2019. June 26., Wednesday

Tomás Roncero: Bale sosem volt igazán elkötelezett a Real Madrid iránt

  • Zs. Csaba
  • Jan. 11, 2019, 11:41 a.m.
Gareth Bale-től hangos a sajtó. Most nem a sérülései vagy a játéka miatt, hanem azért, mert a Sociedad elleni vereség alkalmával már idő előtt elhagyta a Santiago Bernabéut, nem foglalkozva csapatának mérkőzésével. A történésekről Tomás Roncerónak is megvan a véleménye.

Volt épp elég dolgom a Real Sociedad ellen elszenvedett csúfos vereséget követően. Épp arról számoltam be, hogy milyen büntetőt nem adtak meg a Viníciusszal szemben elkövetett szabálytalanság során, míg a fejemben még élénken éltek az emlékek az elszalasztott lehetőségek kapcsán. Aztán jött a hajnal 1 óra, amikor egy kollégám az El Chiringuitóban olyan képeket mutatott, amik teljesen összezavartak: láttam, hogy Bale teljesen nyugodtan hagyja el autójával a Bernabéut, amikor társainak még több mint negyed órájuk volt a pályán. Teljesen lefagytam.

Megpróbáltam beleképzelni magam a játékos helyzetébe, de tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen annak ellenére, hogy Bale már öt éve Spanyolországban él, hihetetlen, de még mindig különböző nyelven beszélünk. Ha egy olyan csapat játékosa vagy, mint a Real Madrid, ráadásul te vagy a jelölt a helyettesíthetetlen Cristiano Ronaldo helyettesítésére is, akkor legalább annyit tehetnél, hogy mutatsz némi érdeklődést és tiszteletet a hierarchiában elfoglalt, öledbe pottyant, egyébként nem megérdemelt helyed iránt. Nem tudom, hogy mi lehetett az oka, esetleg az irigység, amit Vinícius vasárnapi jó játéka okozott, amivel talpra állította a Bernabéut, amire egyébként Bale eddig nem volt képes a jelenlegi idényben. Meg kell kérdeznem, hogy egy elit játékos számára, akinek pénzügyi háttere ilyen jól biztosított a klub által, mégis mi lehet fontosabb mint a stadionban maradni és szurkolni a társaknak a végső sípszóig, várni, hogy vajon sikerül-e a fordítás.

Bale sokkal nagyobb szenvedélyt érez a golf, mint a futball iránt. Ezt valójában mind tudtuk. Ugyanakkor meglehetősen rendkívüli dolog a futball világában, hogy a Real Madrid valaki számára nem az emocionális prioritás alapján felállított lista élén áll. Ha bármilyen személyes, magánéleti indoka van a tettére, akkor legalább kiállhatna és beszélhetne róla, de a csend mindenről árulkodik. Egyszerűen fogalmazva, Gareth Bale megmutatta, hogy nem mutat érdeklődést a társak iránt még olyankor sem, amikor a bajnoki cím lehetősége végleg kicsúszik a kezükből. A félidőben még boldogan állt oda egy-egy kép erejére a szurkolók mellé, köztük a saját barátaimhoz is. Sosem vádolhattuk azzal, hogy udvariatlan lenne… De túl nagy kérés, hogy mutasson nagyobb elkötelezettséget az iránt a klub iránt, amely a bérét fizeti?


Hozzászólások

Tabella