Modrić: Nem normális, ami történik, megoldásokat kell találnunk

A Real Madrid 2019 második mérkőzésén sem tudott nyerni, ezúttal hazai pályán vereséget szenvedett a Real Sociedadtól. A mérkőzés után Luka Modrić, Sergio Ramos és Vinícius nyilatkozott az újságíróknak.

Luka Modrić:
 
A bajnokságot nehéz lesz megnyerni: „Ez most egy nagyon fájdalmas vereség. Gyengén kezdtünk, mint a Villarreal ellen, de sok helyzetet dolgoztunk ki. A kevés gól és a koncentráció hiánya jelenti a problémát. A kiállításig sok helyzetünk volt, de nem találtunk be. Jobban kell próbálkoznunk.”

A meccs: „Rosszul kezdtük a meccset, ha pedig hátrányba kerülsz, sosem könnyű visszajönni. Javulnunk kell, különösen ebben, mivel ha egygólos hátrányban vagy, nehéz fordítani. Sokkal jobban kell koncentrálnunk.”
 
Solari munkája: „Az edző nagyszerű munkát végez, ő nem tud gólt lőni vagy megállítani az ellenfelet a meccs elején. Reménykedni tud, de mi vagyunk kint a pályán, nekünk kell jobban teljesítetnünk, jobban koncentrálnunk. Nem ronthatjuk el így minden meccsünket. Ezt a jövőben el kell kerülnünk. Ma voltak helyzeteink, de a gól nem jött, ez a baj. Solari élvezi a bizalmunkat, nem fogunk kifogásokat keresni vagy őt hibáztatni.”

Modric

Krízis: „Van, amikor a szerencse az oldaladon áll, van, amikor nem. A gólok hiányoznak, a pályán nagyobb egységre lenne szükség. Hazai pályán az ellenfelek rúgnak gólokat nekünk, mi pedig alig találunk be. Le kell ülnünk beszélgetni és meg kell vizsgálnunk, hogy mi lehet a probléma. Erősnek és egységesnek kell lennünk, hagynunk kell, hogy az ellenfél támadjon. Nem támadhatunk ki őrült módjára. Változtatnunk kell a játékunkon, meccsről meccsre. Ez nem normális, nem egy egyszeri eset, már sokadszorra fordul elő. Megoldásokat kell találni. Sok játékos nem a legjobbját nyújtja. Nekem is javulnom kell, több felelősséget kell vállalnom. Nehéz pillanat ez a klub számára, de az ilyen helyzetek hoznak minket közelebb egymáshoz.”
 
Megoldások: „Szerintem önkritikát kell gyakorolnunk. Tisztán és őszintén kell beszélnünk. Nem gondolhatjuk azt, hogy jól teljesítettünk és csak nem volt szerencsénk. A labda nem megy be a kapuba, meg kell vizsgálnunk, hogy miért. Megvannak az okai annak, hogy rosszak vagyunk, meg kell találnunk ezeket. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget.”
 
A VAR árt a Madridnak: „Nem tudunk mit kezdeni a VAR-ral. Ott van, de nem értem, hogy miért nem kerül alkalmazásra egy olyan esetnél, mint mondjuk Vinícius tizenegyes szituációja. De Sergio eseténél is ítélhettek volna büntetőt. Nem szeretek a bírókról beszélni, de szerintem ma nem volt jó napja. A bíró azt mondta nekem, hogy leszóltak neki, hogy nem volt büntető, ez számomra hihetetlennek tűnik. De ne beszéljünk erről, nem éri meg, viszont úgy tűnik, hogy itt Spanyolországban a bírók össze vannak zavarodva a rendszer használatával kapcsolatban, ráadásul ha a Real Madridról van szó, akkor még inkább. Ez nem a mi gondunk. Nem a VAR a probléma, más dolgokkal kell foglalkoznunk. Ha itt van a VAR, nyugodtnak kell maradnunk, mert fogják használni, de ez ma nem történt meg. Ha nem vagy biztos a döntésben, akkor fújj a sípodba és kérdezz. Ez a véleményem és ezért nem értem a mait.”

Ramos:
„Ez a vereség felborítja a terveinket. Szerettünk volna jól kezdeni az évet, de nem sikerült. Rossz időszakon megyünk keresztül, a csapat jól teljesített, de nem tudtuk megtörni a jeget, nem volt szerencsénk a kapu előtt. Ha másképp lett volna, akkor most teljesen más lenne a helyzet. Sok nehéz időszakunk volt már, ez is egy ilyen. Önvizsgálatot kell tartanunk. A lényeg, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, legyünk halálosak, hiszen a futball az eredményekről szól.”
 
„Vannak időszakok a futballban, amikor minden összejön, most nekünk semmi nem jön össze. Néha a kapufa áll az utunkba, néha nincsenek helyzetek… Nem hibáztathatjuk a bírót, bár meghatározó szerepe volt, nekünk magunkba kell néznünk. Továbbra is harcolni fogunk, de nehéz dolgunk lesz, mivel a Barcelona nem igazán hibázik, a távolság pedig nő. Össze kell fognunk, a végsőkig kell harcolnunk. A Real Madrid nem fogja feladni, még akkor sem, ha hétszer rúgnak belénk.”

Ramos

„A bírónak nagy szerepe volt bizonyos pillanatoknál. Mindig védtem a VAR rendszert, de javítani kell rajta, hiszen amit ma láttunk, az botrányos. Megadhatta volna a tizenegyest, majd konzultált a kollégáival. Miután megnéztük a szituációkat az öltözőben, nem kérünk mást, mint egyenlő bánásmódot. Van, amikor megbüntetnek minket a pályán mutatott viselkedésünk miatt, a bírói bizottságnak ugyanezt kellene tennie a bírókkal is. A videóbíró itt van, de tudni kell, hogy hogyan használd és hogyan kérd a véleményét. Motiváltak vagyunk, nehéz lesz a bajnoki címért folytatott küzdelem, ha pedig ilyen dolgok történnek, akkor még nehezebb.”

„Amikor kint vagy a pályán, akkor sokkal nehezebb az egész, mert kalapál a szíved. Csapatkapitányként mindig próbálkozom és segítem a bírókat, de a ma esti teljesítmény botrányos volt. Lucas Vázquez kiállítása nagyon szigorú ítélet volt. Sosem láttam még ilyenért második sárga lapot felmutatni, amikor a pálya közepén vagy, három Real Madrid játékossal körülvéve.”

Vinícius Jr.:
„Ez volt a legjobb mérkőzésem, amióta megérkeztem a Real Madridba, de szomorú vagyok az eredmény miatt és azért, mert nem szereztük meg a három pontot. Lépésről lépésre fejlődök a Real Madridban. Minden játékos sokat segít nekem.”

Vinícius Jr.

„Nagyon nehéz gólt szerezni, ma pedig nem volt szerencsénk, de a futballban az a jó, hogy néhány nap múlva, amikor a következő mérkőzésünk jön, újra megtalálhatjuk magunkat és esélyünk van a győzelemre.”

„Rulli nem ért labdához, egyértelmű tizenegyes volt.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK