Odriozola: Nálunk jobban senki nem akarja, hogy jól menjenek a dolgok

  • Gy. András
  • Jan. 10, 2019, 8:20 a.m.
A Real Madrid jelentős előnyre tett szert a Király-kupa aktuális szakaszában, hiszen a Leganés elleni párharc első mérkőzésén 3-0 arányú győzelmet aratott a Bernabéuban. A találkozó után több játékos is az újságírók rendelkezésére állt.

Álvaro Odriozola:
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen egyértelmű előnyt sikerült szereznünk a párharcban és sikerült visszatalálnunk a helyes útra. Nagyon elégedettek vagyunk, nálunk jobban senki nem akarja, hogy jól menjenek a dolgok. Össze kell tartanunk, szurkolóknak, játékosoknak. Még csak január van, hosszú még az idény, mindent bele fogunk adni.”

„Vinícius Jr. csodás, mind a pályán, mind azon kívül. Fantasztikus. Hihetetlenül jó játékos, megkérték, hogy dolgozzon keményen, ő pedig nagyszerű munkát végez. Nagyon örülünk neki.”

„Becseleztem magam a tizenhatoson belülre, éreztem, hogy hátulról hozzámérnek, és annál a sebességnél, amivel akkor haladtam, ez elég volt, hogy földre kerüljek. Egyértelmű büntető volt. Nemsokkal ezt megelőzően volt egy hasonló eset, ahol nem érte el a játékos a labdát, volt kontakt és azt hittem, hogy itt sem fog fújni a bíró. Sokat beszélnek a bírókról, de egyikük sem akar ártani semelyik csapatnak.”

„Mi vagyunk a Real Madrid, nem kereshetünk kifogásokat. Annyit tehetünk, hogy keményen dolgozunk a helyzet megváltoztatásán. Ha ez az intézmény megtanított már valamire, az az, hogy a kifogások semmit nem érnek. Mindenki tudta, hogy a minap nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Nem szeretek ezeken a dolgokon túl sokat gondolkodni, a Madrid a bírói ítéletek és kifogáskeresés felett áll. Most azon kell dolgoznunk, hogy változtassunk a helyzetünkön.”

Brahim

Nacho:
„Ez egy nagyszerű eredmény, nem csak a gólok miatt, de a kapott gól nélküli meccs miatt is. Tudjuk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy önelégültek legyünk, tavaly jó eredménnyel zártuk az első meccset a Leganés ellen, majd ide jöttek és megfordították a párharcot.”

„A második félidőben mi domináltuk a meccset, nem okoztak nekünk semmilyen problémát. Ez az első félidőre is igaz, bár ott néhányszor közel kerültek hozzánk, de ha az ellenfél küzdeni akar, akkor ez általában megtörténik.”

„Volt két meccsünk, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, a bajnoki eredményeink nem túl jók. Keményen dolgozunk hétközben, így mire a hétvégéhez érünk és ott nem sikerülnek a dolgok, csalódottak vagyunk. Nagy erőfeszítéseket teszünk, a dühünk pedig a pályán is látszik. Össze kell szednünk 3-4 győzelmet, hogy legyen önbizalmunk. Reméljük, hogy ez volt az első a sok közül.”

„Már régen is mondtam, hogy ha Vinícius folytatja a megkezdett munkát és olyan emberekkel veszi körül magát, akik támogatják és megadják neki a bizalmat, hogy képes elbírni azt a terhet, amit egy olyan klub jelent, mint a Real Madrid, akkor fényes jövő vár rá. A csapattársai a végsőkig fognak harcolni az oldalán, ő pedig bizonyítja, hogy nagyszerű játékos.”

Reguilón:
„A szurkolók mögöttünk állnak, ami jó dolog. Ma nagyon jó volt a hangulat, nem is szeretnénk többet. A baj az, hogy más meccseken nem találtunk be, de ma sikerült. A befejezés és a pontosság az, ami sok meccset meghatároz. Én is úgy gondolom, hogy tizenegyes volt, de ne beszéljünk a bírókról, tekintsünk előre. A következő nagyon fontos meccset a Betis ellen játsszuk.”

„Számumra ez nem kérdés. Azoknak, akik kiválasztásra kerülnek és pályára lépnek, mindent bele kell adniuk, így jönnek az eredmények. A döntés az edzőé. Vinícius keményen dolgozik minden egyes nap, nagyon alázatos, reméljük, hogy nagyon sokáig itt lesz.”

Cristo:
„Izgalmas nap volt, ez egy olyan kihívás, amivel minden futballista szívesen szembesülne. Nagyon hálás vagyok a játékosoknak és az edzőnek. Ez az idény számomra jól alakul, az első csapattal is dolgozhatok, bevontak a napi gyakorlatukba, tanulhatok tőlük, minden lehetőséget igyekszem megragadni. Jó érzésekkel megyek haza, mivel debütálhattam a Bernabéuban egy 3-0-s mérkőzésen, és úgy játszottunk a meccsen, ahogy szerettünk volna.”

OdriozolaBrahim:
„Ez egy nagyszerű, felejthetetlen és kivételes nap. Az, hogy debütálhatok ebben a stadionban, ezekkel a szurkolókkal, gyerekkori álmom volt. A győzelem csak megédesíti ezt az egészet, de nyugodt vagyok. Mindent bele kell adnom a pályán, mivel ez a klub és ezek a szurkolók megérdemlik. Be fogom kereteztetni a mai mezemet és kiakasztom a szobámban.”

„Sergio Ramos gratulált nekem és elmondta, hogy folytassam ezen az úton, hogy minden jönni fog és sok játéklehetőséget fogok kapni. Ő egy top játékos, vele játszani egy álom és ki kell élvezni ezt a pillanatot.”


Hozzászólások

Tabella