Egytől egyig: Real Madrid – Sevilla (2-0)

Nehezebbre számítottunk, de végül sokkal könnyebb lett a vártnál: magabiztos győzelem hazai pályán a Sevilla ellen, melynek köszönhetően a két csapat helyet is cserélt a tabellán. Végre kicsit könnyebben és boldogabban értékelhetünk, így nem is húzzuk tovább, jöjjenek a pontok.

Csapatok

Real Madrid (9)
A nem kevés, kínok közepette végignézett mérkőzések, keserű szájízzel megírt értékelések után végre itt egy pozitív meccs, egy pozitív összkép, ami némi reménykedésre ad okot. Egy nagyon fegyelmezett, játszani, bizonyítani és küzdeni akaró Real Madridot láthattunk a pályán, melynek minden pályán lévő játékosa ott volt fejben. Nem látszott fásultság, nem volt jele a dekoncentráltságnak, és lám, jött az eredmény is. És nem is akárhogy: az eddig magabiztos és 3. helyen álló Sevillának konkrétan egy kaput eltaláló lövése volt, mindez úgy, hogy a 82. percben még csak egyetlen célt tévesztett lövés állt a csapat neve mellett. A jól támadó andalúz csapat esetében ez nem túl gyakori, ami jól jelzi a hazaiak összeszedettségét is. Madridi oldalról csak a helyzetkihasználást említeném meg negatívumként, hiszen a helyzetek jöttek, de Casemiro bombájáig nem sikerült kihasználni azokat. Összességében viszont egy szavunk sem lehet, pláne ez előző heteket követően. Megcsillant a fény az alagút végén, és őszintén reméljük, hogy nem csak a vonatot látjuk.

Sevilla (4)
Minden dicséret megilleti a Real Madridot, de fontos elmondani, hogy ennyire enerváltnak és ötlettelennek már nagyon rég láttuk a vendégeket. Utóbbi részben a hazaiak érdeme, részben viszont a Sevilla hibája. Amikor nem megy nekik a játék, harcossággal próbálják meg kiküszöbölni a gyengeségeket, most viszont nem éreztem azt a küzdőszellemet rajtuk, amit megszokhattunk. Nem bánkódom miatta, elég, ha a Barcelona ellen vért izzadnak majd a pályán.

Játékosok

Luka Modrić (9)
Lukita megérkezett! Hosszú volt az út idáig, de végre itt van. Aranylabdáshoz méltó játékot rakott az asztalra a horvát, aki ezúttal is az ellenfél kapujához közel, a támadók mögött egy sorral kapott szerepet. Már nem először látszott rajta, hogy élvezi ezt a szerepkört, nagyon nagy kedvvel játszott. Boldogsága pedig igen fontos labdaszerzésekben, nagyon komoly irányítómunkában, kulcspasszokban és egy szép gólban fizetődött ki. Ez az a Modrić, akire a csapatnak és a szurkolóknak is szüksége van, hiszen ha így játszik, akkor nincs ellenfél, aki megállíthatná.

Thibaut Courtois (6)
Jó hír, hogy tudta vállalni a játékot, ám a Sevilla támadójátékát látva akár a Sanitas klinikáján, a televízióból is követhette volna a meccset. Egyedül csak a társaknak tűnt volna fel a hiánya, hiszen ők megpróbálták többször is játékba hozni, nehogy elbóbiskoljon ott hátul. Mivel a belga többször is passzra volt kényszerítve, ismét szépen kiütközött egyik gyengesége: a pontatlanság. A vonalon nagyon magabiztos, de ha játékba kell hoznia a labdát, rögtön zavarba jön, és rendszerint az oldalvonalon kívül látja a társakat.

Dani Carvajal (7)
Magabiztos teljesítmény, nagyon kevés extrával fűszerezve. Dani pontosan azt tette, amire szükség volt: sokszor lépett be az összjátékokba, és az esetek legnagyobb hányadában pontosan továbbította a labdát a társak felé. Lendületes játékával többször is sikerült a tizenhatoson belülre törnie, és megzavarnia a vendégek védelmét.

Sergio Ramos (9)
Na ez most teljesen rendben volt. Nemcsak kapitányhoz, hanem világklasszis védőhöz méltó teljesítmény. Nagyon erős volt a megelőző szerelésekben, a pályán lévők közül ő fülelte le a legtöbb átadást a koncentrációjának és kiváló helyezkedésének köszönhetően. Örülök a teljesítményének és annak, hogy fejben ennyire erős volt. Ha ez így marad, abból a társak és a csapat is rengeteget profitálhatnak.

Raphaël Varane (8)
Ramosszal ellentétben ő nem az átadásokat fülelte le, hanem a levegőben volt császár, ismét. Egyszerűen lehetetlen küldetésnek bizonyult megverni őt a fejpárbajok során, a legtöbbször róla jöttek ki a labdák a tizenhatos környékéről. Remekül egészítették ki egymást a kapitánnyal.

