptam egy rúgást, ami a lehűléssel párhuzamosan rosszabbodott. Most is fáj, de pár napot pihentetem és jól leszek.”

Benzema

Courtois:
„Hogy jó döntés született-e? Úgy gondolom, hogy igen. Amikor megtörtént, úgy hittem, hogy les lehetett. Amikor a srác a labdát a kapu felé fejelte, oda akartam menni és el akartam kapni. Tettem egy gyors mozdulatot. Szerencsére ott volt a VAR, mivel ezt senki nem vette volna észre.”

Forrás: realmadrid.com, AS, MARCA, Twitter
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK