Courtois: Nem számítunk könnyű menetre

Santiago Solari mellett Thibaut Courtois állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére az Ajax elleni mérkőzés előtt. A belga hálóőr az összecsapás és az ellenfél mellett beszélt a VAR-ról és méltatta az ellenfél kapusát is.

„Úgy érzem, hogy az ellenfeleink most már úgy érzik, hogy nehezebb legyőzni minket. Októberben gyengén teljesítettünk, hazai pályán is veszítettünk egy meccset, de az emberek most már azt láthatják, hogy jól játszunk és érezhető a nagyobb aggodalom a részükről. Azért vagyunk itt, hogy minden fronton harcoljunk, hogy bejussunk a Király-kupa döntőjébe, a végsőkig küzdjünk a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája megnyeréséért is.”

„A legfontosabb dolog az, hogy ha védekezünk, csapatként tesszük, ha pedig támadunk, akkor szintén csapatként tesszük. Fegyelmezetten játszunk, mindenki tudja a dolgát, ebben rejlik az erősségünk. Amikor a Real Madridban játszol, megvan az esélyed, hogy mindent megnyerj. Ez hozzá tartozik.”

„Sokat tudok az Ajaxról. Kiváló csapat, megszerezték Blindet és Tadićot, akik tapasztalt játékosok, emellett van néhány nagyon jó, tehetséges játékosuk, mint Ziyech, De Ligt, De Jong… Jó focit játszanak, ügyesen járatják a labdát, nagyon figyelni kell rájuk. A Bayern elleni BL-meccsükön megmutatták, hogy mennyire jó csapatuk van. Nagyon meg fogják nehezíteni a dolgunkat, komoly koncentrációra lesz szükségünk. Sok tapasztalatunk van, mindent bele kell adnunk. Nem gondolom, hogy könnyű meccs lesz, egyetlen játékosunk sem számít arra, hogy ez egy könnyű menet lesz.”

Courtois

„Nekem tetszik a VAR. A világbajnokságon jó tapasztalataink voltak, ott minden jól működött. Néha vannak problémák a szabályok ismeretének tekintetében, a VAR-nak közbe kell avatkoznia, ha egyértelmű hiba történik és ezt az emberek nem mindig veszik észre. Arra kell használni, hogy segítsék vele a mérkőzést. Néha ellened dönt, ha például lesnek ítélnek valamit, ami nem volt az, néha pedig pont melletted. A VAR jó dolog, ha a mérkőzések igazságosabbá válását eredményezi.”

„Rómában egy olyan csapattal találkoztunk, amely hátulról építkezve akart játszani, amikor pedig feljebb toljuk a vonalainkat, a kapusnak komolyabban kell figyelnie és neki is feljebb kell húzódnia. Ott ez sikerült, de persze kockázat is van abban, ha elhagyod a helyed, mivel könnyen hibázhatsz, ami egy kapus esetében mindig kemény, de a csapatnak jó, ha feljebb letámadhat, neked pedig az a dolgod, hogy segítsd őket.”

Santiago Solari mérkőzés előtti nyilatkozatát ide kattintva elolvashatod.

„Igen, úgy gondolom, hogy megnyerhetjük a negyedik BL-címet sorozatban. Bármelyik idényben is kérdezel meg minden csapatot, hogy ki az esélyes a végső győzelemre, a Real Madridot mondják a játékosok, mivel csodás csapatunk van és rengeteg tapasztalattal rendelkezünk. Sok jó csapat van a sorozatban, lépésről lépésre kell haladnunk, kezdve az Ajax elleni meccsel.”

„Onanának nem volt szerencséje az elmúlt néhány mérkőzésén, amikor kikaptak a Heracles és a Feyenoord ellen. Előfordul, hogy gólokat kap az ember, ezt a kockázatot akarja elkerülni minden csapat. Vannak kockázatos, veszélyes passzok és vannak kevésbé kockázatosak is, de ő egy remek kapus, sokat segített már a csapatnak, hogy oda jussanak, ahol most vannak.”

Onanával korábban a Marca készített exkluzív interjút, ezt ide kattintva elolvashatod!

„Triplázás? Egyszerre egy dologgal kell foglalkoznunk, ami bár unalmasan hangozhat, de mi tudjuk, hogy így működik. Nem lehet a Király-kupa visszavágón gondolkodni, mivel még nem játszottunk az Ajax ellen sem, aztán még fogadjuk a Gironát és utazunk a Levantéhoz, amik szintén nehéz meccsek lesznek. Ha már közeledünk az idény végéhez, akkor megnézzük, hogy hogyan állunk, mik az esélyek. Reméljük, hogy három címért leszünk majd harcban.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK