Egytől egyig: Real Madrid – Leganés (3-0)

A Real Madrid a Leganés csapatát fogadta a legjobb 16 között a spanyol kupában. A Villarreal elleni meccs óta egy hét alatt ez volt a harmadik mérkőzése Solari csapatának az újévben, amelyek korántsem sikerültek szívderítően. A csapatnak mindenképpen nyernie kellett hazai pályán, hogy ne inogjon még jobban az edzői szék Solari alatt.

Csapatok

Real Madrid (8)
Ezúttal sem nehéz ellenfél futott ki a gyepre a Madrid ellen, legalábbis papíron, ugyanis az utóbbi időben ezek is gondot okoztak. Ezúttal azonban a Real a kezébe vette az irányítást, uralta a mérkőzést és kihasználta lehetőségeit. Több alkalommal igen tetszetős játékkal rukkolt elő a támadóharmadban a királyi gárda, amihez mostanában ugyancsak nem vagyunk hozzászokva. Több olyan játékos kapott lehetőséget, akik jórészt a padot koptatják, de teljesítményük alapján jelenleg sokkal több lehetőséget is kaphatnának (Vinícius, Odriozola). 2019 első kapott gól nélküli meccse, erre és az ezúttal mutatott támadó teljesítményre kellene építeni a továbbiakban.

Leganés (3)
Nem igazán tudtak érdemben beleszólni a játékba, bár volt néhány nagy helyzetük, azonban ezek egyikét sem sikerült gólra váltaniuk, ami a 3 gólos hátrány ismeretében szinte lehetetlen feladat elé állítja őket a visszavágóra, még akkor is, ha a Real koránt sincs csúcsformában az idei szezonban. Tavaly a negyeddöntőben sikerült kiejteniük a Real Madridot, ezúttal erre nem igazán látok esélyt.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Álvaro Odriozola (9)
A fiatal spanyol jobbhátvéd ezúttal különösen meggyőző teljesítményt rakott le az asztalra. Elképesztő sebesség van benne, több méteres hátrányból is képes gond nélkül lefutni ellenfelét, ami a támadások segítése szempontjából hatalmas előnyt jelentett. Oda-vissza robotolt a jobb oldalon, kiharcolt egy büntetőt, aminek köszönhetően megtört a jég az első félidő végén, valamint adott egy szép gólpasszt Viníciusnak is. Több lehetőséget érdemelne, főleg most, hogy Carvajal nem igazán találja régi önmagát.

Keylor Navas (8)
A Costa Rica-i hálóőr végre visszatérhetett a madridi kapuba, aminek én különösen örültem, ugyanis durván makacs módon ragaszkodom hozzá még mindig. Számomra ő a Real Madrid elsőszámú hálóőre mindamellett, hogy semmi bajom Courtois-val. Ezúttal sem kellett csalódnunk, úgy védett, mintha semmi változás nem történt volna helyzetében az utóbbi évekhez képest, több bravúrt is bemutatott. Ezt azért is fontos megjegyezni, mert bő három hónap alatt mindössze három mérkőzésen lépett pályára (Melilla 2x, Plzen). Nem hinném, hogy ezután egycsapásra a gólvonalon találja magát, mindenesetre megnyugtató és örömteli volt újra kapuban látni őt. 

Sergio Ramos (7,5)
A kapitány hosszú ideje először, végre nagyon jó teljesítményt hozott össze. Fegyelmezett volt és jól irányította a védelmet, aminek köszönhetően sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Magabiztosan végrehajtotta a félidő végén megítélt büntetőt, amely karrierje 100. találata volt, valamint többször feltűnt a Leganés kapuja előtt, hogy további gólokat szerezzen. 

Nacho (6,5)
Kevésbé volt látványos, amit csinált, de attól ez egy magabiztos, jó teljesítmény volt. Több alkalommal akasztotta meg sikeresen az ellenfél akcióit, jól segített ki a jobb oldalra, amikor Odriozola esetleg nem ért vissza. 

Sergio Reguilón (7)
Újabb jó este a fiatal spanyol számára. Otthonosan mozgott a védelem bal oldalán, valamint hatékonyan segítette a támadásokat is. Jól mozgott előre, illetve Viníciusszal is többször jól játszott össze. Kiváló helyettese Marcelónak, védekezésben jelenleg jobb formában is van, mint brazil társa. 

