Solari: Benzema mindig is csillogott

Az Alavés elleni mérkőzés előtt a Real Madrid trénere, Santiago Solari megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzésről: “Egy olyan meccsre számítok, melyen az ellenfelük nagyon megnehezítheti a dolgunkat. Az Alavés egy nagyon jól összerakott, versenyképes csapat, mely nagyszerű szezont fut. Jelenleg a hatodik helyen állnak, de már előrébb is voltak korábban. Létfontosságú meccs vár ránk, a lehető legnagyobb koncentrációra lesz szükségünk.” 

A jövő: “A futball csak a jelenről szól. Egy időben csak egy lépést tehetsz meg. A profik megfelelőképpen képzettek ahhoz, hogy akkor és arra tudjanak koncentrálni, amikor és amire szükséges. Ők nem léphetnek ki a professzionalizmusokból, úgy nem, ahogy a média és a szurkolók teszik. Az összes energiánkat és figyelmünket az Alavés elleni mérkőzésre kell fordítanunk, ami döntő fontossággal bír. Úgy kell teljesítenünk, ahogy az Espanyol ellen tettük.”

Február, a kulfontosságú hónap: “Március, április, február, január, december, november, október… minden egyes meccs fontos, ha egy csapat versenyképes akar maradni. Egyaránt fontosak az előttünk álló meccsek, és azok is, amiket már lejátszottunk. A cél, hogy versenyképesek maradjunk minden fronton. A siker kulcsa, hogy akkor harcoljunk, amikor az adott meccsre sor kerül. Megnyertük a klubvilágbajnokságot, de még három másik sorozatban vagyunk érdekeltek. Jó formának örvendünk, kellő energiával rendelkeznek a játékosok, ráadásul Vallejo kivételével mindenki bevethető. Teljesen nyugodt, tiszta szellemiséggel kell nekivágnunk a meccsnek.”

Megterhelő versenynaptár: “Hosszú, közép és rövid távon is gondolkodunk, emellett elemezzük a múltbéli mérkőzéseket is, hogy tanuljunk a hibáinkból és észrevegyük az erősségeinket. De itt minden arról szól, hogy csak lépésről lépésre haladhatunk. Akkor kell koncentrálni az energiánkat, amikor arra a legnagyobb szükség van. A holnapi meccs nagyon fontos, az ellenfelünk pedig megnehezíti majd a dolgunkat.”

Vinícius: “A tehetséges játékosok bárhol tudnak játszani. Egy támadó felfogású játékosról beszélünk, aki a támadóharmadban bárhol képes a jó teljesítményre. Ugyanez igaz Asensióra, Bale-re, valamint Benzemára is. A tehetséges labdarúgók bárhol képesek veszélyt teremteni.”

Több fronton is érdekelt a csapat: “Örömmel tölt el minket, hogy a szezon ezen szakaszában még három sorozatban érdekelt a csapat, és szeretnénk mindhárom sorozatban mindent beleadni. A lehető legtovább akarunk jutni minden fronton, reménykedjünk, hogy ez a döntőket jelenti. Ezt a szellemiséget látom a játékosokon minden edzésen és mérkőzésen. Ők azok, akik megérdemlik az elismerést.”

Benzema jobban teljesít, mint Cristiano Ronaldo ittléte alatt: “Így is meg lehet közelíteni ezt a dolgot. Én azonban úgy vélem, hogy Benzema mindig is csillogott. Van valami különleges azokban, akik jobbá teszik a társaikat, márpedig ő mindig ezt tette. Csak az csillog igazán, aki emeli az intenzitás szintjét és jobbá teszi a társait – nem számít, hogy ezt a tehetségének, az erőfeszítéseinek vagy épp az elkötelezettségének köszönheti. Nekönk sok ilyen játékosunk van. Az emberek nem sokat beszélnek róluk, de ők is nagyszerű munkát végeznek, és versenyképesebbé teszik a csapatot. Benzema is közéjük tartozik, és mindig csillogott. Jó formának örvend, gólokat szerez, elégedettek vagyunk vele.”

Bale: “Az emberek mindig figyelnek rá, várják, hogy vajon mit fog csinálni. Felhívja magára a figyelmet. Én úgy látom, hogy jó állapotban van. Azt szeretnénk, ha a tőle telhető legjobb módon teljesítene, ahogy a klubvilágbajnokságon is tette. Nagyon fontos számunkra.”

Változások az utolsó Clásico óta: “Jó formában vagyunk, minden játékosok kiválóan edz, és alig várja a következő meccset. Egy egységes csapatom van, a játékosok egy családot alkotnak, és úgy vélem, hogy fantasztikus állapotban vannak.”

A játékosok fontossága: “Mindannyian fontosak, és azok is lesznek. Csak egy dolog van, amely sosem öregszik, sosem sérül meg, sosem hal meg és sosem vonul vissza, ez pedig a szurkolótábor. Ők azok, akik mindig ott vannak a kezdőcsapatban. A többiek viszont csak bizonyos ideig vannak itt, de mindent beleadva készülnek a következő meccsre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK