Egytől egyig: Villarreal – Real Madrid (2-2)

2019 első mérkőzésén a Real Madrid a Villarreal otthonába látogatott, ami egyáltalán nem ígérkezett könnyű összecsapásnak. Solari csapata már a klubvilágbajnokság friss győzteseként érkezett a Cerámicába, egy győzelemmel pedig egalizálhatta volna a spanyol bajnokság harmadik helyén tanyázó Sevillát.

Real Madrid (5)

Csalódást keltő eredmény az újév első bajnokiján, mutatott játékban ezúttal sem kápráztattak el minket a srácok. Habár katasztrofális teljesítménynek azért ez még nem nevezhető, a csapat megint belebukott abba, hogy nem tudta lezárni a meccset még 2-1-es vezetésnél. Ennek tudatában ugyanis a Villarreal a mérkőzés vége felé nyomás alatt tartotta az amúgy sem bombaformában lévő madridi védelmet, majd egy szokásos elváltásnak köszönhetően ki is egyenlített a sárga tengeralattjáró. A madridiak közül többen nagyon fásultan játszottak, a meccs némely periódusaira a kreativitás teljes hiánya volt jellemző, egy-két helyzettől eltekintve. Világosan látszott most is, hogy felállt védelmek ellen nagyon gyorsan megáll a tudomány, nehezen tudja feltörni ezeket a falakat Solari csapata, de ez a probléma már több mérkőzés óta kitűnik, gondoljunk csak a Rayo elleni összecsapásra. Elől és hátul is jobban meg kell szervezni a játékot, mert idén ebből nem sok jó fog kisülni.

Villarreal (8)

Kihozták a majdnem maximumot a meccsből, tekintve, hogy ennek az egy pontnak köszönhetően sikerült elmozdulniuk a kiesőzónából. Végig partiban voltak, több alkalommal sikerült percekig eldugniuk a labdát a madridiak orra elől, a Real bal oldalán pedig rendszeresen sikerült zavart okozniuk Chukwueze révén. Megérdemelték az egy pontot, ugyanis egyáltalán nem voltak rosszabbak a fővárosiaknál.

A mérkőzés legjobbja –  Raphaël Varane (7)

Nehéz választás volt, ugyanis támadókból nálam senki nem tett le meggyőző teljesítményt az asztalra, a francia világbajnok viszont ezúttal jobb napot fogott ki. Gólja mellett több mentése és sikeres szerelése is volt, a védelemből ő nyújtotta a legjobb teljesítményt az igencsak alul teljesítő Ramos és Marcelo mellett.

Thibaut Courtois (4,5)

Számomra még mindig testidegennek tűnik a Real Madrid kapujában, és mivel szubjektív cikkről van szó – avagy nem kell mindenkinek egyetértenie ezzel – úgy gondolom, hogy Keylor Navas ennél sokkal többet tudna tenni a madridi kapuban. A második gólnál egyértelmű hibát követett el azzal, hogy nem mozdult ki a vonalról, de mellé még Ramos sem kapcsolt időben, ennek köszönhetően tudott tisztán a kapuba bólintani 5 méterről a 168 centi magas Santi Cazorla. Parádé.

Marcelo (5)

Magasan a Villarreal térfelén maradt többször is, aminek köszönhetően Chukwueze a meccs nagy részében szabadon ficánkolt azon az oldalon. A brazil hiányában Ramosra maradt a nigériai játékos megállításának feladata, amihez csatlakozott Casemiro is többször. Támadásban két kapura lövés mellett egy kulcspasszt mutatott be, de védekezésbeli hiányosságai ezúttal is többször megbosszulták magukat.

Sergio Ramos (4)

A kapitány ezúttal közel sem volt olyan magabiztos, mint amit elvárunk tőle. Cazorla fejesgóljánál nem igazán tudta, merre van az arra, de a játékvezető is simán fújhatott volna rá egy büntetőt korábban. A Villarreal agresszív letámadásait viszonylag jól kezelte, fontos szerepe volt a labdák kihozatalában a nagy nyomás alól, valamint a legtöbb tisztázás az ő nevéhez fűződik.

Dani Carvajal (6)

Tette a dolgát becsülettel ezúttal is, a legtöbb megnyert párharc az ő nevéhez fűződik. Védekezésben azért akadtak helyezkedésbeli hibák, főleg az első gólnál, de támadásban ezúttal nem tudott sokat hozzátenni a madridi játékhoz, a beadásai ezúttal egyáltalán nem működtek a mérkőzés nagy részében.

Casemiro (5,5)

Nem igazán zökkenőmentes visszatérés a kezdőcsapatba, Marcos Llorente feladta neki a leckét jó teljesítményt illetően. Gyengeségei ezúttal is megnyilvánultak, labdakihozatalban – főleg komoly nyomás alatt – sokat hibázik, valamint többször maradt fent indokolatlanul a támadásokkal Kroos és Modrić vonala előtt. Ennek ellenére több fontos labdaszerzése is volt, illetve védekezésben is jól segítette ki Ramosékat több alkalommal is.

Toni Kroos (7)

Varane mellett az övé volt az egyik legjobb teljesítmény ezúttal, a madridi támadójáték alfája volt, gólpassza mellé 93 százalékos pontosságot tett le az asztalra. Jól forgatta a csapatot, de döntő tényező ő sem tudott lenni ezúttal.

Luka Modrić (6)

Tőle ez kevés, bár lehet, hogy az Aranylabda miatti nagy elvárás beszél belőlem. Szó se róla, több jó megmozdulása is volt, valamint védekezésben is keményen robotolt, de tőle azért néha várok egy kis varázslatot, döntő megmozdulást. Végül bő egy óra után Valverde váltotta, miután egy kisebb rúgást kapott.

Lucas Vázquez (5)

Felemás teljesítmény újra Lucastól, ugyanis adott egy korai gólpasszt Benzemának, a meccs további részében viszont nem volt igazán meggyőző. Nagyon sokszor túlvállalja magát, a kapkodásban pedig nem egyszer hoz rossz döntéseket – gondolok itt például arra, amikor 2-3 védőbe vezeti bele a labdát, aminek általában labdavesztés a vége. A legrosszabb döntése mégis az volt, amikor 100 százalékos ziccerben nem zárta le a meccset 2-1-nél, és inkább Asenjóba rúgta a labdát ahelyett, hogy a teljesen üresen álló Benzemának legurítsa.

Gareth Bale (5)

Az első félidő után Isco váltotta sérülés miatt, de addig nem sok értékelhetőt mutatott a walesi. Több beadással is próbálkozott, valamint megverte emberét több alkalommal a jobb oldalon, de nem volt veszélyes a kapura egyáltalán.

Karim Benzema (7)

Az Karim jobb meccsei közé tartozott, legalábbis a többiekhez viszonyítva mindenképp. Gyors gólja visszaterelte a Madridot a meccsbe, de utána is hasznosan játszott a francia. 4 kapura lövéssel próbálkozott, valamit Lucas helyzeténél is jól helyezkedett, könnyen duplázhatott volna. Szokásához hűen többször változtatta helyét, valamint járt vissza labdáért a középpályára.

Isco (6,5)

Az ő becserélése azért mutatott egy halvány reményszikrát a kreativitás hiányának sötét erdejében. Nálam simán kezdhetett volna akár Bale vagy Lucas helyett is, labdás játékban ugyanis a spanyol jelenleg hasznosabb tagja lehetett volna a csapatnak. Nem tudott döntő faktor lenni, de jelenlegi helyzetét tekintve nem is csoda, ha nem dagad az önbizalomtól.

Federico Valverde (6)

Jól szállt be Modrić helyére, habár kicsit idegesen kezdte szereplését. Játékpercek kellenek neki a legmagasabb szinten, mert bőven van benne potenciál, nála is az a kérdés, hogy mennyire tud élni a lehetőségekkel.

Vinícius Júnior (-)

Nem igazán tudott sokat hozzátenni abban a 8 percben, amíg pályán volt.

Santiago Solari (5)

Kezdőcsapatot tekintve jelenleg ez a sztenderd, rendszert tekintve viszont bőven vannak hiányosságok. Támadásban egyértelműen látszik, hogy felhúzott fal esetén nem képes megbontani a védelmeket a Real, védekezésben Marcelo hiányát pedig csak jó fél óra után sikerült orvosolni. Rendszer szinten vannak problémák, ugyanis hetek óta ezekkel küzd a Real – a klub vébétől most tekintsünk el -, egyszerűen nem sikerül olyan mennyiségű és (inkbább) minőségű helyzeteket kialakítani, amiből gólt szerezhet a csapat. A Barcelona jelenleg 48 gólt lőtt a spanyol bajnokságban 17 forduló után, aminek köszönhetően vezeti is a tabellát – korántsem csúcsformában. A Real Madrid 26-nál tart jelenleg, ami nagyjából feleannyi, és ez tükrözi is a jelenlegi problémákat. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…