Sergio Reguilón (8)
Meglepő lépésnek tűnt a mérkőzés előtt, hogy Marcelo helyett ő kap majd szerepet, ám végül senki sem bánhatta, hogy így történt. Komoly pluszt nem adott a csapatnak, viszont hozta azt a stabilitást a bal oldalon, amire Vinícius jelenlétében szükség volt: a brazil szertelensége miatt egy olyan játékosra van szükség a balbekk helyén, aki képes kompenzálni a villámléptű szélső védekezésbeli gyengeségeit, ezt a feladatot pedig tökéletesen látta el a saját nevelésű játékos. Támadásban persze nem érhet fel Marcelóhoz, de szerencsére nem idegen tőle az sem, ha be kell kapcsolódni a passzjátékba. Az pedig csak hab a tortán, hogy Casemiro bombájához ő asszisztált egy passzal.

Casemiro (7,5)
Visszatérése óta ez volt a legjobb meccse, ez kétségtelen. Most volt a leghasznosabb és a legpontosabb, de így is volt azért néhány rontott passza és felesleges szabálytalansága, melyek közül egyért egy olyan sárgát kapott, ami nagyon simán elkerülhető lett volna. A bombája miatt azonban minden apró negatívum elfelejtve: Case megunta a tökölést, 32 méterről indított egy rakétát, és megtörte a gólcsendet, erőt adva ezzel a társaknak is. Felemelő pillanatok voltak.

Dani Ceballos (8)
A spanyol középpályás a legjobbak között volt. Magabiztosan játszott, minden egyes támadásépítésben részt vett, a pályán lévők közül ő volt a legtöbbet játékban. Szépen járatta a labdát, rengeteget mozgott, az ellenfél támadásépítései során pedig szinte mindig a lehető legjobb helyen volt. Nem véletlen, hogy a mezőnyben övé volt a legtöbb szerelés. Kár, hogy óriási lövése a kapufáról kifelé pattant, ha az bemegy, megkoronázhatta volna nagyszerű teljesítményét.

Vinícius Jr. (7)
Lendületes, ügyes, pimasz és nagyon bátor. Élvezet nézni a játékát, végre újra van brazil cselgép Madridban. A támadóhármas tagjai közül kétségkívül ő volt a legveszélyesebb. Csak és kizárólag azért nem jár több pont neki, mert minden varázslatra, minden jó megmozdulásra jut legalább kettő-három szertelenül eladott labda. A passzjátéka látványosan a legnagyobb gyengesége a taktikai fegyelmezetlenség mellett, ám jó hír, hogy ezek olyan területek, amiket lehet fejleszteni. Kell is.

Lucas Vázquez (5)
Ismét kilógott a támadósorból. Pontatlansága vetekszik Viníciuséval, ám a brazillal ellentétben ő hiába próbálja megverni embereit, a legtöbb esetben labdavesztés következik. Nagyon sok rossz döntést hoz, több esetben is passzol, amikor nem kéne, és nem passzol, amikor a játék azt követelné meg. A mai legemlékezetesebb mozdulata az volt, amikor Carriçóval együttes erővel sikerült szerelniük Viníciust… A zúgolódások ellenére azonban a jelenlegi keretből csak ő képes jobbszélsőt játszani, így csak abban bízhatunk, hogy formája némileg javul az elkövetkező hetek során.

Karim Benzema (6)
A Real Madrid góllövő specialistájának ezúttal sem a góllövés volt az elsődleges feladata. Sokat volt játékban, voltak kulcspasszai is, de a támadóhármas tagjai közül így is ő volt a legpontatlanabb, pedig Viníciusszal azért nem egyszerű versenyezni ezen a területen. A sérüléshullámot figyelembe véve azonban örülhetünk, hogy legalább tudta vállalni a játékot.

Cserejátékosok

Isco (-)
Szűk 14 perc jutott neki, ám sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz. Lukita gólja előtt például pont ő veszített labdát, amit aztán a horvát visszaszerzett és eljuttatott a hálóba. Nem is ez a legsajnálatosabb, hanem a tény, hogy (a hírek szerint) ő volt az egyetlen játékos, aki nem maradt kint a gyepen a társakkal, megköszönni a szurkolóknak a támogatást.

Fede Valverde (-)
Egy újabb strigula a pályára lépések száma mellett az uruguayi játékos naplójában.

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (8)
Savaztuk eleget az elmúlt hetekben, de el kell ismerni, hogy a mai meccs nagyon rendben volt. Nem félt meglépni Marcelo padoztatását, és úgy tűnik, sikerült kellőképp rendet tennie a fejekben a mérkőzés előtt. Jól döntött, amikor a 4-2-3-1-re tette le a voksát a támadások során, hiszen ezzel megadta Modrićnak azt a szabadságot, amire szüksége volt a csillogáshoz. A cseréket ezúttal felesleges elemezni, látszott, hogy megy a csapatnak, így ő sem akart túlságosan belenyúlni. Az viszont sokat elárul róla, hogy annak ellenére is lehetőséget adott Iscónak, hogy a spanyol borzalmas formában van, és látványosan elutasított a kézfogást edzőjével a Leganés elleni lecserélésekor.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…