Casemiro (7,5)
Sokkal jobban játszott, mint az utóbbi meccseken. Védekezésben sokkal határozottabb volt, több labdát szerzett, de az ellenfél kontráit is hatékonyan semlegesítette. Jól helyezkedett, képességeihez mérten ezúttal tényleg jól játszott a brazil.

Federico Valverde (7,5)
Fontos mérkőzés volt ez Valverde számára, hiszen ezúttal a kezdőben kapott helyett. Védekezésben és támadásban is nagyon hasznos játékos, mindkét oldalon megmutatta erősségeit. Labdakezelése egyre jobb, dinamikát képes vinni a támadásokba, de a védelem előtt is képes megharcolni a labdáért. Sokoldalú játékos, akinek csupán több lehetőség kell, hogy teljesen kibontakoztassa tehetségét. 

Dani Ceballos (7)
Újra megmutatta, mennyire labdabiztos játékos, jól mozgott a középpályán. Nyomás alatt is nagyon jól teljesít és pontosan játssza meg a játékszert, egyáltalán nem jön zavarba. Fontos feladata volt labda nélkül is, hiszen nagy munkát tett bele az ellenfél térfelén végrehajtott letámadásokba.

Lucas Vázquez (7,5)
Őszintén szólva Lucas kezdőcsapatba jelölése nem mindig tölt el jó érzésekkel, ezúttal viszont ez egy nagyon jó teljesítmény volt tőle. Több kulcspasszt is bemutatott, valamint Vinícius passzának köszönhetően góllal zárta a mérkőzést. Volt néhány gyenge megoldása, de alapvetően jól mozgott együtt Odriozolával a jobb oldalon, aminek köszönhetően többször sikerült zavart kelteni a Leganés védekezésében.

Vinícius (8)
Egyértelműen meghálálta a kezdőcsapatba jelölését, góllal és gólpasszal vette ki részét a győzelemből. Habár némely alkalommal még mindig kissé szertelennek és kapkodónak tűnik, több alkalommal bolondította a védőket a bal oldalon, illetve ami nagyon fontos: képes egy az egyben megverni ellenfelét, ami ebben a csapatban egyértelműen hiánycikk. Több lehetőséget kell kapnia a bajnokságban is, aminek köszönhetően fejlődhet és tapasztalatot gyűjthet. Fontos tagja lehet még ennek a csapatnak. 

Karim Benzema (6,5)
Nem volt a csapat legjobbjai között, de hasznosan játszott a francia. Folyamatos mozgásával többször megteremtette a helyet a csapat többi játékosának, de labdával is magabiztos volt. A gól ezúttal nem jött össze, Cristo váltotta a mérkőzés végén. 

Cserejátékosok

Isco (5)
Nem igazán tudott hozzátenni a játékhoz, sőt, kifejezetten enerváltan játszott. Nem könnyíti meg a saját dolgát, bár nála szinte minden évben vannak hosszú hullámvölgyek, kíváncsi leszek, hogy mi lesz a sorsa nyáron.

Brahim Díaz (4)
Egyelőre nem tudta felvenni a ritmust, Viníciust váltotta a 77. percben. Nem tartom valószínűnek, hogy tartósan az első csapattal fog utazni, egyelőre nem sokat láttunk tőle. 

Cristo González (-)
Bő 10 percet kapott Solaritól, ennyi idő alatt nem igazán tudott sokat hozzátenni a játékhoz. 

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (8)
Az utóbbi hetektől nehéz elvonatkoztatni, de ezúttal sikerült felkavarnia az állóvizet, ugyanis a bizonyítani akaró játékosok megfelelő dinamikát vittek a támadójátékba. Vinícius és Odriozola kezdőcsapatba jelölése nyerő húzásnak bizonyult, ugyanis mindketten lendületet adtak az előre játéknak. Bátran használja a fiatalokat, ami mindenképpen pozitívum. A csapat jelen helyzetében nem hinném, hogy hátrány lenne, ha ők kezdenének több alkalommal a sztenderd játékosok helyett – a bajnokság már valószínűleg elúszott, így nagyobb hangsúlyt kellene fektetni Viníciusék beépítésére. Az elkövetkezendő hetekben sok minden eldől majd, ugyanis két erősebb csapat következik a bajnokságban, először a Betis (6.) otthonába látogat a Real, majd a kupa visszavágó után a Sevilla (3.) látogat a Bernabéuba. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK