Solari: Ma délután vizsgáljuk ki Isco állapotát

A Real Madrid vezetőedzője, Santiago Solari nyilatkozott a madridi derbit megelőzően.

A derbi: „A holnapi ellenfelünk mindig magas, intenzív iramot diktál a mérkőzésein. Hogy kivédjük ezt, nekünk is hasonlóan energetikusan kell futballoznunk, és ami még fontosabb, magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést már a legelejétől. Minden eszközünket és erősségünket be kell vetnünk a győzelem érdekében. A sorsolásunk nagyon kemény, komoly kihívások tornyosulnak előttünk, de egy profi sportoló mindig örömmel néz szembe ezekkel. Az Atlético Madrid elleni meccs megnyerése kulcsfontosságú. Legalább olyan jól kell játszanunk, mint a Barcelona, a Girona és a Sevilla ellen.”

Egyensúly: „Minden edzésen azért dolgozunk, hogy megtaláljuk az ideális egyensúlyt a játék taktikai, erőnléti és mentális oldala között. A játékosaim nagyon komolyan veszik a felkészülést.”

Isco: „Hamarabb be kellett fejeznie a mai edzést, mert fájt a háta. Ma délután fogjuk kivizsgálni pontosan az állapotát. Rajta és az izomproblémákkal bajlódó Marcoson kívül mindenki kifogástalan állapotban van.”

Tragédiák: „Szeretném kifejezni az együttérzésemet Emiliano Sala családja, illetve a Brazilíában történtek érintettjei felé. Az utóbbi Viníciust is érinti, hiszen a szülőhazájáról és a korábbi klubjáról van szó. Az ilyen hírek mindig nagyon szomorúvá teszik az embert.”
(Ma, péntek hajnalban tűz ütött ki a Flamengo egyik utánpótlás-létesítményének hálókörletében, legalább 10-en meghaltak – a szerk. kieg.)

A kezdőcsapat összetétele: „Egy profi futballistának az a dolga, hogy mindig a maximumot nyújtsa az edzéseken, s hogy bármikor a csapat és az edző rendelkezésére álljon. Nekem nincs miért panaszkodnom, mert az összes futballista, aki az én irányításom alatt dolgozik, lelkiismeretesen edz. Mindig nehéz döntéseket kell hoznom, mikor kiválasztom az aktuális tizenegyet. Itt mindenkinek a kollektív siker a legfontosabb, úgy gondolom, hogy ez a mérkőzéseken is megmutatkozik.”

Morata: „Hogy ebben a helyzetben korrekt lenne-e, ha megünnepli az esetleges gólját? Nem tudom, de attól még tisztelheti az ellenfelet, hogy ünnepel.”

Simeone: „Elismerem és tisztelem őt. Volt szerencsém az irányítása alatt dolgozni, még a San Lorenzónál, a válogatottban pedig csapattársaként is  együtt szerepeltünk. Rengeteget tud a futballról, én is számos tapasztalattal lettem gazdagabb azáltal, hogy megismertem őt.”

Courtois: „Nem árulom el, hogy melyik kapus fog bekerülni holnap a kezdőcsapatba, felesleges feltenniük ezt a kérdést minden mérkőzés előtt. Az ilyen pillanatokban szembesül csak igazán az ember azzal, hogy mekkora a nyomás a profi labdarúgókon.”

Bale és Asensio: „Hogy többet vártam-e tőlük? Csak annyit szeretnék elmondani ezzel kapcsolatban, hogy mindketten egyre jobb formában vannak, s egyre többel és többel tudnak hozzájárulni a csapat sikereihez. Még nincsenek csúcsformában, hiszen nemrég tértek vissza sérülésből, de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mire képesek. Kiváló erőnléti állapotban vannak, ahogy a többi játékos is. Ez a szakmai stábot és a szurkolókat is boldoggá teszi.”

Lucas Hernández elutasította a Real Madridot két évvel ezelőtt: „Mindenkinek joga van meghoznia a saját döntéseit.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK