Négy ok, amiért újra nyílt a bajnokság

Hiába jön szerdán a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának első fordulója, Solari véletlenül sem rotált a hétvégi derbin. Egyértelművé tette már korábban is, hogy minden sorozat ugyanolyan fontos, és a Barcelona botlásával a bajnokság is újra lőtávolon belülre került. Az AS összegyűjtötte, minek köszönhető a nagy visszatérés.

Néhány héttel ezelőtt még nem igazán tudtuk elképzelni, hogy február közepén újra reménykedhetünk egy szoros bajnokságban. Nem beszélve a borzasztó formáról és eredményekről. A futball azonban erről szól. Nem szabad semmit sem elkönyvelni előre és a pillanatnyi formából hosszú távú következtetéseket levonni. Szerencsére Solarival a srácok összekapták magukat, a játék, a kulcsjátékosok formája és erőnléte is bizakodásra ad okot. Ezt erősítette meg az argentin mester az Atlético elleni mérkőzés után is: "A Real Madrid mindig a végsőkig küzd, és még messze sincs vége" – nyilatkozta a derbi után. Jöjjön néhány dolog, amitől minden madridista optimistább lehet egy kicsit.

1. Nem dobták be a törölközőt

A mostani helyzet hasonlít egy kicsit a tavalyi szezonra, amikor a csapat tulajdonképpen feladta a bajnokságot. A tavalyi pontvadászat ezen szakaszában a Barcelona 14 ponttal vezetett a Real Madrid előtt. Az elmúlt hetek történései, és a Barcelona Bilbaóban elért döntetlenje után már csak 6 pont a katalánok előnye. Egyértelműen látszik, hogy a csapat egy pillanatra sem vesztette el a hitét, miközben Solarival a kilencedik helyről a másodikra kúsztak fel.

2. Kulcspillanatok

Január 6-án 2-0-s hazai vereséget szenvedett a csapat a Real Sociedad ellen. Ez volt a fordulópont. Azóta zsinórban öt győzelem a bajnokságban, 14 rúgott és 4 kapott góllal – és az áldozatok között volt a Sevilla és az Atlético Madrid is. Úgy tűnik, a megfelelő pillanatban kapta el a fonalat újra a csapat.

3. Vinícius és Reguilón

Minden visszatérésnek és harcnak szüksége van a saját csillagaira, akik fényesen ragyoghatnak. A Real Madrid Vinícius Jr. személyében talált egy bátor és nagy jövő előtt álló trónkövetelőt, aki Karim Benzemát is felvillanyozva, mindössze 18 évesen a csapat egyik meghatározó játékosa lett.

Reguilónról is hasonlókat lehet elmondani. A spanyol balhátvéd remek teljesítményével a kispadra száműzte  Marcelót. Rendkívül lelkes, sokat robotoló és nyugodt játékos, akit az Atlético ellen a legtöbbször faltoltak le.

4. Barcelona, Sánchez Pizjúan és a Bernabéu

A sorsolás is bizakodásra adhat okot. A Barcelonának február 23-án a Sevilla otthonába kell utaznia, majd március 2-án jön a madridi El Clásico. "A bajnokság hatalmas motivációt ad nekünk" – mondta Sergio Ramos a hétvégi találkozó után. "Itt az idő még keményebben harcolni érte, és megnehezíteni a Barça dolgát."

Erre minden esélye és reménye is megvan a Real Madridnak.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK