2019. June 25., Tuesday

Sergio Ramos megszerezte karrierje 100. gólját!

  • Gy. András
  • Jan. 10, 2019, 1:16 p.m.
Egy védő számára Sergio Ramos gólrekordja fenomenális, a Real Madrid kapitánya a Leganés elleni kupameccsen karrierjének 100. találatát szerezte.

A száz gólból nyolcvanat a Real Madrid, hármat a Sevilla, tizenhetet pedig a spanyol válogatott színeiben szerzett, amivel a legtöbb válogatott góllal rendelkező európai középső védővé vált.

A századik találat tizenegyesből született, de magabiztos ítéletvégrehajtóként nem ez az első eset, hogy büntetőből talál be. A gólját végül a mérföldkőre utaló jelzéssel ünnepelte.

Ramos

Miután meglőtte 99. gólját Abu Dhabiban, talán a legmegfelelőbb hely a 100. gólhoz a Bernabéu volt. Az első gólért 2004 szeptember 16-ig kell visszamennünk, akkor még a Sevilla színeiben zörgette meg az ellenfél hálóját.

Nem sok védő érte el ezt a mérföldkövet, a Real Madrid kapitánya egy elit klubhoz csatlakozik, Ronald Koeman (193) és Daniel Alberto (134) mellé.

A kollekciójából kiemelkednek az Atlético Madrid elleni BL-döntős találatai Lisszabonból és Milánóból.

Ebben az idényben hétszer volt eredményes, miután Cristiano Ronaldo nyári távozásával ő lett a csapat első számú tizenegyesrúgója.

Ramos a leggyakrabban a Málaga ellen talált be, szám szerint ötször, de a Barcelona hálójába is négyszer juttatta a játékszert.

Ramos

A versenysorozatokat tekintve a gólok megoszlása a következőképp alakul:
-    spanyol bajnokság: 59
-    Király-kupa: 5
-    Bajnokok Ligája: 11
-    Európa-liga: 1
-    klubvilágbajnokság: 3
-    UEFA-szuperkupa: 2
-    spanyol szuperkupa: 2
-    spanyol válogatott: 17 (ebből 5 barátságos meccsen)

Folytassa, Kapitány!


Hozzászólások

Tabella