Solari: Senki sem vagyok ahhoz, hogy tanácsot adjak bárkinek is

Santiago Solari a Real Betis elleni mérkőzést megelőzően válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

A jelenlegi helyzet: „A győzelemért lépünk pályára holnap, ahogy mindig. A közelmúltban sok problémánk volt, sok játékosunk megsérült, akiket a lehető legrövidebb időn belül szeretnénk visszakapni. Nem titok, hogy mindannyiukra szükségünk van. Kritikusan közelítjük meg ezt a dolgot, meg fogjuk vizsgálni, hogy mi az oka a sérüléseknek, és hogy melyik területen kell fejlődnünk ezek elkerülése érdekében.”

A mérkőzésről: „Nehéz meccs lesz, mivel a legmagasabb szinten minden mérkőzés nehéz. A La Ligában nincs könnyű meccs, éppen ezért látványos ez a bajnokság a külföldi szurkolók számára is. A ligát az egész világon figyelemmel kísérik, mivel rendkívül versenyképes és mert nincsenek könnyű mérkőzések. A Betis megpróbálja majd irányítani a meccset, és a lehető legtöbbet birtokolni a labdát.”

Vinícius: „ Nem tudjuk, hogy bevethető lesz-e holnap. Várnunk kell egy kicsit a keret kihirdetése előtt, a mérkőzés napján azonban minden kiderül. A Real Madrid ereje a keretben rejlik, ami 24 játékosból áll. Igaz, hogy nem egyszerű fiatalon ehhez a klubhoz érkezni, majd nyerni három BL-címet is zsinórban, de pozitív, hogy valaki ennyire fiatalon ilyen jól képes teljesíteni a klubnál.”

Csata három fronton: „Minden játékosunk egyformán fontos, és ez nem fog változni. Három sorozatban is érdekeltek vagyunk, mindannyian bele fogunk adni mindent. Holnap a Betis ellen megpróbáljuk csökkenteni a különbséget az előttünk lévő csapatokhoz képest. Jelenleg ez a célunk a bajnokságban.”

A keret: „24 játékosom van, azt szeretném, ha mindannyian többet játszhatnának. Egy edző számára a kezdőcsapat összeállítása a legnehezebb feladat, hiszen több játékost is a padon, esetleg az utazókereten kívül kell hagyni. Most senki sem marad ki a keretből a sérülések miatt, így kicsit hálásabb a feladat.”

Sérülések: „Nem balszerencsének hívnám, hiszen ez is része a munkánknak. Igaz, hogy a sérültek listája elég hosszú, de megpróbálunk javítani a dolgokon és mindent megteszünk azét, hogy a játékosok a lehető legrövidebb időn belül felépülhessenek. Mindannyiukra szükségünk van.”

Mariano: „Egyre erősebb. A keretet a mai nap folyamán kihirdetjük majd. Még több nyitott kérdés is van a holnapi meccset illetően.”

Isco: „Jól van és jól teljesít, csakúgy, mint a többi bevethető játékos. Azt szeretnénk, hogy a sérültek felépüljenek, hiszen szükségünk van rájuk a variációs lehetőségek számának növelése végett. Holnap mindenki megtudja, hogy kezd majd.”

Tanács Iscónak: „Senki sem vagyok ahhoz, hogy tanácsot adjak bárkinek is. Tapasztalt, elit játékosokról beszélünk, akik komoly címeket nyertek már. Egy olyan játékos, aki csatlakozik a Real Madrid első csapatához, és évekig ott tud lenni, rendelkezik azzal a tapasztalattal, aminek köszönhetően tudja, hogy mit kell tennie.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…