Solari: A maximum kellett a győzelemhez

Santiago Solari nyilatkozott az amszterdami mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A győzelem összetevői: „Tudtuk, hogyan játsszunk jól, amikor arra igazán szükség volt, keményen dolgoztunk, amikor annak volt itt az ideje, ha kellett, védekeztünk, és a megfelelő időpontban szereztük a góljainkat. Ez mutatja a csapat erejét. Az Ajax legyőzéséhez mindenkinek a legjobbját kellett nyújtania. Nehéz menet volt, a játékosok harcossága nélkül nehéz lett volna itt jó eredményt elérni. Sokat kellett tennünk a győzelemért: kemény munka, védekezés, helyzetek kialakítása, kezelni a nyomást, és gólokat szerezni. Ha kellett, szenvedtünk. E nélkül igencsak kemény feladat lett volna nyernünk ma este.” 

Videóbíró: „Nekünk edzőknek nincs külön képernyőnk erre. Mi csak függünk a videóbírótól, és attól, mit ítél a játékvezető. Nem tudok erről többet mondani.” 

Asensio: „Boldoggá tesz Asensio teljesítménye és a gólja. Megtett mindent, amit kértünk tőle. Négy meccs telt el azóta, hogy visszatért a sérüléséből, ebből három alkalommal is lehetőséget kapott, ma este pedig kiváló teljesítményt nyújtott attól a pillanattól kezdve, hogy pályára lépett. Nem csak a gólja mondatja ezt velem, hanem az, ahogyan nekiment az ellenfélnek, megtartotta a labdát, védekezett, és nagyszerűen ért oda arra a beadásra, hogy aztán betaláljon.” 

Solari

Benzema kritikája a csapat felé a mérkőzés elejéről: „Nem arról van szó, hogy kevesebb energiával kezdtük volna a mérkőzést. Egész egyszerűen beszorítottak bennünket, elvették a labdát tőlünk, gyakran a szabályosság határát súrolva.” 

Bale lecserélése: „Hogy szándékosan hoztam volna le a 60. perc körül, amikor egyébként ő szokott beállni? Ez csupán véletlen, ez nem egy előre megírt forgatókönyv. Mindenkivel nagyon elégedett vagyok. Mindenkinek hozzá kellett tennie a magáét ehhez a győzelemhez.” 

Ajax: „A Bajnokok Ligája legjobb nyolcaddöntőjében már nincs olyan, hogy könnyű mérkőzés. Ebben a szakaszban már nincsenek olyan csapatok sem, akik ne lennének kimondottan erősek. Az Ajax mindent erre a mérkőzésre tett fel, nem engedték, hogy játsszuk a saját játékunkat, agresszíven és magasan támadtak le bennünket. Hogy jobbak lettek volna? Ez az Ön véleménye. Szerintem rengeteget tettünk ezért az eredményért. Megtettük, amit kellett a győzelemért, valódi tartásról tettünk tanúbizonyságot. Amikor nyílttá vált a mérkőzés és alábbhagyott a letámadásuk, akkor tudtuk játszani a saját játékunkat és kialakítani a helyzeteinket. Összességében ellenfelünk nagy energiával játszott, mindent beleadott, és igencsak meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért.” 

Visszavágó: „Ugyanezzel a hozzáállással és a professzionalizmussal kell megközelítenünk a második mérkőzést is, azzal a hozzáállással, amelyre szükség van a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.” 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK