Solari: A nehézségek ellenére is mindent megtettünk a fordításért

A Real Madrid újabb pofonba szaladt bele hazai pályán, ezúttal a Real Sociedad madridi túrája sikeredett a vártnál könnyebbre. Santiago Solari ezúttal is a sajtó rendelkezésére állt.

„Meg kellett volna szereznünk a három pontot, de nem így tettünk. A helyzeteinket ki kell használnunk. A következő meccsünket meg akarjuk nyerni.”

„Nem beszélünk a bírókról. Vannak esetek, amik élőben nyilvánvalónak tűnnek, azt gondolnánk, hogy erre van a VAR, ami egy lehetőség lenne a nem tiszta helyzetek tisztázására. Úgy gondoljuk, hogy ez a szándék a VAR és a technológia használatával. Ha nem, akkor nincs értelme a létezésének. Emberek vagyunk, hibázunk. De az egy dolog, ha hibázunk és nem vizsgálunk bizonyítékokat, mert nincs lehetőségünk, az pedig egy másik, ha volna rá lehetőségünk, de nem tesszük meg. Ezt nehéz megérteni.”

Solari

„A játékosok az idő előrehaladtával, az edzésekkel, meccsekkel és az idősebbé válással együtt fejlődnek. Vinícius az érkezése óta örömet okoz a klubnak, már a Castillában töltött idő alatt is így volt. Négy hónapja van itt, 18 éves és már szerzett egy gólt a klubvilágbajnokság döntőjében. A fejlődése gyorsabb a vártnál.”

„Ilyen a futball. Egy pillanatnyi kikapcsolás után kaptunk egy gólt, ami kemény büntetés volt. A profi futball nem bánik veled kedvesen, ha kikapcsolsz. Aztán a nehézségek, a lehetséges büntetők, kiállítás ellenére is mindent megtettünk, hogy megfordítsuk a meccset, de ez nem vigasztal senkit.”

„A győzelemért harcolunk, mindig ez a helyzet. Sosem becsülünk le semmilyen sorozatot, senkit vagy semmit. Ez a győztes karakter lényege. A csapások ellenére is ezt mutattuk a mérkőzésen. Veszítettünk, ezért ez nem vigasztal, de láttam a csapat karakterét, ha pedig nem láttam volna, az megbocsáthatatlan lenne.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…