Solari: Benzema jobbá teszi a társait, ő a világ egyik legjobb támadója

Az Espanyol elleni mérkőzés előtt Santiago Solari válaszolt a média képviselőinek kérdéseire.

A mérkőzésről: „Már a legelejétől úgy kell teljesítenünk, ahogy az előző két meccsünkön tettük: a lehető legmagasabb szintű koncentrációval, hogy magas szinten tartsuk a játékunk minőségét. Fontos, hogy a játékosok fenn tudják tartani az intenzitás és az erőnlét azon szintjét, amit az előző két mérkőzésen mutattak. Jelenleg számunkra ez az idény legfontosabb meccse, hiszen ez a soron következő. Ezen a szinten minden egyes játékos veszélyes, bármelyikük képes az ellenfél számára gondokat okozni. Ez igaz az Espanyolra is, még úgy is, hogy néhány játékosuk sérülés miatt hiányzik. Koncentrálnunk kell, és folytatnunk kell a jó teljesítményt.”

Vinícius: „Nem tartok attól, hogy az ellenfél játékosai sérülést okoznak neki. Ez a futball része, megtörténhet vele is, ahogy bármelyik játékossal. A játékvezetők azért vannak a pályán, hogy betartassák a szabályokat és a lehető legjobban elvégezzék a feladatukat. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy Vinícius teljesít, de minden játékosnak megvan a maga erőssége. Hihetetlen, hogy milyne gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez. Még csak 18 éves, de máris megszokott egy teljesen új országot, egy új futballkultúrát, egy új nyelvet, és szerzett új barátokat is. A tapasztalt játékosok segítségével képes kifutni a gyepre és tanúbizonyságot tenni a benne rejlő tehetségről. Továbbra is vigyáznunk kell rá, nem szabad engednünk, hogy megtorpanjon a fejlődésben.”

Benzema: „Már jó ideje itt van, pályafutása során nagyon sok mindent elért. Nagyszerű formában van, briliáns szezonnak örvend. Ahogy olvassa a játékot, és amilyen erőfeszítéseket tesz a pályán, az teszi őt igazán nagy játékossá. Jobbá teszi a társait is. A legtöbb meccsen játszott a jelenlegi idényben, mégis önzetlen, ráadásul most törött újjal is vállalja a játékot. Hiszem, hogy jelenleg ő a világ egyik legjobb támadója.”

Edzői szerepe: „Mint minden edző, úgy én is megpróbálom a lehető legnagyobb győzelmi esélyt kialakítani meccsről meccsre. A játékosok elkötelezettek, megfelelően koncentrálnak, és minden egyes nap mosollyal az arcukon edzenek. Nincs egyszerű dolgod, ha ilyen mély kerettel kell dolgoznod, hiszen minden játékosok játszani akar. Látom és értékelem a befektetett munkájukat, hiszen ők jelentik a csapat szívét, ők azok, akik minden egyes edzésen óriási energiákat mozgatnak meg.”

Bale: „A futball mindig a következő mérkőzésről szól. Meglátjuk majd, hogy ki játszik holnap, és ki a következő meccseinken. A sérült játékosaink a felépülésükért dolgoznak, és azt szeretnénk, ha mielőbb egészségesek lennének. Bale egy fantasztikus játékos, örülünk, hogy újra bevethető.”

A csapat erőnléti állapota: „Minden egyes projekt középpontjában a játékosok szíve és szellemisége áll, de sok egyéb tényező is befolyásolja az aktuális formát: így az erőnlét, a taktika és a dolgok érzelmi oldala.”

Az egység fontossága: „Az egyetlen csata, amit meg akarok nyerni, az a következő meccs. Csapatként, együtt közelítjük meg így a dolgokat. Jelenleg csak Keylor és Vallejo dolgoznak a felépülésükön. Nagyon sok mérkőzésünk van rövid időn belül, így minden játékosra szükségünk van. Minden győztes meccset a keret nyer meg, nem csak a pályán lévő játékosok. Mindenki érintett. A győztes mérkőzés folyamata már a meccs előtt jóval elkezdődik. Létfontosságú, hogy minden egyes játékos fontosnak érezze magát, ahogy az is, hogy tudják, ha eljön a lehetőség, képesek megváltoztatni egy mérkőzés kimenetelét.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK