Solari: Jár a dicséret a játékosoknak a fegyelmezett és intenzív munkáért

A Real Madrid folytatta a Király-kupa küzdelmeit, ezúttal a Girona együttesével találkozott a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén. A 4-2-es győzelem után Santiago Solari, a blancók trénere értékelt.

„Elégedettek vagyunk a teljesítménnyel, az erőfeszítéssel és a mutatott játékunkkal is. Nagyszerű képet mutattunk magunkról, a játékosoknak jár a dicséret a fegyelmezett és intenzív munkáért. Ha mindenki javít a saját játékán, akkor az egész csapat javul.”

„Minden mérkőzést egyértelmű elképzelésekkel kell megkezdenünk, amiket a pályán meg is kell valósítanunk. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, akaraterőre és sok energiára van szükség. Ez ugyanolyan fontos, mint a taktika, technika vagy a minőség. A labdarúgásban megjósolhatatlan, hogy mi történik. Lehet, hogy több gólt érdemelnél, mégsem használod ki a helyzeteidet, az ellenfél viszont igen, ilyenkor minden sokkal nehezebb. A párharc még bőven nyitott, nagyszerű visszavágóra számítok.”

Ha jól játszol és gólokat szerzel, akkor megváltozik a dinamika, ami az eredményen is tükröződik. A Sevilla ellen, vagy a mai meccsen sikerült betalálnunk a helyzeteinkből, még úgy is, hogy akár több gólt is szerezhettünk volna. A fociban minden meccs egy új kihívás. Most az Espanyol elleni összecsapásra gondolunk, amit meg akarunk nyerni annak érdekében, hogy csökkenjen a különbség az előttünk állókkal szemben. Mindig boldogabb vagy, ha győzöl.”

Vinícius

Vinícius nagyon feltört. Már mutatott jeleket az érkezésekor is, most pedig már folyamatosan hozza ezt a teljesítményt. 18 éves, igazi felfrissülést, pimaszságot hoz a csapatba, állandó veszélyt jelent. Még sokat kell tanulnia és fejlődnie. A keret legtapasztaltabb játékosai mögötte állnak, reméljük, hogy ezen az úton folytatja tovább.”

„17 évesen érkezett, a fejlődése egyszerre lenyűgöző és meglepő. Vigyáznunk kell rá, biztosítanunk kell, hogy a benne rejlő potenciál sokáig megmarad. A legtapasztaltabb társainak segíteniük kell őt, ők azok, akik a leginkább megérdemlik a dicséretet a beilleszkedése kapcsán.”

Benzema és Vinícius jól megértik egymást, ösztönösen és természetesen jön. Ez mindenki számára jó hír.”

Ramos a Panenka specialistája, ami szerintem nagyszerű. Csak az számít, hogy a labda a hálóban köt ki. Az évek során tökéletesítette a tizenegyesrúgó technikáját, emellett még szerzett egy nagyszerű fejest is, amivel bizonyította, hogy nagyszerű 9-es. Bármikor előfordulhat, hogy… (nevet)”

„Hogy megnyerhetjük-e ezt a sorozatot? Minden fronton harcban állunk. A Király-kupában, ahogy ma is megmutattuk, a bajnokságban és a BL-ben, ha oda jutunk. Maximális erőbedobással küzdünk mindhárom sorozatban, ezt tudjuk ígérni.”

„A labdarúgás azokról a részletekről szól, amikből összeáll egy egésszé, minden számít. Megvan az erőnléti oldala, a taktika és a mentális szempont is. Ha az egyik javul, akkor a másikat is magával hozza és fordítva.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK