Egytől egyig: Barcelona – Real Madrid (1-1)

Nagyon nehéz sorozat vár a Real Madridra a következő hetekben, ennek kezdése gyanánt Solari csapata a Barcelona otthonába látogatott a spanyol kupa elődöntőjének odavágóján. Nézzük hát a mérkőzés szereplőinek értékelését, kizárólag szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (7)
Nagyon fontos első mérkőzés volt, sikerült betalálni elég hamar a katalánok otthonában, és habár végül nem távozhatott előnnyel Barcelonából, a Real sorsa a saját kezében lesz a Santiago Bernabéuban. Az első félidőben sikerült dominálni a játékot, konkrétan kétszer annyi kapura lövést mutatott be Solari csapata, valamint sikerült megfojtani a Barcelona játékát. A második játékrészre már egy fokozattal lejjebb kapcsolt a Madrid, Malcom gólja után pedig egyik csapat sem akarta igazán bevinni a győztes találatot. Összeszedett volt a védekezés, támadásban sikerült meglepni a Barcát, és habár a meccs második felében nem brillírozott a Real, mindenképpen pozitív benyomást keltett és bizakodva várhatjuk a visszavágót.

Barcelona (5)
Nagyon gyengén kezdték a meccset, nem igazán tudták megközelíteni Navas kapuját. Véleményem szerint ők lehetnek elégedettebbek a döntetlennel, ugyanis Bale jóvoltából könnyen megnyerhette volna a meccset a Real Madrid a meccs vége felé, ez viszont elmaradt. Messi beállásával egyértelműen felpörgött a támadójáték, addig jórészt Malcom adott ritmust a játékuknak, aki csapata legjobbja is volt. Akármennyire is gyengébb volt ez a teljesítmény, a visszavágón már valószínűleg Messi végig a pályán lesz, márpedig vele (és nélküle) teljesen más csapat ez a Barcelona. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Keylor Navas (8)
Nagyon fontos védéseket mutatott be, nem egyszer mozgott ki kapujából tökéletes ütemben, magasságához képest több beívelt labdát hatástalanított. Maximálisan együtt tudott élni a játékkal, a barcelonai gól előtt is jól mozdult ki a vonalról, utána viszont már nem tudott visszaérni a rövidre, ráadásul ebben a szituációban nagyjából három alkalommal pattant tökéletes helyre a labda katalán szempontból. Ütemérzéke továbbra sem hagyja cserben, ráadásul két alkalommal is tökéletesen ért le a sarokra. Megnyugtató látni, hogy továbbra is hatalmas akaraterő van benne, hogy küzdjön a csapatért. 

Dani Carvajal (6)
Védekezésben nem volt rossz, több fontos labdaszerzése volt, ezekből egy nagyon jókor jött. Két tisztázása és ugyanennyi sikeres szerelése volt, valamint egy blokkolt lövés is felkerült a neve mellé. Támadásban viszont nem sokat tudott hozzátenni, kulcspasszt nem is mutaott be, de nem is csoda, hogy a Barcelona ellen kissé limitált volt az előrejátéka. A gólnál eléggé eltolódott, hiányában Lucas nem is tudta levédekezni a felfutó Jordi Albát. 

Sergio Ramos (7,5)
Határozott teljesítmény volt ez a kapitánytól, bár fejfájást okozott a szurkolóknak, hogy korai sárga lapja miatt pályán maradhat-e a meccs végéig. Földön és levegőben sem igazán tudták megverni, nagyon fontos helyzetekben lépett közbe, 3 labdaszerzése mellé 6 tisztázás jutott, ami a mezőny legjobb mutatója. Végig fegyelmezett volt, ami nála nem mindig van így, főleg nem egy El Clásicon. 

Raphaël Varane (7,5)
Többször blokkolt kulcsfontosságú pillanatban, valamint sikerült jobb teljesítményt nyújtania az eddigiekhez képest. 7 párharcából 5-öt megnyert, ami a védelemben a legjobb mutató, de 4 tisztázást is bemutatott. 

Marcelo (4)
Kár is tagadni, egyáltalán nincs formában. Erőnléti problémái ezúttal sem maradt láthatatlan, oldalán Malcom több alkalommal tudott zavart okozni, de a mögötte konstans módon keletkező üres területekre egyszerűen nem tud idejében visszaérni. Támadásban nem tudott annyit segíteni, mint amennyit elvárnánk tőle, tud ő ennél sokkal jobban is játszani.

