Sergio Ramos: Nagy lépést tettünk a megfelelő irányba, de még nincs vége a párharcnak

A Real Madrid 4-2-re győzött a Girona ellen a Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozót a játékosok közül Sergio Ramos, Odriozola és Lucas értékelte.

Sergio Ramos:
„A párharc még nagyon is nyitott. Jó eredményt értünk el, persze szerettünk volna kapott gól nélkül zárni, de ez is csak azt mutatja, hogy ebben a sorozatban nincs könnyű ellenfél. Már az Atlético elleni is láthattuk ezt a Gironától, de most nagy lépést tettünk a megfelelő irányba, most az ő stadionjukban kell befejeznünk a munkát.”

„A két támadójuk sok gondot okozott nekünk, hihetetlenül gyorsak, de a második félidőben ezt sikerült jobban kezelnünk, a kapu előtt pedig szerencsénk volt. Remélem, hogy folytatni tudjuk a jó eredmények elérését.”

Sergio Ramos

„Karim egy csodás játékos, nagyon megzavarja a védőket, ami számunkra alapvető fontosságú. Mindig kulcsjátékos lesz, remekül helyez nyomást az ellenfélre, keményen dolgozik a védekezésben is, ami ugyanolyan fontos mint a gólszerzés.”

„A legfontosabb, hogy meccseket nyerjünk, ebben mindenkinek megvan a szerepe. Ő segíthet nekünk azzal, ha felkerül a gólszerzők listájára, ha pedig szükségünk van rá, mindig számíthatunk rá.”

„Nekem és a csapatnak is jót tett a sok gól, de nem szabad elszállnunk. Nagyon örültem, hogy két gólt is szereztem, mivel szoros volt a helyzet és jó volt újra megszerezni a vezetést.”

Lucas:
„Jó érzésekkel megyünk haza. A csapat az első perctől az utolsóig nagy iramot diktált. Az eredmény mellett a mutatott játékunk és a gyorsaságunk az, ami pozitív. Keményen kellett dolgoznunk ezért. A mai játékunk kulcsa a győzelem és a jó játék iránti vágy volt, illetve az, hogy úgy kezeltük a meccset, mintha már lejátszottunk volna egy 0-0-s első mérkőzést és a továbbjutásért küzdenénk.”

„A gólom nagyon gyorsan esett. Karim indította Odriozolát, aki kétszer megtolta, én pedig tudtam, hogy vissza fogja tenni.”

Lucas és Odriozola

Odriozola:
„Nagyon örülök, hogy kivehettem a részem a játékból. A csapat szintjén ez egy hullámvasút menet volt, de észre kell venni a befektetett munkát. Nagyon jó képet mutattunk, és bár kétszer betaláltak, ez egy jó eredmény. Győzni megyünk Gironába, nem bízunk semmit a véletlenre.”

„A csapat mindig odateszi magát, 100%-od adtunk bele, a kemény munka a siker kulcsa a futballban. A játékosok minőségéhez kétség sem fér, ha pedig megvan a győzelmi vágy, akkor bármit képesek vagyunk elérni. Én személy szerint egyre inkább érzem a bizalmat, illetve egyre jobban beilleszkedek a csapatba. Idővel jobban megértitek egymást a játékosokkal, az pedig nagyon megkönnyíti a dolgot, hogy mennyire minőségi futballisták is ők.”

„Vinícius egyedülálló, mindent megtesz, amit kérnek tőle. Remekül kerül az ellenfél mögé, fantasztikusan dolgozik, védekezésben különösen. Rendkívül fontos játékos számunkra, reméljük, hogy fenntartja ezt a remek formát.”

„Luka azt mondta, hogy tizenegyes volt az esete. Nem láttam jól, úgyhogy nem tudok érdemben hozzászólni, de a Madrid nem beszél a bírókról, nem szabad ilyen dolgokra koncentrálnunk, inkább a mindennapi munkákkal foglalkozunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK