Solari: Valószínűleg ez volt az elmúlt időszak legjobb teljesítménye

A Real Madrid 1-3 arányban múlta felül az Atlético Madrid együttesét a spanyol bajnokság aktuális fordulójában, így városi riválisát megelőzve feljött a tabella második helyére. A találkozót szokás szerint Santiago Solari is értékelte.

„Ez egy csapatgyőzelem volt, nem is lehet másképp elérni semmit egy egységes, versenyképes csapat ellen, különösen akkor, ha hazai pályán játszanak. A játék minden elemében erősek voltunk. Valószínűleg ez volt a legjobb teljesítményünk december óta.”

„Ez egy igazán komplett teljesítmény volt, csak így lehet bármit is elérni egy olyan csapat ellen, amely évről évre egyre jobb. Nagyszerű csapatról van szó, fantasztikus edzővel, boldogan térünk haza. Hátul és elől is jók voltunk, zseniálisan presszingeltünk, a rögzített helyzeteknél, támadásban és védekezésben is egységesek voltunk.”

„Mind a csapat részei vagyunk, a kulcs azonban a játékosok, akik edzenek, fizikálisan odateszik magukat és a szívüket beleadják minden meccsen. A játékosok érdemlik a győzelemért járó elismerés 95%-át. A többin mi, az orvosi stáb, az igazgatók, a szurkolók osztozunk. A Real Madrid mindig a végsőkig harcol, folytatnunk kell tovább. Két lábbal a földön kell maradnunk és továbbra is keményen kell dolgoznunk.”

Solari

„Vinícius Jr. még csak 18 éves, sok pályán töltött év áll még előtte. Ez idő alatt olyan messzire juthat, ahová csak akar. Ő egy kölyök, néhányunknak talán vele egykorú gyereke van. Még csak most érkezett, de folyamatosan egyre jobb. A legjobbaktól tanul, jó tanácsokkal látják el, a csapat többi tagja gondoskodik róla.”

„Reguilón minden utánpótlás játékos számára példakép, azt mutatja, hogy mindig megvan a lehetőség az első csapatba kerülésre, ha tehetséges és elkötelezett vagy, illetve keményen dolgozol. Így kerülhetsz be a Real Madrid első csapatába.”

„Bale mosolyogva jött az öltözőbe, örült a góljának. Lezárt egy feszült meccset, napról napra jobbnak tűnik.”

„Az edzők nem láthatják a visszajátszásokat, nem tehetünk mást, mint várunk és reménykedünk, hogy jó döntés születik. Ehhez mindannyiunknak hozzá kell szoknia.”

„Az Ajax? Két hónappal ezelőtt jól játszottunk. A Real Madrid az aktuális formától függetlenül mindig favorit, a történelméből adódóan.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…