Marcos Llorente (6,5)
Kissé idegesnek tűnt a spanyol, de így is hatékonyan ellátta feladatát. Több labdaszerzés is fűződik a nevéhez, jól osztogatott a középpályán, labdabiztos játékot mutatott. Végül egy sérülés miatt kellett lehozni, helyére Casemiro érkezett.

Luka Modrić (6,5)
Kissé haloványabb volt ezúttal, de így is több alkalommal oldott meg nehéz szituációkat.  Védekezésben megint megállta a helyét, több labdaszerzése és közbeavatkozása volt a horvátnak. Játékintelligenciája továbbra is elengedhetetlen, ugyanis a pálya minden szegletén képes a helyzetnek megfelelő megoldásokat választani. 

Toni Kroos (7)
„Hatalmas meglepetésre” a legjobban passzoló játékos volt a pályán, a középpályán a legjobb teljesítményt nyújtotta. Több kapura lövést is bemutatott, egy életerős lövését épp csak kiöklözni tudta Ter Stegen. Párharcainak nagy részét megnyerte, stabilitást jelentett az előre játékban. 

Lucas Vázquez (7)
Nagyon sok kritikát kap, nem egyszer egyébként jogosan, de ezúttal jól játszott. Korai góljával a Real Madrid nagyon sokáig előnyben játszott a Camp Nou-ban, csapata legjobban cselező játékosa volt. Lecseréléséig végigrobotolta a meccset, fontos szerepe volt abban, hogy Carvajalnak besegítsen levédekezni a jobb oldalt. A gólnál talán jobb lett volna, ha elfut Albával és nem próbál meg tisztázni, bár annál a szituációnál a védelem teljes egészében káosz honolt. 

Vinícius Junior (5)
Nagyon felemás meccse volt, mert több alkalommal elképesztő sebességet mutatott a labdával, színt vitt a játékba, viszont rengeteg labdát szórt el. 46 százalékos passzpontossága szinte kiált a statisztikák közül, viszont 6 pontos passzából legalább 3 kulcspassz volt. Több alkalommal rossz döntést hozott a katalánok kapuja előtt, kissé szertelen megoldásai voltak. Tapasztalatlansága most egyértelműen megmutatkozott, ami nem is csoda a Barcelona vendégeként, mindenesetre ez most gyengébb teljesítmény volt a braziltól. 

Karim Benzema (7)
Kapura lövés nélkül zárta a meccset, viszont a feladata ezúttal inkább az előkészítés volt. A gól előtt tökéletesen kontrollálta a labdát, majd centerezett Lucas elé. Tőle szokásos módon a pálya minden területén feltűnt, 4 kulcspasszal a mezőny legjobbja volt. 

Cserejátékosok

Casemiro (5)
Nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, ráadásul hálás feladatot kapott: pályára lépésével egyszerre Messi is érkezett a Barcelonába. Leginkább az volt feltűnő, hogy nyomás alatt nem tud mindig jó döntéseket hozni, többször vezette feleslegesen sokáig a labdát, aminek labdavesztés lett a vége. 

Gareth Bale (3)
Benne maradt a győzelem a lábában. A Madrid nem brillírozott a második félidőben, viszont könnyen előnnyel távozhatott volna a Camp Nouból, ha a walesi jobb döntést hoz. Alapvetően már a labdaátvétel sem volt tökéletes, utána még az egyértelműen gyengébb lábára cselezve végképp elpuskázta a lehetőséget.

Marco Asensio (–)
Nem kapott túl sok időt Solaritól, de alapvetően labdabiztos játékot mutatott ez alatt a pár perc alatt is. 

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (7)
Egyértelműen látszik, hogy összeszedte a csapatot. Az utóbbi hónapokban több nehézségen ment keresztül ő is, nem egyszer kérdőjelezte meg a madridista közösség alkalmasságát a világ legnehezebb kispadjára. Egyelőre úgy néz ki, jó irányba indult el a csapat, ami feltétlenül fontos lesz az elkövetkezendő hetek során. Ezúttal bátran bedobta a mélyvízbe (megint) Viníciust, a középpályán pedig Llorentének szavazott bizalmat. Cseréi alapvetően az egyre fásultabb támadó- és kontrajáték felrázására irányultak, ez viszont nem igazán sikerült ezúttal. Sikerült dominálni a meccset az első játékrészben, valamint fontos idegenben szerzett gólt vihet tovább a Real, így a visszavágón saját kezébe veheti a sorsát. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK