Marcelo: Kritizálhatnak, írhatnak hazugságokat, de én mindig mosolyogni fogok

Őszinte nyilatkozatot adott a csapat balhátvédje, aki az interjúban beszélt saját helyzetéről és az őt ért vádakról, de elmondta a véleményét Zidane és Cristiano távozásáról is.

A csapat teljesítménye: „Még mindhárom sorozatban versenyben vagyunk. A bajnokság némileg komplikáltabb, de a Bajnokok Ligájában  erősen kezdtünk, valamint a kupában is csak egy meccs választ el minket a döntőtől.”

A saját helyzete: „Boldog vagyok, visszanyertem az önbizalmam. Nehéz időszakon vagyok túl a klubnál, de mindig keményen dolgoztam és folyamatosan próbáltam segíteni a társaimat. Most viszont jól vagyok, fizikálisan is jól érzem magam. Újra van önbizalmam.”

Csúcsforma: „Nehéz folyamatosan fenntartani az előző évek során mutatott szintet. Igaz, hogy mostanában a teljesítményem némileg elmarad a várttól, de mindenki tudja, hogy mire vagyok képes. A jelenlegi idényben három izomsérülésem volt két hónap leforgása alatt, de ez már a múlt. Most vissza kell térnem a régi útra.”

Odriozola, Vinícius Jr., Reguilón

Túlsúly: „A 7 kiló, amiről írtak, egyszerűen hazugság… Egy profi sportoló esetében lehetetlen 7 kilónyi túlsúllyal játszani. A kritikákkal azonban nincs problémám, már hozzászoktam ehhez az elmúlt 12 év során. Tisztában vagyok vele, hogy miben kell fejlődnöm, hogy mit kell tennem. Nem befolyásolnak a kritikák, mindenki azt mond, amit csak akar… hazudhatnak is, de én mindig mosolyogni fogok. Ilyen a futball.”

Problémák a védekezéssel: „Madridba érkezésem óta ezt hallgatom. Egyszerűen lehetetlen ennyi trófeát nyerni, ha az ember nem tud védekezni, de mégis mindig ugyanaz a téma. A Real Madrid stílusa sokat változott az elmúlt 12 év során, de mindig tudtam alkalmazkodni. Sokan azt hiszik, hogy úgy kellene védekeznem, ahogy Varane vagy Sergio teszik, de ez lehetetlen. Én balhátvéd vagyok, feladatom a védekezés is, de az erősségem a támadásban rejlik. Tudom, hogy mikor hibázok, ahogy azt is, ha valamiben javulnom kell. Ugyanakkor nem győzhetsz mindig, lesznek meccsek, amikor nyersz, máskor viszont veszítesz. Ilyen a futball.”

Kritikák és frusztráció: „Alapjában véve nem rágódom sokat a kritikákon, ahogy azon sem, amit az újságok írnak. Van azonban egy családom, és a mostani szezonban rengeteg kritika ért olyan dolgok miatt is, amikben bárki más is hibázhat. Kritizálhatnak, de már 15 éve vagyok a profi labdarúgás világában. Nem mondom, hogy számítottam ezekre a kritikákra, de ezek a dolgok megtörténhetnek. Ugyanakkor nem félek és nem is fogok megváltozni emberileg emiatt, ahogy az edzéseket sem fogom abbahagyni néhány ember véleménye miatt. Tudom, hogy mit kell tennem, ahogy azt is, hogy hogyan segíthetem a társaimat. Sosem tartottam magam olyasvalakinek, akinek megkérdőjelezhetetlen helye van a kezdőcsapatban. Mindig motiváltnak éreztem magam az edzésekhez, ezért tudtam kiharcolni a helyemet. Minden egyes nap boldogan kelek fel az edzések és a mérkőzések miatt. Túléltem már nehezebb időszakokat is, mint például a 2014-es BL-döntő időszaka volt. Akkor nagyon mérges voltam, játszani akartam.”

Casillas, Marcelo, La Decima

Formajavulás: „Többet is tehetnék a csapatért ebben az idényben, ahogy a következőben és azután is. Az önbizalmam újra a régi, és ez ennél csak jobb lesz. Mindig többet akarok, mindig a fejlődésre gondolok. Ha meg kell változtatnom a pozíciómat a csapat érdekében, akkor megteszem, de mindig balhátvéd maradok.”

Fiatalok a csapatban: „Ez nem csak egy megújulási folyamat, hiszen a keretet tapasztalt és fiatal játékosok egyvelege alkotja. A fiatalok életkora nem jelenthet problémát a trófeaszerzés tekintetében. Képesek vagyunk újabb címek megszerzésére, izgatottak vagyunk egy újabb győzelem miatt. Ez motivál minket nap mint nap. A versenyhelyzet jó, mindenki tudja a csapatban betöltött szerepét.”

Zidane: „A távozása nagyon furcsa volt. A legtöbbünk nem is gondolt ilyesmire, hiszen minden csodálatos volt előtte. Sokkolt a hír. Nagyszerű volt a kapcsolatunk, minden egyes nap beszéltünk, folyamatosan foglalkozott velem, érdekelte, hogy mi történik körülöttem. Óriási volt a szememben, egy igazi profi. Nem csak azért volt fontos számomra, mert nagy trófeákat nyertünk együtt, hanem azért, mert folyamatosan a védelmébe vett, és én is mindent megtettem érte. Futottam, harcoltam, még sérülten is játszottam. Az életemet is odaadtam érte.”

Marcelo, Zinédine Zidane

Távozók: „Nagyon jó kapcsolatot ápoltam Cristianóval, a családjával és a párjával is. Kilenc évig játszottunk együtt, így teljesen normális, hogy szomorú voltam a távozása miatt. Ugyanez volt a helyzet Kikóval is, aki mellettem ült az öltözőben. Mikor elment, teljesen egyedül éreztem magam. Bale ül a másik oldalamon, de ő csak angolul beszél, így leginkább csak köszönünk egymásnak.” (nevet)

Távozás lehetősége: „Még soha nem fordult meg a fejemben a távozás lehetősége. Jobban bízom magamban, mint bárki másban. Ha egyszer eljön az a nap, amikor a klubnak már nem lesz szüksége rám, akkor nagyon szomorú leszek és távozni fogok. Biztos vagyok benne azonban, hogy ez nem történik meg.”

Vinícius: „Folyamatosan mosolyog, nevet. Nem beszélek hozzá az egész mérkőzésen, de nagyon sokat kommunikálunk. Próbálok segíteni neki. Nagyon intelligens. Csak 18 éves, de tudja kezelni a nyomást. Nagyszerűen teljesít, de tudnia kell, hogy nem mindig csak győzelmek várnak rá.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK