2020. February 20., Thursday

Casemiro: Frusztráló volt, hogy semmi nem sikerül

  • Gy. András
  • Jan. 19, 2019, 11:57 p.m.
A Sevilla elleni 2-0-s hazai siker után több játékos is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt. Beszélt a két gólszerző, de a csapat első számú kapitánya és Reguilón is, aki kiválóan helyettesítette Marcelót.

Casemiro:
„Igazi bombagól volt, örülök, hogy végül megnyertük a meccset. Amikor hozzám került a labda, tudtam, hogy lőnöm kell. Tökéletesen sikerült. Igazán remek volt.”

„A kapus megtette, amit tudott, de ez nem volt elég. Vadul ünnepeltem, mivel mind elől, mind hátul nagyszerűek voltunk, nagy helyzetekkel, ha pedig így sem sikerül a gólszerzés, az frusztrálóan hat rád. Az egész csapat nagyszerű volt.”

Casemiro

„Megmutattuk a szurkolóinknak, hogy keményen dolgozunk, hogy még mindig itt vagyunk, hogy hiszünk magunkban. Az egyik közvetlen riválisunk ellen játszottunk a tabella éléről. Ez volt az eddigi egyik legjobb meccsünk, a Roma elleni találkozó mellett. Mindenki mindent beleadott. Ha így játszunk, akkor jól mennek a dolgok, ezért is nyertünk.”

„A Real Madridnak győztes mentalitással kell rendelkeznie. Keményen dolgozunk, hogy javuljunk, ha pedig beleteszed a munkaórákat, akkor az kifizetődik. Eddig egy kemény idény van mögöttünk, mivel a dolgok nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. A Leganés elleni mérkőzés annyiban volt más, hogy itt egységesebbek voltunk.”

„A szurkolók végig támogattak minket. Így kell folytatnunk a továbbiakban is, ha az idény végén sikeresek akarunk lenni. Ez egy olyan meccs volt, ami megmutatta, hogy a közönség mindvégig mögöttünk tud állni.”

„Solari leginkább arról beszélt a szünetben, hogy folytassuk azt, amit az első félidőben csináltunk. A játék néhány elemét is érintette, de a kulcsfontosságú gondolat az volt, hogy ugyanazzal a hozzáállással folytassuk.”

„Imádom Mateu Lahozt, szerintem ő az egyik legjobb bíró Spanyolországban és a világon. Néha téved, de akkor is megérdemli az elismerést, mindig mindent elmagyaráz.”

Luka Modrić:
„A végeredmény teljesen megérdemelt. Csodás teljesítményt nyújtottunk, az első félidő nagyszerű volt, csak a gól hiányzott. A második félidő tökéletes volt. Kettőt lőttünk, de több is lehetett volna. Örülünk a győzelemnek, illetve a mutatott játékunknak.”

„Kellett egy ilyen meccs. Így kellene játszanunk. Minden szurkolónk elégedett lenne. Nem felejtettünk el focizni. Az elmúlt időszak kemény volt, a mai pedig egy fordulópontnak bizonyult, most tovább kell fejlődnünk.”

Modric

„Ha valami nincs rendben, azt elmondom az embereknek. Azon az úton kell maradnunk, amin ma is haladtunk. Olyanok voltunk, mint egy tökéletes csapat, ezt kell fenntartanunk. Nem várhatjuk, hogy a dolgok maguktól kerüljenek a helyükre. Keményen kell dolgoznunk, meg kell szenvednünk mindenért, harcolnunk kell és el kell érnünk, hogy elsők legyünk a tabellán. Ez a meccs jó példa volt arra, hogy hogyan kellene játszanunk, illetve arra, hogy mit jelent ez a címer.”

„Mindig pozitívan álltunk hozzá a dolgokhoz, de néha nem úgy alakul az élet, ahogy szeretnénk, vagy nem a legjobb formánkat nyújtjuk. Néha összejön minden, néha nem. Fizikailag jó állapotban voltunk, egészen a kezdősípszótól, rengeteget futottunk, keményen harcoltunk. Amikor úgy játszunk, ahogy ezen a meccsen, akkor bármely csapat is legyen az ellenfél, nehéz dolga lesz.

„Mateu Lahoznak jó mérkőzése volt. Én egy véletlen esetnél sérültem meg. Fejek találkoztak, nem gondolom, hogy szabálytalanság történt volna. Békén kell hagynunk a bírókat. Ma nagyon jók voltak.”

„Még másfél év van hátra a szerződésemből. Boldog vagyok, nincs rajtam ezzel kapcsolatban nyomás, nem aggódom. Tizennyolc hónap hosszú idő, én pedig az érkezésem pillanatától kezdve boldog vagyok a Real Madridban. Remélem, hogy még sokáig itt leszek és a klub is így gondolkodik. Itt szeretném folytatni a pályafutásomat.”

Sergio Ramos:
„Csodálatos teljesítmény volt a mai, ez a végeredményen is megmutatkozik. Végig mi domináltunk a mérkőzésen, jól építkeztünk, befejeztük a helyzeteinket. Ha kicsit pontosabbak lettünk volna, akkor nagyobb különbséggel nyerhettünk volna, de így is nagyon örülünk. Nagyon szerettünk volna már egy ilyen győzelmet a szurkolóink előtt. Még több önbizalmat kell merítenünk és továbbra is pontokat kell gyűjtenünk.”

„A második félidő az egyik legtökéletesebb teljesítményünk volt az idényben a játékunk felépítése, nyomásgyakorlás és az ellenfél térfelén való labdaszerzés szempontjából. A kemény munka végül kifizetődött. Három, morális szempontból nagyon fontos pontot szereztünk, hiszen épp a helyzetünk megváltoztatásával próbálkozunk. Újra meg kellett találnunk magunkat és a legjobb focinkat.”

„Casemiro lövése lenyűgöző volt. Remek lövései vannak, távolról nagyon veszélyes. Örültem, hogy sikerült meglőnie a meccs első gólját és ezzel több területünk lett a második találat megszerzéséhez.”

Ramos

„Mindig úgy éreztük, hogy valaminek a részesei vagyunk. Amikor mindannyian összetartunk, erősebbek vagyunk. A játékosoknak és a szurkolóknak ugyanabba az irányba kell tartaniuk, mi pedig láttuk, hogy az emberek mennyire élvezték a mai játékunkat. Táplálnunk kell ezt a tüzet, hogy az emberek továbbra is jöjjenek és lenyűgözzük őket. Szerintem ma boldogan mentek haza, így kell folytatnunk tovább.”

„A labdarúgás néha igazságtalan, mivel az eredményekről szól. Előfordulhat, hogy jó meccset játszol, de végül rossz napod lesz. A kupában nem játszottunk valami jól, de ma ismét jók voltunk, ha pedig keményen dolgozunk, akkor a legjobbunkat mutatjuk. Ezen el kell gondolkodnunk, a jó dolgokra kell koncentrálnunk, a negatívumokat pedig magunk mögött kell hagynunk.”

Reguilón:
„Solari elmondta, hogy jók voltunk, egymásért küzdöttünk és irányítottuk a meccset. Így sikerült, a csapat jól játszott. Nagyszerű volt a Bernabéu ma este. Már azelőtt is, hogy az első gól bement volna.”

„Meg kellett mutatnunk a közönségünknek. Az egész mérkőzésen jól éreztük magunkat, szerintem jól játszottunk. A Sevilla egyetlen helyzete Escuderóé volt az első félidőben.”


Hozzászólások

Tabella