Ceballos: Keserédes szájízzel távozom

A Real Madrid Ceballos utolsó pillanatokban szerzett szabadrúgás góljának köszönhetően végül három ponttal távozott Sevillából. A Betis elleni győzelem után néhány játékos és Emilio Butragueňo is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

Ceballos:
„Nagyon nehéz mérkőzés volt, különösen a második félidőben kellett harcolunk, de begyűjtöttünk három nagyon fontos pontot, amelyek a végelszámolásnál még aranyat érhetnek, tehát jó érzéseink vannak.”„A szabadrúgás előtti pillanatokban nagyon magabiztosnak éreztem magam, bizonyítani akartam, Ramosszal is beszéltünk pár napja erről, aki azzal nyugtatott, hogy be fogok találni. A csapatom számára ez bizonyult a győztes találatnak, az ellenfél kapusa viszont balszerencsés volt ennél a gólnál. Mondtam Casemirónak, hogy álljon be a sorfalba, hogy a kapus ne láthassa a labdát, így megtaláltam a rést és ellőttem ott a labdát.” 

„Bántott azonban az, hogy kifütyült a közönség. Ez a klub tett azzá, aki vagyok. Itt nőttem fel, szóval nem erre a reakcióra számítottam. De talán nem ez a megfelelő idő arra, hogy ezekről a dolgokról beszéljek, most a győzelmet kell kiélveznünk. Keserédes szájízzel távozok innen, mivel nem kaptam meg azt a szeretetet az otthonomban, amit hosszú ideig igen. Egy nap majd elmondom, mi is történt valójában a Betis és köztem. Úgy gondolom, összességében sokat adtam a klubnak, ahogyan ők is nekem.” 

Ceballos

Casemiro:
„Van néhány olyan stadion, ahol keményen kell dolgoznod és harcolnod. Itt is nehéz játszani, hiszen a szurkolók hatalmas nyomást helyeznek az ellenfélre, a hazai gárda jó futballt játszik, van minőség a csapatukban. Nehéz mérkőzés volt, de erőt ad nekünk az elkövetkezendő időszakra.” 

„A vezetőedzőnknek világos terve volt a mérkőzést illetően. Az első félidőben, különösen az első 30 percben ez tökéletesen működött. Magasan támadtunk le, kontrolláltuk a mérkőzést. De az ellenfelünk nagyszerű csapat, akik igencsak megnehezítették a dolgunkat. Szorult helyzetbe kerültünk, de ha keményen dolgozol, győztesen hagyhatod el a játékteret.”

„A Real Madridnak a kontrajátéka is erős, de szükségünk van arra, hogy uraljuk a mérkőzést. Az első félórában ezt meg is valósítottuk. Néhány csapat azonban képes komoly gondokat okozni az ellenfélnek. A második félidőben inkább kontratámadásokra rendezkedtünk be, de ez nem nagyon működött. Végül igazolást nyert, hogy a kemény munka győzelmeket eredményez.”

„Egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálhatunk. Sokkal vagyunk lemaradva a Barcelonától, de mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk előre, most a hétközi kupamérkőzés következik. Emelnünk kell a tempón, fejlődnünk kell, egységesnek maradnunk, és meg kell hálálnunk a szurkolóink támogatását. Ha egységesek leszünk, az idei évben is jó esélyeink lesznek trófeákat nyerni.” 

Valverde

Valverde:
„Megérte az áldozat és az erőfeszítés mindenki részéről. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és azt is tudtuk, hogyan kezeljük ezt a helyzetet. A Betis jól járatta a labdát, türelmesen építették fel a játékukat. Jól játszottak, de végül mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből. Kemény találkozó volt, változtatnunk kellett bizonyos dolgokon, próbáltuk jobban tömöríteni a középpályát, hogy ne hagyjunk területeket az ellenfél számára.” 

„Minden játékos készen áll a játékra, ha lehetőséget kap. Azok is mindent beleadnak az edzéseken, akik a mérkőzéseken nem jutnak játéklehetőséghez, így, ha eljön az idejük, készen fognak állni.”

A játékosok mellett a klub egyik igazgatója, Emilio Butragueño is mondott néhyán gondolatot: 

A meccs: „Az első félidő a miénk volt, megszerezhettük volna a második gólt. Védekezésben szilárdak voltunk, alig adtunk nekik lehetőséget. A csapat nagyon komoly volt, a Betis pedig remekül játszott. Ez a győzelem nagyon fontos. Sok sérültünk volt, a csapatnak volt karaktere a nehéz pillanatokban.”

Labdabirtoklás: „Egy olyan csapat vagyunk, amely szeret kezdeményezni, de ha ilyen támogatás van egy csapat mögött, az hatalmas előny.”

Isco: „Ezt a döntést Solari hozza meg, nem avatkozunk bele.”

Vinícius: „Szinte mindig javul a játéka, akárhányszor labdához ér. Ez sokat elmond arról, hogy milyen kiváló játékos.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…