Benzema: Szeretnék rengeteg dolgot mutatni a pályán

A Real Madrid négy gólt szerzett az Espanyol vendégeként, ami elégnek bizonyult a három pont begyűjtéséhez. A találkozón Karim Benzema duplázott, Sergio Ramos ismét betalált, a visszatérő Gareth Bale pedig csodás góllal örvendeztette meg a közönséget. Lássuk Benzema, Lucas, Carvajal és Vinícius mérkőzés utáni gondolatait.

Benzema:
„Jó mérkőzés volt, nagy iramot diktáltunk, megvoltak a gólok, jól játszottunk. Nagyon meg akartuk nyerni a meccset, folytatni akartuk a jó sorozatot. Jó látni, hogy a Real Madrid így játszik.”

„A csapat sok dologban javult, türelemben, labdatartásban… A futball ilyen. Egyszer fenn, egyszer lenn. A Real Madridnak mindig meg kell mutatnia, hogy ő a legnagyobb. Sikeréhesnek kell maradnunk, meg kell mutatnunk, hogy mindenki másnál jobban meg akarjuk nyerni a mérkőzéseinket.”

Benzema

„Szeretnék rengeteg dolgot megmutatni a játékommal és győzelmekhez akarom segíteni a csapattársaimat. Már tíz éve itt vagyok, ismerem a klubot, ott segítek a társaimnak, ahol tudok. Jelenleg nagyon magabiztosnak érzem magam.”

„Volt az az esetem az ujjammal, be van kötve, de most nem fogom megoperáltatni. Fájdalmas, de ha a pályán vagyok, csak a játékomra koncentrálok. Gólokat akarok szerezni, gólpasszokat akarok kiosztani és minden meccset meg akarok nyerni.”

„Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb meccsem az idényben. Az emberek egy csatártól azt kérik, hogy szerezzen gólokat, de úgy gondolom, hogy én egy 9-es vagyok egy 10-es lelkével.”

Lucas:
„Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen az első pillanattól az utolsóig ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre. A kiállítás után nehezebb dolgunk volt. Ez egy nagyon versenyképes bajnokság. Három gólt lőttünk az első félidőben, de a legfontosabb most az, hogy a csapat milyen érzésekkel távozhat, hogy a kemény munka kifizetődik, hogy milyen intenzitással tudunk játszani. Ez utóbbi alapvető fontosságú, mivel a csapat teljesen más, ha ez működik.”

Lucas

„Meg fogunk próbálni harcolni a bajnoki címért. Még három hónap van hátra a sorozatból, a terveink szerint meccsről meccsre szeretnénk lefaragni a hátrányunkból. A Real Madrid játékosaként látom magam, aki a döntéseket hozza, az az edző. Keményen kell dolgoznom, készen kell állnom, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

„Karim továbbra is bizonyítja, hogy a világ legjobb 9-ese. Rengeteget segít nekünk. Gólokat szerez, dolgozik a csapattal. Nagyszerű érzés vele játszani.”

„Sergio García megrúgta Ramost, aki ettől megsérült. Várjuk a híreket az állapotával kapcsolatban.”

Carvajal:
„A dolgok lassan összeállnak, tökéletes meccseket játszunk, a bekapott gólokra tudunk reagálni. A csapat jelenleg jól játszik. Csütörtökön meg kell próbálnunk továbbjutni a Király-kupa következő fordulójába. Labda nélkül sokkal intenzívebbek vagyunk, ami lehetővé teszi, hogy frissebbek legyünk. Ha irányítjuk a mérkőzést, az ellenfélnek többet kell futnia, így a mérkőzés végére elfárad. Elkezdtük a legjobb focinkat játszani, ez egyértelműen látszik.”

„Benzema már régóta mutatja, hogy mennyire jó játékos. Csodás volt ma este, mindannyian tudjuk, hogy milyen szinten képes játszani, a mai az egyik legjobb meccse volt.”

Vinícius és Benzema

Vinícius:
„Mindenki jól játszott, de kiváltképp Benzema, akinek csodálatos meccse volt. Továbbra is nyernünk kell a mérkőzéseinket, most itt az ideje, hogy a csütörtökre koncentráljunk és továbbjussunk a Király-kupa elődöntőjébe.”

„Karimmal nagyon egyszerű játszani, mivel ő egy csodás játékos. Mindannyian szeretjük látni, hogy milyen örömmel és boldogan játszik. Együtt edzek vele, amikor passzolt, azonnal tudtam, hogy vissza kell tennem neki a labdát, ő pedig természetesen úgy fejezte be az akciót, ahogy senki más.”

„Senki nem gondolta volna, hogy hét mérkőzésen is lehetőséget kapok, én pedig nagyon örülük, hogy segíthetem a csapatot. Sokáig a Madridnál akarok maradni.”

„Solari mindig azt kéri, hogy az első pillanattól koncentráljunk a mérkőzésre, lőjünk gólokat és nyerjük meg a meccset.” 

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…