Solari: Egyetlen góllövő specialistánk van, őt Karim Benzemának hívják

A Leganés elleni kupavisszavágó előtt Santiago Solari készségesen állt a média képviselőinek rendelkezésére, és válaszolt az újságírói kérdésekre.

A visszavágó: „Nem kapaszkodhatunk a Leganés elleni első mérkőzésen elért eredménybe. Most erre az összecsapásra kell koncentrálnunk, az első perctől kezdve a párharc eldöntésére kell törekednünk. Egy nagyon fegyelmezett csapatról van szó, amely ugyan kényszerhelyzetben van, de hazai pályán komoly erőt képvisel.

Elkötelezettség: „Büszkeséggel tölt el a játékosok szűnni nem akaró versenyszelleme, a klub iránti elkötelezettségük és mindaz, amit ez a címer jelent a számukra, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt években hány címet nyertek. Nagyszerű látni, hogy minden edzésre és minden mérkőzésre ugyanazzal az elszántsággal érkeznek.”

Az utánpótlás szerepe: „A fiatalok néha képesek hozzátenni a meccshez egyfajta sebességet és életerőt, valamint frissességet, ami jól társul az idősebb, tapasztaltabb játékosok érettségével. A többiek mindig támogatják őket a pályán, de saját maguknak köszönhetik, hogy itt vannak velünk. A minap több 20 év alatti játékos is lehetőséghez jutott, de tudniuk kell, hogy az idősebbek mindig segíteni fogják őket.”

Játékrendszer: „Minden egyes mérkőzés más körülményt teremt, köszönhetően az aktuális ellenfél karakterének. Minden egyes meccsben van valami új, mi pedig az alapján hozunk döntéseket, ami körülöttünk történik.”

Igazolások: „Nem fogok belemenni a klub átigazolási politikájába. A keretet jelenleg azok alkotják, akik itt vannak velünk. Egy olyan elegy áll rendelkezésünkre, amit elkötelezett fiatalok és idősebbek alkotnak.”

Vinícius: „Nagyon tehetséges, amit bizonyít is a mérkőzéseken, függetlenül attól, hogy idegenben vagy hazai pályán lép pályára. Még csak most érkezett, így elismerésre méltó, amit eddig tett. Vigyáznunk kell rá.”

Támadók: „Mind különböző játékosok, és nem kimondott 9-esek. Az egyetlen ilyen specialistánk Karim Benzema, aki jelenleg sérült.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK