Megkezdődtek a tárgyalások Mourinhóval

A Real Madrid az aktuális idényben a második edzőjét fogyasztja, de a bajnokságban az ötödik helyen vesztegel, tíz ponttal a listavezető Barcelona mögött.

Florentino Pérez most José Mourinhót szeretné visszahívni a klubhoz, ezért a Real Madrid felvetette a kapcsolatot a portugál szakember képviselőivel. Pérez 2010-ben nevezte ki először Mourinhót, aki akkor Király-kupát nyert (Ki ne emlékezne Di María beadására és Cristiano Ronaldo fejesére? – a szerz. kieg.), majd a spanyol bajnoki címet is elhódította Pep Guardiola mindent bezsebelő Barcelonáját megelőzve 2012-ben.

Mourinho egy idénnyel később, egy öltözői lázadást követően távozott, de Pérez akkor sem szerette volna elengedni. A páros egyébként azóta is jó kapcsolatot ápol egymással. A Real Madrid elnöke szerint Mourinho lehet a megfelelő személy az edzői posztra, és a Manchester Unitedben történtek ellenére is ő lehet az, aki megfordítja a klub szerencséjét.

Mourinho

A Special One meglehetősen keresett a december 18-as menesztése óta. Négy ajánlata is van, köztük a Benficáéval, amelyet udvariasan visszautasított. Moruinho jelenleg egyetlen ajánlatra sem mondhat igent, mivel számára még nem zárult le teljesen a manchesteri történet. A hírek szerint 15 millió fontnak megfelelő lelépési pénz járna neki, amivel kapcsolatban ügynöke, Jorge Mendes már megkezdte a tárgyalásokat Ed Woodwarddal. A cél, hogy mielőbb véglegesítsék a szétválás részleteit.

A portugál szakember két és fél évet töltött el az Old Traffordon, megnyert egy ligakupát és egy Európa-ligát. Emellett Sir Alex Ferguson távozása óta a legelőkelőbb helyre juttatta a Unitedet a bajnokságban, ahol tavaly második helyen végeztek a Manchester City mögött. De a keret erősségével kapcsolatos folyamatos panaszai, az idősebb játékosokkal való összetűzései és egy hullámvölgy már elég volt ahhoz, hogy menesszék. A helyét Ole Gunnar Solskjaer vette át, aki az első öt mérkőzését meg is nyerte a Uniteddel.

Spanyol lapok szerint egyébként Santiago Solarit azonnal menesztik, ha a Real Madrid esetleg kiesik a Király-kupából a Leganés ellenében.

Forrás: The Sun
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK