2019. June 25., Tuesday

A videóbíró ünnepelt, a Real Madrid felháborodott

  • Gy. András
  • Jan. 7, 2019, 5:51 p.m.
Jól jegyezzük meg ezt a nevet, Munuera Montero. Az „úriember” kapta meg a Real Madrid – Real Sociedad mérkőzés idejére a bírói szerepet, az Eibar – Real Madrid találkozón pedig ő volt a videóbíró, ám egy videófelvétel alapján úgy tűnik, hogy a kelleténél (ami a semmi) jobban örült az Eibar vezető góljának.

A blancók vasárnap este, a Real Sociedad elleni találkozó kapcsán teljesen felbőszültek Manuel Montero, a bíró, illetve Melero López, a videóbíró működése miatt, akik nem adtak tizenegyest Vinícius Jr. egyértelmű buktatása miatt. Montero nem ítélte meg a büntetőt, López pedig semmit nem reagált, vagyis az esetet nem nézték vissza. (Luka Modrić a mérkőzés utáni nyilatkozatában mást mondott ezzel kapcsolatban – a szerz. kieg.) A mérkőzés után a játékosok és a klub stábja élesen kritizálták a bírók lépéseit.

De a klub nem állt meg itt. A Realmadrid TV közzétett egy felvételt az Eibar–Real Madrid mérkőzésről, ahol Munuera Montero, a Sociedad elleni mérkőzés bírója volt a videóbíró. A 15. percben Escalante góljával szerzett vezetést az Eibar. A találatot visszanézte a videóbíró, Cucurella lehetséges leshelyzete miatt, ám a végső döntés szerint a gól érvényes volt.

A felvételen jól látható, ahogy Munuera Montero lepacsizik a kollégáival, miután az Eibar gólját érvényesnek nyilvánítják. Ezt a viselkedést a klub TV-csatornája élesen kritizálta, Madrid-ellenesnek titulálta. Az AS kiemeli, hogy annak lehetőségét, hogy a bírók esetleg egymásnak gratulálnak a jól végzett munka miatt, a csatorna munkatársai nem vették számításba.

Plusz információ, hogy az eset után Iturralde González, az AS szakértője a találatot szintén érvényesnek, a VAR döntését pedig helyesnek ítélte meg.


Hozzászólások

Tabella