Solari: Minden sorozatban egyformán motivált a csapat

A Real Madrid a Girona együttesével találkozik a Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Santiago Solari megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

„A Gironának rengeteg erőssége van. Jó idényt futnak, védekezésben erősek, támadásban gyorsak, ügyesen rendeződnek át, rögzített helyzetekből pedig nagyon veszélyesek. Sok olyan aspektusa van a mérkőzésnek, amit meg kell próbálnunk kontrol alatt tartani, de alapvetően a saját játékunkra kell koncentrálnunk.”

„Meg kell próbálnunk megismételni azt, amit a Sevilla ellen, vagy néhány korábbi meccsünkön, például a Celta, Viktoria Plzen és Roma ellen csináltunk. A Sevilla ellen egy erős, tökéletes teljesítményt nyújtottunk, most ezt kell csinálnunk ebben a kupapárharcban is.”

„Az egyetlen működő formula az elkötelezettség, lelkesedés és izgalom elegyéből adódik össze. Csak ezek meglétével lehet versenyképesnek lenni, mindig ugyanazt a szenvedélyt mutatni. A játékosok szívvel-lélekkel futnak ki a pályára minden meccsen és minden tőlük telhetőt megtesznek.”

Benzema ügyében a döntést orvosi alapon hoztuk meg, bár a játékosnak is megvan a beleszólása. Az orvoslás nem olyan, mint a matematika. Sok dolog függ a játékos versenyszellemétől, szándékától, Karim esetében pedig attól, hogy tovább akar játszani. Remek idénye van, de szerintem ha ilyen kényes sérülésekről van szó, akkor az orvosok szava rengeteget számít, ők azok, akik a lehető legjobb kezelési mód tekintetében tanácsot tudnak adni.”

Solari

Marcelo klub iránti szeretetét és elkötelezettségét, kiemelkedő edzésmunkáját és kifogástalan viselkedését nem lehet megkérdőjelezni. Meg kell neveznem a kezdő tizenegyet, ami nehéz feladat, de az alapján kell döntenem, ahogy az adott mérkőzést látom.”

„Minden meccs más. Minden zárt ajtók mögött zajlik, az pedig, hogy beszélek-e egy játékossal vagy nem, szintén magánügy. A kereten belül egészséges versengés zajlik, ami jót tesz nekünk. A futballban alapvető fontosságú, hogy a játékosok úgy érezzék, van lehetőségük a pályára lépésre, akkor is, ha épp a padon találják magukat. Ez az, ami növeli a versenyszellemet a kereten belül.”

„Újra el fogom mondani azt, amit a VAR-ral kapcsolatban mondtam korábban. Mindenki izgatottan várta a bevezetését, most viszont zavart okoz a fejekben. Azt akarjuk, hogy használják, de használják megfelelően. Minél kevesebbet hallunk róla, a bírók annál jobb munkát végeznek. Összezavar minket, hogy a használatának részleteit meglehetősen diszkréten kezelik. Ez a bevezetés éve, mindannyian azt szeretnénk, ha jobban és tisztábban működne.”

„Úgy gondolom, hogy erről szól az emberek közötti vita is. Mindannyian meg szeretnénk érteni a működését és tisztán akarunk látni. Izgatottan vártuk, most mégis zavart okoz. Tökéletesíteni kellene annak érdekében, hogy a jobbá tegye a játékot.”

„Örülünk, hogy néhány sérültünk visszatért és a csapattal tud dolgozni. Toni, Llorente, MarianoAsensio már majdnem készen áll a visszatérésre, szerintem hasonlóan Gareth-hez. Keylorra még várnunk kell. Hihetetlenül fontosak a keret számára, örülünk, hogy újra a pályán láthatjuk őket. Mariano bármikor készen állhat a bevetésre.”

„A csapatot nagyon motiváltnak látom minden versenysorozat tekintetében. Nem gondolom, hogy lenne különbség a Király-kupa és a bajnokság mérkőzései között ebből a szempontból. Nyilvánvaló, hogy a Bajnokok Ligájában, amikor megszólal a himnusz, az mindenkit feltüzel.”

Filozófia? Elég nagy szó, ennél egyszerűbb a dolog. A keretünkben vannak fiatalok és vannak érett játékosok, akik a csapat szívét alkotják és segítik a fiatalok beilleszkedését és fejlődését. Egészséges verseny van a kereten belül, a feladatom pedig az, hogy mindig a legjobb csapatot küldjem pályára a mérkőzés megnyerése érdekében.”

Javi Sánchez nem bevethető, eltiltott, úgyhogy nincs kérdés.”

„Elszomorított minket Emiliano Sala esete, sok erőt és szeretet küldünk a családjának és barátainak. Reménykedünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK