Solari: Szerencsések vagyunk, hogy a világ két legjobb kapusa itt játszik

A Sevilla elleni bajnoki összecsapás előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Santiago Solari, a Real Madrid edzője.

„A szenvedély és a motiváció jelenléte a játékosokban tagadhatatlan, megkérdőjelezhetetlen. Ezt a Sevilla ellen is meg fogjuk mutatni. Szeretnénk elérni a célunkat, ami az, hogy megelőzzük az előttünk lévő csapatokat.”

„A győzelem azt jelentené számunkra, hogy csökkenne a pontkülönbség és a múlt hét után újra nyernénk. Ehhez komoly teljesítményre lesz szükség holnap. Az ellenfél játékrendszerénél sokkal fontosabb, hogy mi jól végezzük a dolgunkat, valósítsuk meg az elképzeléseinket, úgy menjünk ki a pályára, hogy az első pillanattól kezdve a győzelemre törekszünk, illetve domináljuk a találkozót a saját pályánkon.”

„A Sevillának sok erőssége van. Az idény elejétől kezdve remekül teljesítenek. Jól építkeznek, jól támadnak, nyomást gyakorolnak… Nagyszerű meccset kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük őket.”

Solari

Benzemának ujjsérülése van, de nem gondolom, hogy ez hatással lesz rá holnap vagy szerdán. Még nem operálják meg. Edzésen úgy tűnt, hogy rendben van, jókedvű volt. Ő jelenti a támadásaink alapját, nagyszerű idénye van. Nagyon önzetlen játékos, örülünk, hogy velünk van.”

„Valószínűleg Marcelo az elmúlt évtized legsikeresebb szélső védője, ugyanúgy dolgozik, mint mindenki más. A kezdőről majd holnap beszélek. Azon dolgozunk, hogy mindenki 100%-os legyen. Vannak jó állapotú játékosok, vannak sérültek… Lehetetlen, hogy mindenki 100%-os legyen, de ezért dolgozunk.”

„A sérüléseket tekintve azt szeretnénk, ha a játékosok mielőbb felépülnének és a lehető legversenyképesebb csapatot tudnánk pályára küldeni. Reméljük, hogy mielőbb felépülnek, a klubnak ez lenne a legjobb. Most megoldasokat kell talalnunk arra, hogy fenntartsuk a csapaton beluli versenyt. Az ilyen feladatok megedzik a szellemet. A nehez helyzetekben mutatkozik meg igazan, hogy milyen karakterrel rendelkezel. ”

„Nem nekem kell a Barcelona helyzetéről beszélnem. Ez a dolog a megfelelő szervek kezében van. Ez teljesen az én szakmai kompetenciámon kívül eső ügy, nem is kell ilyen döntést hoznom.”

Solari

„A kezdőcsapatot holnap nevezem meg. Szerencsések vagyunk, hogy a világ két legjobb kapusa itt játszik.”

„Úgy gondolom, hogy már több mint száz ilyen kérdésre válaszoltam ezeken a sajtótájékoztatókon. Isco nagyszerű játékos, ugyanúgy, mint a keret többi tagja. Mindenkinek egyforma esélye van bekerülni a csapatba, minden egyes mérkőzésen. Nem lesz ez másképp holnap sem.”

Igazolások? Ami belső téma, az belső téma. Ezek szervezeti ügyek és azok is maradnak.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK